چرا در برخی کشورهای اروپایی مرگ و میر ناشی از کرونا بیشتر است؟

تهران - ایرنا - رییس شبکه بیماری‌های ویروسی ایران علت بالا بودن مرگ و میر ناشی از کرونا در برخی کشورهای اروپایی مخصوصا ایتالیا و اسپانیا به نسبت سایر کشورهای این منطقه را مسن بودن جمعیت، عوامل اپیدمیولوژیک و پایین بودن زیرساخت‌های لازم برای مراقبت‌های اولیه نسبت به کشورهایی مانند آلمان دانست.

اخباری در فضای مجازی منتشر می شود و دلایلی برای افزایش مرگ و میر ناشی از کرونا در برخی از کشورهای اروپایی به خصوص ایتالیا بیان می شود که از جمله آن مصرف قرص ایبوپروفن، است که این موارد پایه و اساس علمی ندارد.

دکتر سید محمد جزایری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا درمورد میزان مرگ و میر بالا در برخی کشورهای اروپایی اظهارداشت: اساسا اروپا قاره پیری است، به این معنی که میزان زاد و والد در آنجا نزدیک به صفر است و بیشتر افراد مسن در کشورهای اروپایی بالای ۸۰ سال دارند و به همین دلیل بیشتر در معرض ابتلا به بیماری هستند.

وی افزود: بررسی برخی کشورهای اروپایی برحسب جمعیت و امکانات و نیز تجربه حضور در آن کشورها، مشخص می کند یکی از دلایل پایین بودن مرگ و میر در کشورهایی مانند آلمان به دلیل داشتن زیرساخت های بسیار مناسب و کافی درمانی و بهداشتی است.

سیستم بیماریابی بموقع و اقدام سریع در آلمان، مهمترین عوامل کنترل بهتر اپیدمی کرونا

رییس شبکه بیماری های ویروسی ایران همچنین گفت: سیستم بیماریابی به موقع، بهره گیری از امکانات بهتر و اقدام سریع در آلمان سبب شد تا بتوانند این اپیدمی را بهتر از سایر کشورهای اروپایی کنترل کنند.

جزایری با یادآوری اینکه در این زمینه نمی توان نقش مراقبت های اولیه را در مورد اپیدمی ها نادیده گرفت، خاطرنشان کرد: تعداد دستگاه های ونتیلاتور در آلمان به نسبت جمعیت، پنج برابر ایتالیا است. خدمات انجام تست تشخیصی کرونا در آلمان بسیار گسترده تر ازاین کشور است.

وی یادآور شد: این تنها علت افزایش مرگ و میر در کشور ایتالیا نیست و علت های دیگری هم دارد که باید مدنظر قرار داد. این کشور ویژگی خاصی دارد به این معنی که سالمندان در انظار عمومی بیش از برخی کشورها ظاهر می شوند و نسبت به کشورهای شمال اروپا، مردم این کشور بیشتر تمایل به بیرون آمدن از خانه را دارند. این موضوع تا حدی در مورد اسپانیا هم صدق می‌کند.

رییس شبکه بیماری های ویروسی ایران ادامه داد: جمعیت اروپا به سمت پیر شدن سوق پیدا کرده و افراد مسن کشورهای حوزه مدیترانه مانند ایتالیا بیشتر در اجتماع حضور دارند که این موضوع آنان را بیشتر در معرض خطر قرار داده است.

جزایری ادامه داد: هرچه قدر سن بالاتر می رود احتمال ابتلا به بیماری زمینه ای بیشتر است. هر دو عامل یعنی ابتلا به بیماری زمینه ای و سن بالا سبب می شود تا ویروس کرونا عامل مرگ و میر بیشتری شود.

وی با یادآوری این که اکثر مرگ و میر ناشی از کرونا در قالب ۲ گروه رخ می دهد، اظهار داشت: این گروه ها شامل افراد که دارای بیماری زمینه ای مانند قلبی و عروقی، دیابت، فشارخون، بیماری های مزمن ریوی و سرطان ها هستند و گروه دوم هم افراد مسن هستند (برخی مطالعات معتقدند بالای ۶۵ سال و برخی دیگر ۷۰ سال به بالا را به عنوان مسن در نظر می گیرند).

رییس شبکه بیماری های ویروسی ایران افزود: همچنین،  اطلاعات منتشره از  کشورهای درگیر بیماری کرونا نشان می دهد که تعداد افراد بستری در بیمارستان ها و خصوصا  تعداد بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه  (ICU) و تعداد افرادی که دچار نارسایی حاد تنفسی  شده اند در این ۲ گروه بیشتر است.

جزایری تصریح کرد: در بیماری کرونا ۸۰ درصد بیماران دارای عفونت خفیف یا متوسط می گردند که اینها شامل، افراد بی علامت بالینی در اجتماع، بیماران علامت دار که یا سرپایی یا در بیمارستان بستری هستند که در هر دو مورد اخیر، بیمار به طرف بهبودی میرود و در ۲۰ درصد بقیه، بیماری تشدید می شود که این درصد عمدتا مربوط به افراد با بیماری‌های زمینه ای و افراد مسن بالای ۶۵ سال (خصوصا ۷۰ سال به بالا) است.

به  گزارش ایرنا، اسپانیا، ایتالیا و فرانسه به ترتیب بالاترین میزان ابتلا و مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا در اروپا را دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha