هفته نامه آمریکایی نیوزویک روز شنبه در گفت و گو با شریل سندبرگ مدیر حوزه فناوری، کنشگر، نویسنده آمریکایی و مدیر ارشد عملیات فیسبوک نوشت: از آنجا که زنان لطمات بسیاری از آسیب های اقتصادی ناشی از کرونا می بینند، بحران کنونی بهداشت جهانی را زنگ خطری برای تشدید نابرابری های جنسیتی دانست.
سندبرگ در گفت و گو با نشریه نیروزویک نقش کرونا بر روی جامعه زنان را ویرانگر خواند و تاکید کرد: ما نباید حتی لحظه ای را برای رفع مشکلات ساختاری زنان هدر دهیم.
براساس آخرین نظرسنجی منتشر شده مشخص شد که به دلیل گسترش ویروس کرونا، بیش از یک سوم زنان از کار بیکار شده، به مرخصی اجباری رفته یا با کاهش حقوق مواجه شدهاند. وضعیت برای زنان رنگین پوست حتی بدتر بوده و در زنان سیاه پوست دو برابر بیشتر از مردان سفیدپوست چنین مشکلات مالی و کاری گزارش شده است.
سندبرگ در ادامه مصاحبه خود با نیوزویک افزود: چنین چیزی هرگز بدان معنا نیست که نابرابری اقتصادی مدتها پیش از گسترش کرونا شایع نبوده است. داده ها نشان می دهد که زنان در حال حاضر به طور میانگین و به ازای هر دلار درآمد در مقایسه با مردان، ۲۰ سنت کمتر دریافت می کنند. این تفاوت برای زنان رنگین پوست بیشتر بوده و در زنان سیاهپوست ۶۲ سنت کمتر و برای زنان اسپانیایی ۵۴ سنت درآمدشان در مقایسه با مردان کمتر است. لذا برای یک شغل با سابقه ۴۰ سال، زنان به دلیل شکاف کنونی دستمزد، بیش از ۴۰۰ هزار دلار زیان می بینند.
نظرسنجی به سرپرستی سندبرگ که از ۱ تا ۳ آوریل (۱۳ تا ۱۵ فروردین) از میان ۲ هزار و ۹۹۷ بزرگسال بالای ۱۸ سال انجام شده همین یافته ها را تکرار کرده و نشان می دهد: نزدیک به دو سوم زنان شاغل گفته اند که اگر درآمد شخصی خود را از دست بدهند، بیش از ۳ ماه قادر به پرداخت نیازهای اساسی نخواهند بود. این در حالی است که در مورد مردان، کمتر از نیمی از مردان شاغل چنین چیزی را یادآور شده اند.
این در حالی است که ماه گذشته، کنگره آمریکا بسته حمایتی ۲ تریلیون دلاری به منظور مقابله با کرونا اختصاص داد. این مصوبه چندین قانون برای کمک به خانواده ها و کارگران دارد، اما هیچ کاری برای کاهش نابرابری جنسیتی در حقوق و دستمزد نمی کند.
در این میان، غول های رسانه های اجتماعی یک برنامه کمک مالی ۱۰۰ میلیون دلاری برای مشاغل کوچک در سراسر جهان ایجاد کرده اند. اندکی کمتر از نصف این مبلغ (۴۰ میلیون دلار) برای مشاغل متعلق به زنان، اقلیت ها یا کهنه سربازان اختصاص داده شده است که به گفته سندبرگ می تواند فرصت مناسبی برای کمک به زنان و مشاغل کوچک ایجاد نماید.
براساس آخرین آمار، شمار کل مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در آمریکا به بیش از ۵۰۰ هزار و ۵۰۰ نفر رسیده و تعداد جانباختگان ۱۸ هزار و ۶۹۳ نفر است.
نظر شما