۹۸، سال ایجاد فرصت‌ها از دل بحران‌ها

ایلام - ایرنا - سالی که با سیل ویرانگر آغاز و با کرونای مرگبار به پایان برسد را نمی‌توان سال خوبی نامید اما اگر از دل بحران‌های سالی پرتلاطم بتوان فرصت ایجاد کرد، داستان فرق می‌کند.

 استان ایلام در سالی که پشت سر گذاشته شد رویدادهای تلخ و شیرین زیادی را تجربه کرد هرچند آغازین روزهای سال با واقعه تلخ سیل همراه بود اما با همکاری نزدیک مردم، مسوولان و نهادها تلخی سیل به شیرینی همدلی تبدیل شد.

راهپیمایی بزرگ اربعین و تردد حدود ۶۰ درصد مجموع زائران از مرز مهران، اتفاقات بنزین آبان‌ماه، شهادت سردار سلیمانی، انتخابات مجلس شورای اسلامی و در نهایت هم شیوع بیماری کرونا همه و همه آزمون‌هایی سخت بودند که می‌رفت کوچک‌ترین و کم‌جمعیت ترین استان کشور را با بحران مواجه کند اما مردم و مسوولان این استان از آن‌ها سربلند بیرون آمدند.

در اربعین امسال با مدیریت قاسم سلیمانی دشتکی استاندار ایلام به عنوان فرمانده عملیات اربعین حدود هفت برابر جمعیت ۵۸۰ هزار نفری ایلام در مدت ۲۲ روز از طریق مرز مهران به عراق رفتند و بازگشتند و به اذعان مسوؤلان ارشد کشوری و لشگری هیچگونه مشکل امنیتی یا اختلال در تردد آنها ایجاد نشد. 

واقعه سیل نیز با وجود همه خسارت‌ها هیچگونه تلفات جانی نداشت و سه برابر بودجه عمرانی استان ایلام در یک سال را نصیب ایلام کرد.

مردم ایلام در مساله بنزین همانند موضوع اربعین سربلند بیرون آمدند و خواسته و نگرانی خود را به صورت مسالمت‌آمیز، منطقی و عاقلانه بیان کردند، مردم این استان بدون ایجاد هر گونه خسارت و آسیب به اموال عمومی یا افراد دیگر و بدون تحمیل هزینه به خودشان و نظام با هوشمندی اعتراض خود نسبت به سهمیه‌بندی بنزین را به گوش مسوؤلان رساندند.

شهادت سردار سلیمانی به عرصه همدلی مردم تبدیل شد و هزاران نفر از زنان و مردان این استان با حضور در خیابان‌ها، مساجد و حسینیه‌ها در سوگ شهادت سردار اشک ماتم ریختند.

اما اتفاقات و حوادث مرتبط با افزایش نرخ بنزین، شهادت سردار سلیمانی و سقوط هواپیمای اوکراینی سه بار سفر رییس جمهوری به این استان را که قطعی شده و زمان اعلام شده بود به تعویق انداخت.

هنوز یک هفته از سال ۹۸ به طور کامل سپری نشده بود که بارش‌های تند و کم‌سابقه سیلابی در استان ایلام باریدن گرفت و در ۲ بارش مجزا به فاصله کمتر از یک هفته استان ایلام ۲ بار درگیر سیلاب شد و بخش‌های مختلفی از استان ایلام به ویژه ماژین دره‌شهر و روستاهای پایین‌دست سد سیمره در شهرستان سیروان از جمله روستای چم‌شیر دچار مشکلات عدیده ای شدند به گونه ای که ساکنان این مناطق به نقاط امن انتقال یافتند.

به خاطر بارش‌های سیلابی و آسیب دیدن بخش‌های مختلفی از استان در این سیلاب‌ها، مسوولان ارشد کشوری و لشگری برای بازدید و بررسی وضعیت مناطق آسیب دیده به ایلام سفر کردند که مهمترین آن‌ها مربوط به شخص رییس جمهوری بود که در طی بازدید از استان‌های لرستان و خوزستان در توقف کوتاهی از منطقه ماژین دره‌شهر نیز بازدید کرد.

سیلاب نیمه نخست فروردین‌ماه ۹۸ تلفات و آسیب جانی در پی نداشت اما باعث بروز خسارت‌های مالی و زیرساختی زیادی به استان ایلام شد و علاوه بر منازل مسکونی و مغازه‌ها، تعداد زیادی از ابنیه، پل و راه‌ها، اراضی کشاورزی، احشام و زیرساخت‌های خدماتی و عمرانی استان ایلام آسیب جدی بین ۲۵ تا ۱۰۰ درصد دید.

یکی از نکات قابل توجه در سیلاب سال گذشته در اتفاقی نادر، قطع کامل ارتباط تلفنی و اینترنتی استان ایلام با دیگر نقاط کشور به مدت بیش از ۱۲ ساعت بود که در این رویداد سه محل اتصال تلفن و اینترنت استان ایلام از طرف استان‌های کرمانشاه، لرستان و خوزستان به علت بارش‌ها قطع شد و قطعی ارتباط و نیز نامساعد بودن فرودگاه خرم‌آباد سفر اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری به استان ایلام را لغو کرد.

قبل از شروع بارش‌ها و با توجه به پیش‌بینی هواشناسی و اخطاریه‌های مکرر مبنی بر وقوع بارش‌های سنگین سیلابی، به دستور استاندار ایلام باوجود تعطیلات نوروزی اما مرخصی مسوولان تمام دستگاه‌های مختلف عضو ستاد بحران و فرمانداران لغو شد و آنها در آماده‌باش کامل قرار گرفتند و خود را برای هرگونه حادثه احتمالی آماده کردند و حتی به منظور پیشگیری از بروز مخاطرات سیلاب حدود ۱۵۰ میلیون مترمکعب آب سدهای استان رهاسازی شد.

یکی از تمهیدات و ابتکارات ستاد بحران استان ایلام این بود که تمام شهرستان های ۱۰ گانه استان از لحاظ مخاطره‌پذیری پهنه‌بندی شدند و هر پهنه به یک یا چند دستگاه عضو ستاد بحران واگذار شد که این نهادها با استقرار نفرات و ادوات در پهنه‌های تعیین شده، حین و بعد از وقوع بارش‌ها اقدام به مهار سیلاب کردند و این اقدام‌های موثر و به موقع تا حدود زیادی از بروز سیلاب و ایجاد خطرات سنگین در استان جلوگیری کرد.

یکی از چالش‌های اصلی مسوولان استان در بحث سیلاب سال گذشته جمعیت انبوه چادرنشینان در طبیعت ایلام بود که عمدتا در مسیر یا نزدیکی رودخانه‌های فصلی اتراق کرده بودند که به دستور استاندار ایلام و با حضور میدانی فرمانداران و دیگر مسوولان و مذاکره با مردم تمامی این چادرها جمع‌آوری شد.

این تدبیر استاندار ایلام در کنار دیگر تمهیدات باعث شد با وجود تخریب زیرساخت‌ها، این استان واقعه سیل را که در صورت جمع نشدن چادرهای گردشگران در طبیعت ده‌ها کشته بر جای می‌گذاشت، بدون هیچگونه تلفات جانی پشت سر بگذارد.

استان ایلام در نیمه نخست فروردین ماه ۲ بار شاهد وقوع باران سیلابی بود که بارش‌های اول در دوم و سوم فروردین‌ماه رخ داد اما خسارت‌های آن در برابر بارش دوم و اصلی که طی روزهای ۱۱ و ۱۲ فروردین‌ماه ۹۸ رخ داد ناچیز بود، در بارش دوم برای شهرستان‌های آبدانان ۲۱۶، دره شهر ۱۹۱، بدره ۱۳۱، ملکشاهی ۱۱۲، دهلران ۱۰۷، ایوان ۱۰۲، مهران ۹۸، لومار ۹۱، ایلام ۸۱ و سرابله ۶۴ میلیمتر باران ثبت شد که طی سال‌های اخیر بی‌سابقه بوده است.

۹۰ درصد ذخایر سدهای استان ایلام در پی بارش‌های بهاره سال گذشته پر شد و ذخایر آب سدهای سه گانه استان ایلام به ۱۷۰ میلیون مترمکعب رسید و قبل از شروع بارش ها و به منظور تنظیم ورودی و خروجی سدها با هدف جلوگیری از بروز حوادث مخرب ناشی از سیلاب ۱۸۰ میلیون مترمکعب آب به صورت مدیریت شده از خروجی سدها به اراضی پایین دست هدایت شد.

خسارت ۱۲۰ میلیارد ریالی سیل فروردین ۹۸ به استان ایلام

تخریب ۲۷ و آسیب‌دیدگی ۷۵۰ دهنه پل، قطع آب شرب سه شهر و ۱۱۶ روستا، ریزش و رانش کوه و جاده در ۳۰۰ نقطه مواصلاتی و قطع برق ۱۱ روستا از جمله خسارت‌های سیلاب به استان ایلام در سیل فروردین ماه ۹۸ بود و  این سیل در نهایت به ۱۸ هزار و ۴۰۰ واحد مسکونی در این استان خسارت وارد کرد که ۱۶ هزار و ۴۰۰ واحد شهری و روستایی نیاز به تعمیر و ۲ هزار واحد نیز احداث مجدد داشتند.

برآورد نهایی خسارت‌های سیلاب به زیربخش‌های کشاورزی استان یک هزار و ۳۷۰ میلیارد ریال محاسبه شد که از این میزان خسارت ۳۴ هزار هکتار مربوط به اراضی زراعی و ۸۵۰ مورد نیز اراضی باغی است و اتلاف ۵۰۰ راس دام، یک هزار کیلومتر جاده‌های بین مزارع، ایستگاه‌های پمپاژ ثابت و سیار، ۷۰۰ کندوی زنبور عسل و اتلاف ۲۵ تن آبزی از دیگر خسارت‌های وارده سیل به زیربخش‌های کشاورزی استان ایلام بود.

سیلاب به ۲۵ هزار هکتار از مزارع گندم، پنج هزار هکتار کلزا، ۲ هزار هکتار مزارع جو و یک هزار و ۹۰۰ هکتار سایر اراضی زراعی استان ایلام بین ۲۰ تا ۱۰۰ درصد خسارت وارد ساخت و سیلاب باعث شد برداشت محصولات زراعی استان ایلام بین ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش یابد.

میزبانی ایلام سیل‌زده از وزرای دولت تدبیر و امید/ رییس جمهوری از ماژین بازدید کرد

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی عالی‌ترین فرد اجرایی کشور ۳۱ فروردین ماه ۹۸ به منظور بازدید از مناطق آسیب‌دیده شهرستان سیل‌زده دره شهر بعد از بازدید از لرستان وارد بخش ماژین شد و از نزدیک با مردم این منطقه به بحث و گفت و گو پرداخت.

وزرای کشور، جهاد کشاورزی، اطلاعات، رییس بنیاد مسکن به همراه استاندار ایلام، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام نمایندگان ایلام در مجلس شورای اسلامی، رییس جمهوری را در این بازدید کوتاه همراهی کردند.

وزرای راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، صنعت معدن و تجارت و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از جمله اعضای ارشد کابینه دولت یازدهم بودند که برای بازدید وضعیت خسارت‌های سیل به استان ایلام سفر کردند و علاوه بر این، تعدادی از مسوولان کشور از سازمان‌ها و نهادهای مختلف به ایلام آمدند و همچنین تعدادی از امرای ارتش و فرماندهان سپاه از جمله فرماندهان هوافضا و قرارگاه خاتم الانبیا(ص) سپاه نیز با توجه به حجم خسارت‌ها به نمایندگی از دولت و نظام برای بررسی میدانی و اطلاع‌یابی از آخرین وضعیت امداد و خدمات رسانی به نقاط آسیب‌دیده از سیل به استان ایلام سفر کردند.

ایلام رتبه اول کاهش تصادفات رانندگی نوروز سال ۹۸ شد

یکی از اتفاقات خوشایند آماری استان ایلام در ابتدای سال، کاهش چشمگیر تصادفات جاده‌ای در این استان بود که با وجود افزایش سه درصدی تردد وسایل نقلیه در تعطیلات نوروزی سال ۹۸ نسبت به مدت مشابه سال قبل، تصادفات جاده‌ای در سطح استان کاهش چشمگیر داشت و رتبه اول کاهش تصادفات رانندگی در کشور را کسب کرد.

عملیات اجرایی پروژه‌های دانا و دانان اردیبهشت ماه ۹۸ آغاز شد

از دیگر رویدادهای خوب استان ایلام در سال گذشته و پس از ابلاغ ۱۲ هزار میلیارد ریال اعتبار از صندوق توسعه ملی برای توسعه میادین نفتی دانا و دانان، آغاز بکار این پروژه مهم در اردیبهشت ماه سال ۹۸ بود.

اعتبار اجرای شرکت لرزه‌نگاری ژئوفیزیک دانا بالغ بر ۶ هزار میلیارد ریال است که این پروژه در زمینه اکتشاف نفت و گاز در تنگه بیجار و در یک بازه زمانی سه ساله فعالیت می‌کند و می‌تواند نقش مهمی در شروع بکار و راه‌اندازی فاز ۲ پالایشگاه گاز ایلام داشته باشد.

سرپرستان معاونت‌های اقتصادی و منابع انسانی استانداری ایلام مشخص شدند

استاندار ایلام در دومین روز از اردیبهشت ماه ۹۸ طی احکامی جداگانه سرپرست معاونت‌های اقتصادی و منابع انسانی استانداری را مشخص کرد و به موجب این احکام از سوی قاسم سلیمانی دشتکی، حیدر نعمتی به سمت سرپرست معاونت اقتصادی استان منصوب و جایگزین ایوب درویشی و معروف بسطامی نیز به سمت سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع منصوب شد.

۱۵ چهره فاخر و ملی اقوام در جشنواره ایل بانگ ایلام تجلیل شدند

استان ایلام در نخستین روزهای اردیبهشت ماه ۹۸ میزبان جشنواره آواهای محلی عشایری کشور بود که در پایان این جشنواره از ۱۰ چهره برتر عرصه موسیقی و همچنین پنج چهره در بخش مقامی تجلیل به عمل آمد.

جشنواره ملی ایل بانگ با حضور هنرمندانی از ۱۵ استان و استقبال گسترده مردم در منطقه چشمه شیرین شهرستان بدره از توابع استان ایلام برگزار شد.

تیم فوق تخصصی محکم برای سومین بار وارد ایلام شد

تیم فوق تخصصی موسسه محکم هفتم اردیبهشت ماه ۹۸ با سرپرستی دکتر دلشاد به مدت ۱۰ روز ویزیت و اعمال جراحی بیماران را در اتاق‌های عمل بیمارستان امام خمیینی(ره) ایلام انجام داد.

این تیم برای سومین بار با هدف انجام عمل جراحی رایگان بیماران ناهنجاری مادرزادی شنوایی به ایلام سفر کرده و طی این مدت ۱۰۰ عمل جراحی انجام داده و ۸۶۱ بیمار را ویزیت کردند.

کار بازار مرغ ایلام به جای باریک کشید

هفتم اردیبهشت ماه ۹۸ بعد از اینکه نتیجه کشاکش نهادهای حامی حقوق مصرف کنندگان در مقابل افراد ذینفع از بالانشینی قیمت مرغ، نرخ هر کیلوگرم این کالای پرمصرف خوراکی را به ۱۶ هزار تومان در بازار ایلام رساند دادستانی ایلام خود را مجبور به مداخله در این عرصه یافت.

برخی کانال‌های اطلاع‌رسانی حتی خبرهایی مبنی بر از بازداشت مسوولان مرتبط با بازار مرغ شامل رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام ، معاون بهبودات دامی سازمان جهاد کشاورزی، مدیرکل شرکت پشتیبانی امور دام، اعضای اتحادیه مرغداران و کشتارگاه مانشت ایلام و معاونان آنها مخابره کردند.

طبق مصوبه دی ماه سال ۹۷ ستاد تنطیم بازار کشور مقرر شد تولیدکنندگان مرغ را به قیمت مصوب هر کیلوگرم ۱۱۵ هزار ریال به کشتارگاه‌ها عرضه کنند ولی تولیدکنندگان با نپذیرفتن مصوبه ستاد تنظیم بازار اقدام به انتقال و عرضه مرغ تولیدی در استان‌های همجوار ایلام کردند که این اقدام در استان ایلام منجر به افزایش قیمت و حتی کمبود مرغ در بازار و تعطیلی کشتارگاه صنعتی شد.

تامین بازار مرغ استان ایلام از کشتارگاه‌های استان‌های همجوار به ویژه استان کرمانشاه انجام می‌شد و در پاره‌ای از مواقع استان ایلام با کمبود یا نبود محسوس مرغ مواجه بود و این امر مشکلات متعددی را برای بازار مرغ استان ایلام ایجاد کرد. 

وزنه بردار ایلامی مدال طلای وزنه برداری آسیا را از آن خود کرد و به المپیک توکیو راه یافت

هفتم اردیبهشت ماه ۹۸ علی هاشمی وزنه‌بردار ایلامی صاحب یک طلا و یک برنز در مسابقات قهرمانی آسیا شد و پنجمین مدال آسیایی خود را از بازی‌های آسیایی چین کسب کرد.

علی هاشمی در دسته ۱۰۹ کیلوگرم در حرکت ۲ ضرب مدال طلا و در مجموع مدال برنز مسابقات آسیایی انتخابی المپیک را کسب کرد.

۵۳۰ سند املاک علوی در ایلام اهدا شد

روز ۱۸ اردیبهشت ماه ۹۸ با حضور محمد سعیدی‌کیا رییس بنیاد مستضعفان و جانبازان ۵۳۰ سند املاک علوی به مساحت ۴۳ هزار و ۵۶۲ مترمربع و به ارزش ۲۰۳ میلیارد و ۸۹۷ میلیون ریال به افراد واجد شرایط در شهرستان‌های چرداول، ایوان و سیروان در استان ایلام واگذار شد.

پیش از این چهار هزار و ۷۰۰ سند املاک علوی در استان ایلام واگذار شده بود که با واگذاری ۵۳۰ فقره سندی جدید مجموع اسناد اهدایی بنیاد علوی در استان ایلام به پنج هزار و ۲۳۰ سند افزایش یافت.

۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار به واحدهای تولیدی ایلام اختصاص یافت

۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای افزایش ظرفیت واحدهای تولیدی، تجهیز و نوسازی و تکمیل طرح‌هایی با پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصد اختصاص یافت.

این مقدار هزینه از محل تبصره ۱۸ لایحه بودجه ۹۷ به استان اختصاص یافت و در قالب پرداخت تسهیلات و با همکاری و مشارکت بانک‌های عامل بین واحدهای صنعتی واجد شرایط توزیع شد.

ساخت مرحله ۲ پالایشگاه گاز ایلام در دستور کار قرار گرفت

با احداث و راه‌اندازی این فاز، خوراک از ۶.۸ به ۱۰.۲ میلیون مترمکعب افزایش می‌یابد و سطح تولیدی محصولات پنجگانه به میزان ۵۰ درصد بیشتر می‌شود.

پالایشگاه گاز ایلام پنج محصول گاز شهری، اتان، گاز مایع خام، میعانات گازی و گوگرد تولید می‌کند که از این تعداد محصول تولیدی، سه محصول اتان، گاز مایع خام و میعانات گازی خوراک پتروشیمی ایلام است که تا راه‌اندازی کامل این شرکت به سایر مبادی ارسال می‌شود.

تعطیلی کارخانه نورد ایوان ۲ ماهه شد

یکی از اخبار تلخ سال ۹۸ تعطیلی کارخانه نورد شهرستان ایوان به عنوان یکی از بزرگترین کارخانه‌های استان ایلام بود که عملیات اجرایی آن سال ۹۰ آغاز شد و بزرگترین تولیدکننده انواع میلگرد آجدار فولادی در منطقه غرب کشور، با ظرفیت تولید ۱۵۰ هزار تن و تولید شمش به ظرفیت ۲۰۰ هزار تن سالانه منشا ایجاد تحول اساسی در بخش بازار مصالح ساختمانی بویژه آهن‌آلات در استان شده است.

این مجموعه تولیدی از اواخر سال ۹۷ بدلیل اختلاف بین سهامداران تعطیل شد و ۵۰ کارگر  آن بدون دریافت بیمه نیز از کار بیکار شدند و جالب اینکه فاز دوم این کارخانه نیز با ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی که پس از بهره‌برداری زمینه اشتغال ۵۰۰ نفر را بطور مستقیم فراهم می‌کند که بدلیل این اختلافات تعطیل شد.

