۲۳ فروردین ۱۳۹۹، ۱۲:۲۸
کد خبرنگار: 3015
کد خبر: 83746103
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

سهم من در کرونا

کرونا شوخی نیست

۲۳ فروردین ۱۳۹۹، ۱۲:۲۸
کد خبر: 83746103
کرونا شوخی نیست

تهران- ایرنا- بیش از ۲ماه از ورود ویروس کرونا به ایران می‌گذرد در این مدت بسیاری از آحاد جامعه برای ریشه‌کنی این بیماری به نوبه خود اقداماتی انجام دادند، برای نمونه برخی در فضای مجازی برای غلبه بر این بیماری کمپین‌هایی را درست کردند که یکی از آنها با نام کرونا شوخی نیست، اطلاعات و آگاهی‌های مفیدی را در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد.

سلامتی در روزهایی که با شیوع ویروس کرونا مواجه شده ایم، اهمیت ویژه ای پیدا کرده است اما برای شکست کرونا و بازگشت سلامتی به جامعه باید به هشدارها و توصیه های پزشکان و افرادی که در خط مقدم مبارزه با کرونا هستند توجه کرد در ایران مسوولان با ابزارهای مختلفی به جنگ این ویروس رفته اند، برای نمونه طرح فاصله گذاری اجتماعی را با هدف کاهش تماس ها و مخاطرات، اجرایی کردند زیرا کرونا شوخی بردار نیست و سختگیری هایی که در اجرای این طرح اعمال می شود، فقط برای سلامتی مردم است و اگر به تدابیر اتخاذ شده توجهی نشود و آنها را رعایت نکنیم، همه ما در معرض خطر قرار خواهیم گرفت. در این خصوص یکی از کمپین ها با نام کرونا شوخی نیست سعی می‌کند که با آگاهی دادن به مردم خطرات این بیماری را گوشزد کند و به آنها در این خصوص آگاهی بدهد.

کرونا و خشونت علیه زنان

این صفحه اینستاگرامی با گذاشتن کلیپ‌های مختلف در خصوص خشونت خانگی علیه زنان به یکی از دغدغه‌های این روزهای دوران قرنطینه پرداخته است در نوشته‌های کاربران آمده است که انتشار ویروس کرونا نه تنها به اقتصاد و معیشت مردم ضربه وارد کرده است بلکه به روان بسیاری از آحاد جامعه هم آسیب وارد کرده است. در این میان خشونت علیه زنان بازتاب بیشتری یافته است این صفحه اینستاگرامی از سردرگمی مردم و تن‌دادن اجباری آن‌ها به فرم جدید زندگی نوشته در حالی که قبل از انتشار این ویروس اعضا خانواده ساعت ها در هیاهوی زندگی جمعی به سر می‌بردند. این دگرگونی‌ها با وجود اینکه چندان زمان طولانی از بروز و آغاز شیوع کرونا نگذشته اما تاثیرات آن به وضوح قابل دیدن است و پیامدهای مانند استرس، ترس و خشونت را به همراه داشت. یکی از برجسته‌ترین آسیب‌های  دوره قرنطینه و حبس اجباری خانواده‌ها، گسترش خشونت خانگی علیه زنان عنوان شده است. افزایش چشمگیر تماس‌های مردمی با اورژانس اجتماعی و سایر نهادهای مرتبط با مساله خشونت خانگی باعث شد که وزارت بهداشت در پیامکی از شهروندان بخواهد در صورت مشاهده یا مواجهه با موارد کودک آزاری و همسر آزاری در ایام کرونا، برای دریافت خدمات اجتماعی روانی به صورت رایگان و شبانه روزی با شماره تلفن ۱۲۳، اورژانس اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، تماس بگیرند. این معضل هم مختص ایران نیست و در جوامع مختلف با زمان‌های نامعلوم، بسیاری را گرفتار این پدیده ناهنجار کرده است.

درس‌هایی که ویروس کرونا به ما آموخت

یکی از کاربران این صفحه اینستاگرامی نوشت: ویروس کرونا درس هایی مختلفی به ما آموخت از جمله: کرونا به ما نشان داد که آمریکا کشور اول جهان نیست و آنچه او را برتری بخشیده بزرگنمایی دیگران و اعتماد به نفس کاذب آن بوده است. همانقدر که در مقابل ویروس کرونا دیگران آسیب پذیر هستند، آمریکا نیز چه بسا بیشتر آسیب پذیر تر است بنابراین باید گفت آمریکا دیگر کشور برجسته و پیشتاز دنیا نیست، اروپایی ها آنقدر هم که بنظر می رسد باسواد نیستند، می شود تعطیلات را بدون سفر به اروپا و آمریکا هم گذراند، در واقع ثروتمندان سیستم ایمنی ضعیف تری نسبت به فقرا دارند، با بالا رفتن قیمت ها، انسان ها، صرف نظر از موقعیت اجتماعی شان، موجودات بسیار فرصت طلب و نفرت انگیزی می شوند، انسان ها، ویروس واقعی بر روی کره زمین هستند، بدون طی کردن مراحل پیچیده و طولانی بروکراسی های دولتی هم می توان میلیاردها دلار به نیازمندان کمک کرد، نفت در جامعه  غیر مصرف گرا هیچ ارزشی ندارد، توانستیم درک کنیم حیوانات داخل باغ وحش چه احساسی دارند، کره زمین، بدون دخالت انسان، به سرعت خودش را بازسازی می کند، اکثر مردم می توانند از داخل منزلشان کار کنند، ما و فرزندانمان، بدون مصرف تنقلات هم زنده می مانیم، زندانیانی که جرایم خرد داشتند می توانستند آزاد باشند، رعایت بهداشت در زندگی سخت نیست، فقط خانم ها قرار نیست که آشپزی بلد باشند، مردمان نیک بسیاری در دنیا وجود دارند، اگر مدارس بیشتری بسازیم، به بیمارستان های کمتری نیاز خواهیم داشت. واقعیت این است که انسان آنقدر مغرور شده بود که خود را و آفریدگار خود را فراموش کرده بود و به جای خداگونه شدن، ادعای خدایی می کرد. کرونا به ما آموخت که انسان در مقابل عظمت هستی و آفرینش خداوندی باید درس های زیادی را بیاموزد و در طی تمام این مراحل، نگاه به خالق را فراموش نکند که اگر عنایت و لطف خداوندی لحظه‌ای از هستی برداشته شود، انسان با تمام کبر و نخوت خود درمانده ای بیش نیست. ما فهمیدیم که برخلاف تصور رایج، پیشرفت های کنونی، تنها تامین کننده امنیت نیست. تهدید فقط آنچه می پنداریم نیست، بلکه، آنچه امنیت جمعی انسان ها را تهدید می کند، می تواند چیزهای دیگری باشد؛ همچون ویروس کرونا و آلودگی های زیست محیطی و ... باشد، لذا انسان امروز باید به جای اندیشیدن به سلطه و قدرت غلبه، بایستی به فکر خود انسانی و موجودیت نسل بشر باشد و با درک این مهم که با همه انسان‌های دیگر سرنوشت مشترک دارد، به امنیت و آبادانی همه انسان ها فکر کند.

