رسانههای سوریه امروز (شنبه) به نقل از "عمران رضا" هماهنگ کننده سازمان ملل، نوشتند، به دلیل جنگ ۹ ساله سیستم بهداشتی سوریه فرسوده است و بسیاری از کارکنان آن نیز کار خود را ترک کردهاند و حتی قبل از بروز بحران کرونا، مردم این کشور به کمکهای گسترده نیاز داشتند.
وی که پس از بازدید از آزمایشگاه مرکزی دمشق سخن میگفت، با اشاره به اینکه این آزمایشگاه تنها آزمایشگاه سوریه است که کووید ۱۹ (Covid-۱۹) را آزمایش میکند و مانند آزمایشگاههای دیگر این کشور به تجهیزات نیاز دارد، تصریح کرد: نیاز است تا در شهرهای دیگر سوریه از جمله حلب، حمص، لاذیقه و منطقه شمال شرقی این کشور آزمایشگاه تشخیص کووید ۱۹ راهاندازی شود و ما امیدواریم هرچه سریعتر این امکان در شهرهای دیگر سوریه به وجود آید.
هماهنگ کننده سازمان ملل در سوریه با اشاره به اینکه سازمان بهداشت جهانی برای مقابله با ویروس کرونا تلاش میکند، مدعی شد: اینجا (سوریه) به ایجاد مراکز آزمایشگاهی و توسعه امکانات آزمایشگاهی نیاز دارد که البته سازمان بهداشت جهانی در زمینه تجهیزات و آموزش کادر درمانی کارهای خوبی را انجام داده است.
وی در عین حال بیان گفت: با توجه به مطالبات جامعه جهانی، به نظر من نباید هیچ مرزی برای کمک به این امور وجود داشته باشد و ما باید تا حد امکان در این زمینه به سوریه کمک کنیم.
در همین راستا، سخنگوی سازمان ملل نیز گفت که سازمان جهانی WHO تلاشهای خود را برای آمادهسازی و انجام اقدامات جهت مقابله با کرونا و کاهش مبتلایان در سراسر سوریه به کار گرفته است.
"استفان دوجاریک" در کنفرانس روزانه خود که از طریق ویدیو کنفرانس برگزار شد، اظهار داشت: سازمان ملل از طریق آزمایش و مشاهدات خود از سوریه برای تهیه تجهیزات پیشگیری از کرونا و آموزش کارکنان بهداشت پشتیبانی میکند و در این زمینه با جوامع محلی، کارمندان بهداشت و سایر شرکای خود همکاری دارد.
به ادعای وی، سازمان ملل متحد و شرکایش بطور شبانه روزی برای پاسخ به مطالبات مردم سوریه تلاش میکنند، اما در نتیجه ۹ سال درگیری در سوریه، این کشور با چالشهای دیگری از جمله سیستم بهداشتی شکننده، زیرساختهای نامناسب آب و فاضلاب و دسترسی محدود به برخی مناطق به دلیل جنگ و درگیریهای کنونی همچنین تاثیرات منفی تحریمها و محدودیتهای سفرهای خارجی مواجه است.
به گفته سخنگوی سازمان ملل، این سازمان اکنون نه تنها برای حفظ استمرار کمکهای بهداشتی و غذایی به سوریه تلاش میکند، بلکه برای کمک به این کشور جهت مقابله با کرونا هیچ مرزی ندارد و همه تلاش خود را به کار میبندند.
بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، تاکنون ۱۹ نفر در سوریه به بیماری کرونا مبتلا و ۲ نفر نیز به همین دلیل فوت کردهاند و چهار نفر از مبتلایان بهبود یافتهاند.
ویروس کرونا موسوم به کووید ۱۹ اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
نظر شما