۸۰ هزار میلیارد ریال پروژه در سفر رییس جمهوری افتتاح و کلنگ‌زنی می‌شود

در نیمه دوم خردادماه خبری به نقل از استاندار ایلام مبنی بر سفر رییس جمهوری به استان ایلام در آینده مخابره شد که در این سفر بیش از ۸۰ هزار میلیارد ریال پروژه بزرگ صنعتی و تولیدی از جمله خط راه‌آهن افتتاح یا کلنگ‌زنی می‌شود و  این پروژه‌ها برای یک هزار و ۴۰۰ نفر فرصت شغلی ایجاد می‌کند.

برخی از پروژه‌ها چون pp، پروژه لرزه‌نگاری ایوان، پروژه اکتشاف میادین نفتی و گاز در قسمت جنوبی استان در مجموع با اعتباری بیش از ۳۰ هزار میلیارد ریال به طور غیر رسمی شروع به کار کرده است.

سه کارخانه بزرگ استان شامل ۲ پروژه فولاد گستر آتنا، کوشاب غرب در چرداول و استیل کورد دره شهر به علاوه گوگرد زدایی پتروشیمی ایلام، بیش از ۲۶ هزار هکتار اجرای سیستم آبیاری در حوزه کشاورزی و افزون بر ۱۴۰ کیلومتر در حوزه زیرساخت آماده بهره برداری و افتتاح از سوی رییس جمهوری بود و ضمن اینکه فاز اول راه آهن ایلام نیز قرار بود کلنگ زنی می‌شود ولی به دلایل متعددی سفر رییس جمهوری به استان ایلام در سال ۹۸ عملیاتی نشد.

مزار شهدای عرب رودبار سیروان جابجا می‌شود

باتوجه به بروز سیلاب در فروردین ماه و به خاطر جلوگیری از خسارت‌های سیل، دریچه‌های سد سیمره برای رها سازی مقادیر زیادی آب ذخیره شده باز شد و این آب‌ها راهی اراضی پایین دست در شهرستان سیروان شد و طی این اقدام روستای چم‌شیر منطقه عرب رودبار شامل منازل مسکونی، اراضی باغی و زراعی و آرامستان روستا به زیر آب رفت.

باتوجه به دفن تعدادی از شهدای جنگ تحمیلی در آرامستان روستا مقرر شد مزار این شهدای والامقام و نیزه مقبره امام‌زاده عباس(ع) سیروان واقع در این آرامستان که به زیر آب رفته بود جابجا شود.

با هماهنگی‌های صورت گرفته با مدیریت سد سیمره و وزارت نیرو و تعیین تملک اراضی مناطق سیل زده استان، کار جابجایی مزار شهدا و حرم امامزاده عباس(ع) در دستور کار قرار گرفت.

فعالیت کشتارگاه ایلام با مدیریت جدید آغاز شد

کشتارگاه دام ایلام در غرب کشور از نظر استانداردها در حد بسیار مطلوبی است اما این واحد به دلیل سوء مدیریت مالک قبلی بیش از یک سال دچار تعطیلی و مشکلاتی شد و که بعد از کش و قوس‌های فراوان مدیریت آن از مالک قبلی سلب و به مجموعه‌ای جدید واگذار شد.

عدم فعالیت کشتارگاه دام برای دامداران و قصابان و مصرف کنندگان مشکلات عدیده ای را ایجاد کرد و به علت عدم تداوم کشتار، قصابان مجبور بودند گوشت مورد نیاز استان را یا از کشتارگاه‌های سنتی و نیمه صنعتی داخل استان تهیه کنند یا به استان‌های همجوار بروند.

این کشتارگاه ظرفیت کشتار روزانه یک هزار راس دام سبک و ۱۰۰ راس دام سنگین دارد.

ایلام دومین استان پربارش کشور در سال زراعی ۹۸ - ۹۷ شد

استان ایلام در سال زراعی ۹۷ - ۹۸ با بارش‌های چشمگیر و بی سابقه نزولات جوی مواجه شد و اوج این بارش‌ها در نیمه نخست فروردین ماه بود و طبق آمار سازمان هواشناسی، استان ایلام در سال زراعی گذشته ۸۷۰ میلیمتر میانگین بارش نزولات جوی را بر ای خود ثبت کرد.

ایلام در مجموع بعد از لرستان دومین استان کشور از لحاظ دریافت نزولات جوی بود هرچند در برخی مقاطع عنوان اول بارش‌ها را داشت.

میانگین بارش‌ها در سال زراعی جاری نسبت به بلندمدت با ۴۳۷ میلیمتر مقدار ۹۹ درصد افزایش داشته و در مقایسه با بارش‌های سال گذشته با ۴۱۹ میلمتر ۱۰۷ درصد رشد دریافت نزولات جوی را نشان می‌دهد.

ایلام، جزو هفت استان پیشتاز در کاهش بیکاری

استان ایلام در شاخص‌های عمده بازار کار از جمله مشارکت اقتصادی، نسبت اشتغال و کاهش نرخ بیکاری در سال ۹۷ نسبت به میانگین کشوری و مدت مشابه خود وضعیت بهتری پیدا کرد.

در حالی که نرخ مشارکت اقتصادی استان در سال ۹۶ عدد ۳۴/۹ را نشان می‌دهد در سال ۹۷ با رشد ۱/۲ درصدی این شاخص به عدد ۳۶/۱ رسید.

استان ایلام در شاخص مشارکت اقتصادی با رشد ۱/۲ درصد نسبت به رشد میانگین کشوری در این شاخص که عدد ۴/ درصدی را نشان می‌دهد ۸/. درصد سرعت رشد بیشتر داشته است.

در حالی که میانگین نرخ بیکاری کشور در سال ۹۶ از عدد ۱۱/۹ به ۱۲ می‌رسد و رشد ۱/ درصدی را نشان می‌دهد اما این وضعیت در استان ایلام از ۱۱/۷ درصد در سال ۹۶ به ۱۱/۲ در سال ۹۷ می‌رسد تا ضمن اینکه نسبت به مدت مشابه خود کاهش ۰/۵ درصدی را تجربه کند ۰/۷ درصد نسبت به میانگین کشوری نیز پایین‌تر نشان دهد.

فاز اول راه‌آهن ایلام به مناقصه گذاشته شد

احداث راه‌آهن در استان ایلام یکی از مهمترین خواسته‌های مردم و دغدغه‌های مسوولان استان ایلام است که سال‌های متمادی برای اجرای آن رایزنی صورت گرفت تا اینکه در ۲۰ خرداد ۹۸ مرحله اتصال این استان به شبکه سراسری راه آهن ایلام به مناقصه گذاشته شد.

عملیات ریل‌گذاری مسیر اسلام‌آباد غرب به ایلام ۷۳ کیلومتر است که مناقصه ۱۷.۵ کیلومتر آن به ارزش یک هزار و ۴۰ میلیارد ریال انجام پذیرفته است که با بهره‌برداری از این پروژه، استان ایلام به شبکه ریلی کشور متصل و مردم از خدمات سفری آن بهره‌مند خواهند شد.

پالایشگاه گاز ایلام ۲۵ هزار مگاوات برق به شبکه سراسری تزریق کرد

به منظور کمک به تامین برق منطقه در فصل تابستان پالایشگاه گاز ایلام بیش از ۲۵ هزار مگاوات برق به شبکه سراسری تزریق کرد.

پالایشگاه گاز ایلام طی ۲ سال گذشته در راستای کمک به شبکه سراسری برق و جلوگیری از خاموشی در منطقه اقدام به عقد قرارداد فروش برق با مدیریت شبکه برق ایران کرد.

این پالایشگاه در ۲ سال گذشته بیش از ۳۲ هزار مگاوات توان به شبکه سراسری تزریق کرده و سال گذشته نیز در فصل گرما و اوج مصرف همچون سال‌های گذشته به شبکه سراسری تزریق کرد.

ایلام از استان‌های پیشتاز در مقابله با بیابان‌زایی است

یکی از اقدام‌های شاخص استان ایلام در کشور توسعه نهال‌کاری و بیابان‌زدایی به وسعت ۶۰ هزار هکتار بود که قاسم سلیمانی‌دشتکی استاندار ایلام در دیدار رییس سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور به آن اشاره کرد.

 سال ۹۷ نیز ۱۳ هزار هکتار و در مجموع بیش از ۶۰ هزار هکتار جنگل‌کاری در استان صورت گرفت که این یک خود رکود بسیار خوب و قابل توجه در کشور است.

۶ هزار میلیارد ریال برای تملک زمین‌های مناطق سیل‌زده ایلام اختصاص یافت

باتوجه به اینکه روستای چم‌شیر در جریان سیلاب فروردین ماه به زیر آب رفت برای جلوگیری از تکرار این حادثه در سال‌های بعد مقرر شد اراضی این روستا برای تملک سد سیمره از سوی وزارت نیرو خریداری شود و به همین منظور مبلغ ۶ هزار میلیارد ریال برای تملک زمین‌های کشاورزی باغات و منازل مسکونی این روستا اختصاص یافت که از این میزان حدود ۴۲۰ میلیارد ریال به مردم روستای‌چم شیر پرداخت شد.

پل وحدت‌آباد منطقه سیل‌زده ماژین افتتاح شد

بخش ماژین از توابع شهرستان دره‌شهر در جریان سیل فروردین ماه دچار خسارت های عدیده‌ای شد که یکی از مهمترین آن تخریب پل وحدت‌آباد در پایین دست پل تاریخی گاومیشان بر روی رودخانه سیمره بود که با تخریب این پل راه ارتباطی ماژین با دیگر نقاط قطع شد.

پل وحدت‌آباد ماژین در شهرستان دره‌شهر پنجم تیرماه ۹۸ با حضور استاندار ایلام، معاون وزیر راه و شهرسازی، فرمانده هوافضای سپاه، فرمانده قرارگاه خاتم و جمعی از مسئولان استانی افتتاح شد.

این پل طی ۲ ماه کار بی‌وقفه توسط قرارگاه خاتم الانبیا سپاه پاسداران و وزارت راه و شهرسازی احداث شد و هزینه اجرای این پل فلزی با دهانه ۷۵ متر و عرض ۵/۳ متر ۷۰ میلیارد ریال بوده است.

۲ هزار و ۶۰۰ هکتار اراضی آلوده به ملخ‌های صحرایی ایلام سمپاشی شد

تابستان سال گذشته برخی نقاط گرمسیری مرزی استان ایلام در شهرستان دهلران محل هجوم ملخ های صحرایی قرار گرفت که از جانب بیابان های عراق به استان ایلام پرواز کرده بودند که با اقدام موثر و به موقع مسوولان از زاد و ولد و سرایت این ملخ ها به دیگر نقاط استان جلوگیری شد و در نهایت این ملخ ها با آلوده ساختن ۱۵ هزار هکتار از اراضی طبیعی و زراعی استان معدوم شدند.

اولین نمونه‌های مشاهده شده از ورود ملخ مهاجم صحرایی به استان ایلام ۲۶ خردادماه سال جاری مخابره و تأیید شد و کانون این ملخ‌ها به وسعت تخمینی پنج هزار هکتار از نوار مرزی فکه تا برتش و فرخ آباد دهلران قرار داشت و با همت مسوولان و اقدام به موقع آنها این ملخ ها از شهرستان های دهلران و آبدانان فراتر نرفتند و عمده جولان آنها مناطق بیابانی و اراضی طبیعی بود و موفق نشدند خسارت های چندانی به زمین های کشاورزی وارد سازند.

۳۲۰ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری صنعتی در ایلام در حال اجراست

 ۱۲ طرح بزرگ و شاخص صنعتی با سرمایه گذاری ۳۲۰ هزار میلیاردریال و پیش بینی ایجاد ۶ هزار فرصت شغلی در زمینه های مختلف تولیدی و صنعتی دراین استان در حال اجرا و تکمیل شدن هستند.

حجم کل سرمایه ثابت پروانه‌های صنعتی صادره در استان ایلام ۳۰ هزار میلیارد ریال است که حدود ۲۰ هزار میلیارد ریال از کل سرمایه پروانه‌های صنعتی در حال اجرا طی پنج سال گذشته و دولت های تدبیر و امید صادر شد.

۲۰۱ هزار تبعه خارجی از مرز مهران تردد کردند

یکی از مهمترین پتانسیل های استان ایلام وجود مرز تجاری و مسافری مهران است که محل تردد زائران و ترخیص کالاهای زیادی است و مرز مسافری مهران به عنوان انتخاب نخست زائران ایرانی و خارجی برای سفر به عتبات عالیات است و در سه ماهه نخست سال ۹۸ بیش از ۲۰۱ هزار تبعه سایر کشورها از مرز بین المللی مهران به عراق سفر کردند.

در سه ماه نخست سال جاری ۷۵۰ هزار نفر از مرز بین‌المللی مهران تردد کردند که این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش چشم گیری داشت و از این تعداد مسافر ۵۴۸ هزار ۸۵۱ نفر ایرانی و بیش از ۲۰۱ هزار و ۱۴۹ نفر خارجی بوده که از مرز بین‌المللی مهران به داخل و خارج از کشور تردد داشته‌اند.

در سه ماهه نخست امسال ۴۰ هزار و ۱۵۱ تن کالا توسط ۲ هزار و ۵۴۶ دستگاه از مرز مهران ترانزیت شده است.

۴۵ میلیارد ریال کمک بلاعوض به سیل‌زدگان ایلام پرداخت شد

از ابتدای پرداخت بسته‌های حمایتی دولت به سیل زدگان تا ۱۱ تیرماه ۹۸ بیش از ۴۵ میلیارد و ۷۸۰ میلیون ریال کمک بلاعوض به مالک واحدهای مسکونی خسارت دیده از سیل این استان پرداخت شد.

چهار هزار و ۶۷۳ پرونده واحدهای سیل زده به بانک‌های عامل ایلام معرفی شدند که از این تعداد ۹۴۶ واحد احداثی، ۲ هزار ۷۷۸ واحد تعمیری و ۹۴۹ واحد معیشتی بوده است.

همچنین از سوی دفتر مقام معظم رهبری نیز برای هر واحد مسکونی احداثی روستایی و شهری ۱۶۰ کیسه سیمان به سیل زدگان اهدا شد.

شیوع بیماری سالک در ایلام به یک چهارم کاهش یافت

سالک به عنوان یک بیماری پوستی همه ساله در نقاط گرمسیر استان ایلام در بین مردم شیوع پیدا می کند و کانون این بیماری در شهرستان‌های جنوبی از جمله مهران و دهلران است که با اقدامات مؤثر و پیشگیری این تعداد سال گذشته به ۴۰۰ نفر رسید.

شیوع بیماری تب مالت نیز در استان ایلام سال گذشته از ۱۳۰ نفر به ۹۴ نفر رسیده که طبق برنامه عمل ۱۰ ساله دانشگاه علوم پزشکی در صدد کاهش و ریشه کنی این بیماری بومی در استان است.

سال ۹۸، جشن پایان گازرسانی به همه شهرهای ایلام

هم اکنون میزان برخورداری مناطق شهری ایلام از شبکه گاز ۹۹ درصد جمعیت شهری استان است و تنها شهرهای میمه و پهله زرین آباد شهرستان دهلران از نعمت گاز برخوردار نبوده که طرح گازرسانی به این شهرها با پیشرفت فیزیکی مناسب در دست اجرا است.

کار اجرای شبکه داخلی گازرسانی این ۲ شهر باقی مانده (شهرهای میمه و پهله زرین آباد) پایان یافته و هم اکنون خط تغذیه آنها در پنج فاز در حال اجرا است و با تمام عملیات گازرسانی به این دو شهر باقی مانده تا پایان امسال ضریب نفوذ گازرسانی در شهرهای استان به ۱۰۰ درصد خواهد رسید.

نرخ امید به زندگی در ایلام ۷۰.۶ سال است

تعداد بالای جوانان بیکار دارای تحصیلات عالی، ناقص بودن زنجیره تولید در بخش دام، طیور و پتروشیمی، کم رغبت بودن سرمایه گذاران بخش خصوصی به سرمایه گذاری، آلودگی هوا به دلیل مشکل ریزگردها و پدیده گرد و غبار و زوال جنگل های بلوط از مهمترین چالش ها و تنگناهای این استان است.

استان ایلام با ۵۸۰ هزار نفر جمعیت ، ۲ میلیون هکتار مساحت و با داشتن ۴۲۳ کیلومتر مرز با کشور عراق در غرب کشور قرار دارد و با داشتن نرخ مشارکت اقتصادی ۳۶.۱ درصد جایگاه ۲۸ کشور را به خود اختصاص داده است.

استان ایلام در زمینه تولید ناخالص داخلی بدون نفت جایگاه ۳۱ کشور و با نفت جایگاه ۲۹ کشور را به خود اختصاص داده است.

در قلمرو دم عنکبوتی جایزه جشنواره بین المللی ایتالیا را برد

فیلم مستند در قلمرو دم عنکبوتی ساخته فتح الله امیری مستندساز ایلامی در جشنواره گرن پارادیزو ایتالیا موفق به کسب جایزه WWF شد.

این جایزه در بخش فیلم اثرگذار در حفاظت از طبیعت و گونه های حیات وحش به مستند در قلمرو دم عنکبوتی داده شد.

WWF (world wildlife fund  بزرگترین سازمان غیردولتی حفاظت از حیات وحش جهان با هدف نجات گونه های در خطر جدی انقراض است.

این فیلم پیشتر موفق به دریافت جایزه پاندای طلایی معادل اسکار در دنیای فیلم سازی حیات وحش را برای اولین بار کسب کرد.

۱۲۳ هکتار از عرصه‌های جنگلی ایلام در آتش سوخت

تابستان و بهار سال ۹۸ شوربختانه استان ایلام درگیر آتش سوزی های متعددی شد که مهمترین آتش سوزی ها در منطقه چوار از توابع شهرستان ایلام رخ داد و عمده اصلی اتش سوزی ها، آتش زدن پس چرای مزارع و ناتوانی در کنترل آتش و سرایت آن به عرصه های طبیعی بود.

البته سهل انگاری گردشگران نیز در ایجاد اتش سوزی عرصه ها بی تاثیر نبود و چهار مورد از این آتش سوزی‌ها بر اثر اتصال در شبکه توزیع برق و چهار مورد دیگر به علت عوامل انسانی گزارش شده که افراد خاطی شناسایی و با تشکیل پرونده به مقام قضایی معرفی شدند.

بالاترین مقدار فروش گاز پالایشگاه گاز ایلام ثبت شد

پالایشگاه ایلام واقع در بخش چوار یکی از مهمترین واحدهای صنعتی و تولیدی استان ایلام است و در زمینه تولید و ارسال  این پالایشگاه در زمینه تولید و تامین گاز کشور نقش بسزایی دارد به طوری که این واحد تولیدی بالاترین مقدار فروش گاز مایع خام در ۱۰ سال اخیر و بیشترین میزان گاز پالایش‌شده تحویلی به خط سراسری را در سه سال اخیر ثبت کرد.

بیشترین مقدار گاز تصفیه‌شده تحویلی به خط سراسری در سال ۹۷ به نسبت سه سال اخیر، بالاترین مقدار فروش گاز مایع خام (LPG) در سال ۹۷ در مقایسه با ۱۰ سال اخیر، پایداری تولید در واحدهای بازیافت گوگرد (SRU) با تولید یکی از خالص‌ترین گوگردهای کشور و نیز پایداری تولید و فروش میعانات گازی، از مهمترین رکوردهای ثبت‌شده پالایشگاه گاز ایلام محسوب می شود.

ایلام، استان پیشرو کشور در تحقق کشت کلزاست

 استان ایلام در سال ۹۸ برای دومین سال پیاپی رتبه نخست کشور را در تحقق اهداف کشت دانه روغنی کلزا به خود اختصاص داد و برنامه هدف تولید کلزای وزارت جهادکشاورزی را تحقق بخشید.

میزان برداشت کلزای استان ایلام در سال ۹۸ نسبت به برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی و نیز سطح اراضی زیر کشت کلزا ۲۰ درصد افزایش داشت.

برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی برای برداشت کلزا در استان ایلام حداکثر ۱۸ هزار تن بود که در مجموع ۲۱ هزار و ۵۷۴ تن دانه روغنی کلزا از کشاورزان استان برداشت و خریداری شد.

میزان تولید مرغ در ایلام ۲۵ درصد افزایش یافت

استان ایلام به عنوان یکی از قطب های تولید مرغ در کشور است و در سال ۹۸ میزان تولید این کالای مصرفی با افزایش ۲۵ درصدی نسبت به مدت مشابه همراه بود.

 ۳۶۵ واحد مرغداری در استان سال ۹۷ تعداد ۶ میلیون و ۷۷۰ هزار قطعه جوجه ریزی کردند که در سال ۹۸ این میزان در ۴۵۹ واحد به میزان هشت میلیون و ۴۷۰ هزار قطعه به میزان ۱۷ هزار و ۷۸۰ تن رسید.

اکنون ۶۵ واحد دارای مرغ ۳۵ روزه آماده عرضه به بازار هستند که میزان تولید آنها یک میلیون و ۲۶۷ هزار قطعه به وزن ۲ هزار و ۷۰۰ تن بوده که این میزان معادل مصرف ۲ ماه بازار استان است.

ظرفیت پهنای باند دیتای استان ایلام به ۸۰ گیگابیت رسید

در سال گذشته ظرفیت دیتای شبکه استان ۲ برابری شد و با این افزایش مجموع ظرفیت دیتای استان از ۴۷ گیگابیت به ۸۰ گیگابیت برثانیه رسید.

در سال ۹۸ افزون بر ۵۰۰ کیلومتر شبکه فیبر نوری در استان با اعتباری افزون بر ۴۳۰ میلیارد ریال آماده بهره برداری بود که مهمترین این طرح ها، اتصال تمام مسیرهای استان از جمله ایلام - مهران، مهران - بازارچه مرزی، مهران - دهلران، دهلران - دشت عباس به شبکه فیبر نوری وصل بود.

۱۷ هزار میلیارد ریال برای بهره‌برداری از منابع نفت و گاز ایلام سرمایه‌گذاری شد

استان ایلام یکی از قطب های اصلی نفت و گاز کشور است و دولت نگاه ویژه ای به این حوزه در استان ایلام دارد و در سال ۹۸ به همت دولت ۱۷هزار میلیارد ریال در تقویت ایستگاه ها و چاه های نفت و گاز در استان سرمایه گذاری شد.

عمده حجم این سرمایه گذاری ها معطوف به شهرستان مرزی دهلران با توجه به ظرفیت های نفت و گاز آن است که با این سرمایه گذاری ها تحول خوبی در این حوزه نفت و گاز استان ایجاد می شود.

۱۵ هزار میلیارد تومان پروژه در ایلام آماده افتتاح است

در هفته دولت سال گذشته معاون پارلمانی رییس جمهور به استان ایلام سفر کرد و با حضور وی ۱۵ هزار میلیارد تومان پروژه  افتتاح یا بهره برداری شد.

 در سفر معاون پارلمانی رئیس جمهوری که به مناسبت هفته دولت به استان انجام شد تعداد ۲۲۹ پروژه با اعتبار بیش از چهار هزار میلیارد ریال کلنگ زنی یا به بهره برداری رسید.

دومین تونل ترانزیتی کشور پیش از اربعین زیر بار ترافیک رفت

تونل اربعین به عنوان یکی از بزرگترین تونل های ترانزیتی کشور در سر راه ارتباطی استان ایلام برای استفاده و تردد زائران اربعین اماده شد و امکان تردد رانندگان در این تونل میسر شد.

تونل قلاجه (اربعین) با ۲ هزار و ۴۸۳ متر طول در ۲۵ کیلومتری شهرستان ایوان و ۶۰ کیلومتری شمال ایلام به عنوان دومین تونل بزرگ ترانزیتی کشور سر راه ارتباطی ایلام و کرمانشاه آبان سال ۹۶ برای استفاده و سهولت تردد زائران اربعین و مردم ایوان زیر بار ترافیک رفت.

حذف ۱۵ کیلومتر گردنه حادثه خیز در این مسیر نقش اساسی در ایمنی بیشتر سفر و کوتاهی مسیر زائران بسوی استان ایلام و مرز مهران دارد اما به علت نداشتن سیستم روشنایی دائم و تهویه هوا امکان تردد وسایل نقلیه در این تونل متوقف شد.

حجم سرمایه گذاری صنعتی در ایلام چهار برابر شده است / استان ایلام در تامین ارز از صندوق توسعه ملی برای حوزه صنعت در رتبه چهارم کشور قرار دارد

هرچند ایلام استانی صنعتی نیست اما باتوجه به پتناسیل هایی که دارد، سهم سرمایه گذاری های تحقق یافته حوزه صنعت در استان از ابتدای دولت تدبیر و امید نسبت به سال های گذشته در استان ایلام چهار برابر شد.

از بدو پیروزی انقلاب تا سال ۹۲ مقدار سرمایه گذاری های تحقق یافته حوزه صنعت استان ایلام هشت هزار میلیارد ریال بود ولی در طول مدت فعالیت دولت تدبیر و امید تاکنون این مقدار به ۳۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال افزایش یافته و با افتتاح واحدهای پایین دست پتروشیمی در پایان سال جاری کل سرمایه گذاری صنعتی استان ۱۸۰ هزار میلیارد ریال افزایش می یابد.

ایلام همچنین چهارمین استان کشور در دریافت ارز از صندوق توسعه ملی قرار گرفت و یک و هفت دهم میلیارد دلار از سوی صندوق توسعه ملی به حوزه صنعت استان ایلام تخصیص یافت.

بیشتر تسهیلات ارزی اختصاص یافته از صندوق توسعه ملی به حوزه صنعت استان ایلام برای طرح های متوسط و بزرگ در حوزه پتروشیمی و صنایع پایین دستی آن است.

ایلام موفق ترین استان در اجرای مفاد اقتصاد مقاومتی است / ۶۷ واحد راکد ایلام به مدار تولید بازگشتند

برگزاری جلسات منظم، پیگیری مصوبات، تلاش برای اجرای حداکثری مصوبه ها، تامین و تخصیص اعتبارات لازم و ... باعث شد که استان ایلام در زمینه موضوع اقتصاد مقاومتی در بین دیگر استان های کشور خوش بدرخشد و ایلام یکی از موفق ترین استان های کشور در زمینه اجرا و پیگیری برنامه های اقتصاد مقاومتی به ویژه در بخش های صنعت، کشاورزی و گردشگری انتخاب شد.

استان ایلام اجرای برنامه های اقتصاد مقاومتی را از سال ۹۵ به طور جدی شروع و پیگیری کرد و در این مدت مشکل واحدهای صنعتی و تولیدی متعددی مرتفع شد.

رتبه استان ایلام در سال ۹۵ از سوی وزارت کشور در زمینه برگزاری جلسات اقتصاد مقاومتی و پیگیری مصوبات ۲۷ کشوری بود و در سال ۹۶ رتبه هفت و سال ۹۷ رتبه سه را کسب کرد.