آگاهی‌ها و توصیه های پزشکی

این صفحه اینستاگرامی در کلیپ های مختلف به بازتاب سخنان پزشکان در خصوص بیماری کرونا پرداخته است در یکی از این کلیپ های در مورد پرسش آیا تزریق واکسن آنفولانزا می‌تواند با ویروس کرونا مبارزه کند؟ نوشته است پاسخ خیر است. واکسن آنفولانزا برای پیشگیری از عفونت‌های در رابطه با ویروس آنفولانزا طراحی شده است که بسیار متفاوت از ویروس‌های کرونا هستند اما پاسخ به این پرسش کمی از این پیچیده‌تر است: واکسن آنفولانزا شما را از ابتلا به ویروس کرونا جلوگیری نمی‌کند، اما می‌تواند به مسوولان کمک کند تا واکنش بهتری به همه‌گیری کووید-۱۹ بدهند. دکتر آلبرت کو، استاد دانشکده بهداشت دانشگاه ییل می‌گوید:”من فکر می‌کنم که ایمن‌سازی مردم در برابر آنفولانزا تاثیر مستقیم بسیار مهمی دارد او گفت :اولا، کارکنان بهداشت و درمان در حال حاضر تحت بار مسوولیت موارد مبتلا به آنفولانزا شده‌اند، بنابراین تزریق واکسن آنفولانزا تعداد بیماران آنفولانزا را کاهش می‌دهد و بدین وسیله به کم کردن فشارها در بیمارستان‌ها و همچنین درمان بیماران کووید-۱۹ کمک می‌کند اما دلیل دیگری نیز وجود دارد که تزریق واکسن آنفولانزا می‌تواند واکنش کشور به این همه‌گیری جدید را بهبود ببخشد: اگر مردم واکسن آنفولانزا بزنند، افراد کمتری به آنفولانزا مبتلا می‌شوند و با نشانه‌های غیر اختصاصی مانند تب و سرفه که با نشانه‌های کووید-۱۹ همخوانی دارند به بیمارستان مراجعه می‌کنند. داشتن بیماران کمتر مبتلا به آنفولانزا کمک می‌کند که یافتن بیماران کووید-۱۹ آسان‌تر بشود. میزان بالاتر واکسیناسیون آنفولانزا ما را در تشخیص موارد ویروس کرونا کارآمدتر می‌کند. یافتن موارد کووید-۱۹ هنوز مانند یافتن سوزن در انبار کاه است اما کاهش موارد آنفولانزا می‌تواند مقدار کاه را کم کند. اریک پنا، مدیر نورس‌ول در نیویورک می‌گوید :نیمه‌ پر لیوان این است که ابتلای فردی همزمان به آنفولانزا و کووید-۱۹ بسیار نادر است، معمولا اگر فردی به یکی مبتلا شود، همزمان به دیگری مبتلا نمی‌شود اما آنفولانزای فصلی بطور طبیعی با نزدیک شدن بهار رو به زوال می‌رود، اما برای کسانی که هنوز واکسینه نشده‌اند پیشنهاد می‌کنیم که ترریق واکسن را انجام دهند. هنوز افراد مبتلا به آنفولانزا به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند و همیشه احتمال وجود موج دومی از آنفولانزا هست.

یکی از کاربران توصیه های برای تقویت سیستم ایمنی می کند و می نویسد مواد غذایی زیر برای پیشگیری از این بیماری مفید هستند، مرکبات: منبع غنی ویتامین c که در بدن تولید نمی شود. این ویتامین به تولید بیشتر گلبول های سفید کمک می کند تا با عفونت ها مبارزه کنند، سوپ مرغ: بهبود کم آبی بدن و افزایش دمای راه های تنفسی و خلاص شدن از باکتری ها و ویروس های بیماری زا.
این صفحه اینستاگرامی همچنین به بازتاب سخنان رییس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور پرداخته و نوشت: براساس آخرین منابع معتبر علمی، ویروس کرونا در صورت اعمال دما و زمان کافی هنگام پخت مواد غذایی به‌طور کامل از بین می‌رود، ویروس کرونا در دمای ۵۶ درجه سانتیگراد طی مدت ۳۰ دقیقه از بین می‌رود و برای نابودی این ویروس در دمای ۷۰ درجه سانتیگراد حداقل ۵ دقیقه زمان لازم است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha