به گزارش ایرنا، یکی از راههای کاهش و قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا، رعایت فاصله گذاری اجتماعی در جامعه است و در این زمینه یکی از اماکن اصلی تجمع در شهرها واحدهای تولیدی، خدماتی و محل های کسب و کار و بازار است که می توانند سبب انتقال بیماری بین افراد شوند.
ستاد ملی و استانی مقابله با کرونا برای حفظ سلامت مردم و نیروهای کار، مقرراتی ویژه از طریق طرح فاصله گذاری اجتماعی اعمال کرده که علاوه بر رعایت اصول بهداشتی برای کاهش زنجیره انتقال، بر اساس درجه اهمیت فعالیت اقتصادی محدودیت هایی را برای برخی مشاغل از جمله اصناف در نظر گرفته است.
بسیاری از اصناف واقع در بازار سرپوشیده کرمان نیز در ابتدا با این تصمیم ستاد مقابله با کرونا کرکره حجره ها را پایین کشیده و برای حفظ سلامت خود و شهروندان در خانه ماندند اما پس از گذشت چند روز از اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی، برخی بازاریان به بهانه مشکلات اقتصادی از جمله عوارض، هزینه ها و بازگشایی برخی اصناف، کرونا را نادیده گرفته و در محل کار خود حاضر شدند.
این در حالی است که مسئولان استان و شهر کرمان با دادن امتیازات حمایتی از جمله اجرای طرح فاصلهگذاری هوشمند، بازگشایی برخی اصناف کمریسک و بخشودگی عوارض، روزهای خانه نشینی را بر آنان به دور از استرس مبتلا شدن به ویروس کرونا سهل کردند.
اصل مقابله با کرونا، جلوگیری از تجمعات است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه نباید برای بازگشایی برخی از اصناف و مشاغل پرخطر که ضرورت کمتری دارند، عجله کرد گفت: همچنان به شدت توصیه می کنیم که مردم از حضور در اجتماعات خودداری کنند و در فرایند تعطیلی اصناف اصل بر جلوگیری از تجمعات است.
سیدوحید احمدیطباطبایی افزود: نباید در مقابل وضع قوانین برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا مقاومت کرد زیرا موضوع کاهش انتقال ویروس، کاهش ارتباطات و حفظ سلامت جامعه در مقابله با این ویروس امری ضروری و مهم است.
کرونا را با فاصلهگذاری اجتماعی کنترل کنیم
استاندار کرمان نیز با تاکید بر اینکه اکنون در شرایط حساسی به سر میبریم گفت: شیوع ویروس کرونا را باید با فاصلهگذاری اجتماعی و رعایت نکات بهداشتی کنترل کنیم.
محمدجواد فدائی افزود: مردم با مشارکت در اجرای فاصلهگذاری اجتماعی به قطع زنجیره این ویروس کمک میکنند.
وی با بیان اینکه تصمیم ستاد ملی مقابله با شیوع کرونا بر تعطیلی بازار است و هیچ ابهامی در مصوبات وجود ندارد اظهار داشت: بر اساس آخرین مصوبه این ستاد، اصناف با ریسک کم به شرط آنکه وارد سامانه سلامت شده و اطلاعات لازم را در این سامانه وارد کنند، می توانند با رعایت پروتکل های بهداشتی فعالیت خودشان را ادامه دهند.
استاندار کرمان بیان داشت: بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا فعالیت اصناف در کرمان نیز اجرایی خواهد شد و تخطی از آن خلاف مصوبه و غیرقانونی است، اما برای خلوت شدن بازار سنتی کرمان تا ۳۱ فروردین رستههای شغلی کیف و کفش، طلافروشی، پارچه فروشی و پوشاک در کل شهر تعطیل هستند.
وی ادامه داد: زمانی جمعیت در بازار زیاد شود امکان رعایت فاصله وجود ندارد و به راحتی شیوع ویروس را خواهیم داشت، بنابراین پیشنهاد دادیم که ورودیهای بازار نیز کنترل شده و از ازدحام در بازار جلوگیری شود.
اجرای طرح فاصلهگذاری هوشمند
فدائی با اشاره به اجرای طرح فاصله گذاری هوشمند افزود: در این طرح قرار است واحدهای صنفی و تولیدی به صورت پله ای و با رعایت پروتکل های بهداشتی فعالیت خود را مجدد آغاز کنند و اصل بر رعایت پروتکل های بهداشتی است و به طور قطع بر اجرای پروتکل های اعلامی به تمام واحدهای دارای مجوز بازگشایی، نظارت جدی صورت خواهد گرفت.
اصناف تعطیل در طرح فاصلهگذاری اجتماعی شامل بخشودگی عوارض میشوند
معاون مالی و اقتصادی شهردار کرمان نیز از ارائه بسته تشویقی بخشودگی عوارض اصناف تعطیل در طرح فاصلهگذاری اجتماعی، به شورای اسلامی شهر کرمان خبر داد.
رضا دادگرپور با تاکید بر اینکه شهرداری کرمان برای حمایت از اصنافی که بهمنظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و در راستای اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی، از ابتدای اسفندماه سال گذشته تعطیل بودهاند، بسته تشویقی پیشنهاد داده است، گفت: ارائه این بسته در کمیسیون بودجه شورای اسلامی شهر کرمان به تصویب رسیده و پس از تصویب نهایی در نشست عمومی شورا، قابل اجرا خواهد بود.
وی افزود: به غیر از ۱۲ صنف ضروری که در طرح فاصلهگذاری اجتماعی تعطیل نبودند، مابقی اصناف شامل این بسته تشویقی می شوند.
معاون مالی و اقتصادی شهردار کرمان با بیان اینکه این اقدام با تایید اتاق اصناف اجرایی میشود، گفت: در این بسته پیشنهادی با تایید اتاق اصناف، عوارض سالانه اصناف به میزان تعطیلی که در اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی داشتهاند، کسر میشود.
برخی اصناف پرخطر باید تا ۳۰ فروردین تعطیل باشند
رییس اتاق اصناف استان کرمان نیز گفت: اصناف و فروشگاههای کیف و کفش، پوشاک، طلا و نقره و فروشگاههای پارچه (بزازان) با هدف کاهش تجمع در بازار و سطح این شهر جزو مشاغل پرخطر تلقی شده و فعالیت آنان از امروز (دوشنبه) ۲۵ فروردینماه تا ۳۰ فروردین ماه، در شهر کرمان ممنوع اعلام میشود.
یوسف جعفری افزود: این تصمیم در راستای اجرای مصوبات ستاد ملی مدیریت و پیشگیری بیماری کرونا و بر اساس مصوبات آخرین نشست ستاد استانی مقابله با کرونای کرمان برای ضرورت رعایت اجرای فاصلهگذاری هوشمند گرفته شده است.
وی اظهار داشت: واحدهای صنفی متخلف در صورت بی توجهی و رعایت نکردن این مقررات، برای مدت یک ماه پلمب و پرونده آنان جهت رسیدگی به دادسرا ارسال میشود.
رییس اتاق اصناف استان کرمان افزود: امروز سلامت مردم در اولویت بخش تجارت کشور قرار دارد و این موضوع به تمام اصناف استان کرمان نیز اعلام شده تا در رابطه با رعایت پیششرطها و ضروریات آن، به واحدهای صنفی مرتبط تذکرات جدی داده شود.
وی عنوان کرد: بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف استان کرمان به صورت شبانه روزی وضعیت سلامت کالاهای تولیدی و توزیعی را رصد و پایش میکنند و در صورت تخطی از ضوابط بهداشتی ابلاغی با واحدهای صنفی متخلف برخورد میشود.
جعفری ادامه داد: بر این اساس از اصناف و مراکز صنعتی خواسته شده تا با ثبت نام در سایت وزارت بهداشت و امضای تعهدنامه مجوز بازگشایی بگیرند در غیر این صورت فعالیت آنها غیرقانونی محسوب می شود.
هرچند اجرای طرحهای ستاد ملی و استانی مقابله با کرونا ممکن است به مزاج برخی افراد خوش نیاید و آسیب های اقتصادی کوتاه مدت بر برخی مشاغل و اصناف وارد آورد اما آنچه روشن است دولت در اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی، به دنبال حفظ سلامت عمومی جامعه و راهی برای کاهش و قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا، با حداقل تبعات ناشی از آسیب به مشاغل و کسب و کارها است و تصمیمات این ستاد با حمایت عمومی تمامی اقشار جامعه می تواند تا حدی گسترده از مشکلات و معضلات اصلی امروز کشور و استان کرمان بکاهد.
نظر شما