 طبق استناد مستندات دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی و سازمان برنامه و بودجه کشور سال ۹۵ رتبه اقتصاد مقاومتی استان ایلام ۲۲ بود و این جایگاه در سال ۹۶ به ۱۵ و سال ۹۷ به یک تغییر کرد که نشان از اهتمام جدی استان به مقوله اقتصاد مقاومتی و اجرای درست مفاد آن دارد.

 ۶۷ واحد تولیدی در استان ایلام طی ۲ سال گذشته با رفع مشکلات به مدار و چرخه فعالیت بازگشته و احیا شده اند.

ستاد اقتصاد مقاومتی و کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید از آن جمله است که در ۲ سال گذشته مسائل و مشکلات ۳۰۰ طرح تولیدی مورد بررسی قرار گرفته و موانع و مشکلات زیادی برطرف شده است.

در این میان از نیمه دوم سال ۹۶ تاکنون بیش از ۶۷ طرح تولیدی تعطیل شده توسط ۲ ستاد اقتصاد مقاومتی و کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید احیاء و به چرخه تولید بازگشته است.

ایلام هشت درصد صادرات کشور را در اختیار دارد

استان ایلام به واسطه مرز مهران حدود هشت درصد صادرات غیر نفتی کشور را در سال گذشته در اختیار داشت که تلاش ها برای افزایش میزان صادرات کالاهای غیرنفتی از مرز مهران برای سال جاری و سال های آتی وجود دارد.

دورنمای فعالی برای صادرات کالا از مرز مهران ۲ میلیارد دلار است که تحقق آن نیازمند حذف سخت گیری ها بی مورد و موانع صادراتی است.

پنج هزار و ۷۲۷ نفر در ایلام با تسهیلات اشتغال روستایی شاغل شدند / نرخ بیکاری در ایلام تک رقمی شد

سال گذشته زمینه اشتغال پنج هزار و ۷۲۷ نفر در استان ایلام با پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی فراهم شد.

 از ابتدای واگذاری تسهیلات اشتغال روستایی چهار هزار و ۴۹۵ طرح با اعتبار یک هزار و ۸۹۵ میلیارد ریال پرداخت شد که زمینه اشتغال پنج هزار و ۷۲۷ نفر را فراهم کرده است.

بر اساس آمار دریافتی از مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری این استان تا پایان شهریور امسال به ۸.۷ درصد رسیده که این میزان سال گذشته ۱۱.۷ درصد بوده است.

نرخ بیکاری در ایلام از کاهش سه درصدی برخوردار بوده و بررسی آمار حاکی از تک رقمی شدن نرخ بیکاری در استان است.

۲ میلیون و ۷۵۸ هزار تردد در جاده‌های ایلام ثبت شد

۲ میلیون و ۷۵۸ هزار تردد از اول ماه صفر تا بیستم مهرماه مصادف با سیزدهم صفر در جاده‌ها و مسیرهای ارتباطی این استان ثبت شد.

 در این مدت بیشترین حجم تردد مربوط به محور ایلام به مهران با بیش از ۲۰۹ هزار و ۹۹۰ تردد بود.

 از این میزان تردد ۱۲ هزار و۴۷۷ تردد مربوط اتوبوس بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۳۳ درصد رشد داشت.

مهرانی‌ها مورد تفقد معنوی رهبری قرار گرفتند

باتوجه به اینکه استان ایلام و به ویژه شهرستان مهران همه ساله همزمان با اربعین حسینی میزبان خیل عظیمی از زائران است و سال گذشته به علت لغو ویزا تعداد زائران بیشتر از گذشته بود با پیاین یافتن مناسک اربعین و خروج زائران از مهران مقام معظم رهبری از طریق سازمان تبلیغات اسلامی با اهدی هدایای معنوی پنج هزار و ۱۷ خانوار مهرانی  را مورد تفقد قرار داد.

این هدیه معنوی شامل یک لوح تقدیر حاوی پیام تشکر و یک قطعه از فرش قاب گرفته حرم امام رضا(ع) بود که به تمام خانوادهی‌های مهرانی داده شد.

برای انجام این برنامه ۸۰ نفر در قالب ۴۰ تیم ۲ نفره از روحانیون بومی و اعزامی قم و تهران از سوی سازمان تبلیغات اسلامی کشور با همکاری اداره کل تبلیغات اسلامی ایلام این هدایای معنوی را به مردم تقدیم کردند.

 باتوجه به پذیرایی و پذیرش حجم زیاد زائران اربعین در سال های اخیر این هدیه معنوی از طرف دفتر مقام معظم رهبری به مردم مهران داده شد.

مهران در اربعین میزبان ۳۰ مسئول بلندپایه کشوری و لشکری

مرز مهران به واسطه امنیتی که در ۲ طرف و در طول مسیرهای داخل خاک عراق منتهی به این مرز دارد و نیز نزدیکی مسافت جغرافیایی همواره گزینه نخست بیشتر زائران برای سفر به عتبات عالیات است.

انبوه جمعیت زائران در مهران همواره مسئولان ارشد کشور را در ایام اربعین به مرز مهران می کشاند تا از نزدیک شاهد شرایط مرز و تردد زائران باشند.

سال گذشته به علت حذف روادید بین ایران و عراق زائران اربعین خیلی زودتر از موعد و از همان روزهای ابتدایی ماه صفر راهی گذرگاه های خروجی کشور به سمت عراق شدند و تردد زائران اربعین در مهران برخلاف سال های گذشته بسیار زودتر شروع شد.

هرچند پارسال علاوه بر مهران سه مرز دیگر در استان های خوزستان و کرمانشاه نیز پذیرای زائران بودند اما باز هم افزون بر ۶۰ درصد مسافران عتبات عالیات به علت ویژگی های خاص مهران از این دروازه به سوی عراق رفتند و بازگشتند.

باتوجه به اینکه از ابتدای محرم تا ۲۱ صفر برای بیشتر زائران مهران مرز اصلی تردد بوده به همین نسبت نیز جمع زیادی از مسئولان ارشد کشوری و لشکری به استان ایلام و مرز مهران سفر کرند.

 مسئولان متعددی طی ماه های مهر و آبان از زیرساخت های اربعینی استان ایلام بازدید کردند و اوج این سفرها از اول تا ۲۱ صفر بود که در این بازه زمانی می توان گفت به طور میانگین هر روز یک یا چند نفر از مسئولان ارشد کشوری و لشکری در مرز مهران حضور داشتند.

بنا بر آمار اعلام شده از سوی روابط عمومی استانداری ایلام از ابتدای ماه محرم تا ۲۱ صفر افزون بر ۳۰ هیات بلندپایه به استان ایلام و مرز مهران سفر کرده اند و از نزدیک زیرساخت های اربعین، وضعیت تردد زائران، مشکلات و نیازها، نقاط قوت و ضعف را از نزدیک دیده اند.

حتی برخی از مسئولان به دلیل اهمیت مرز مهران و گرایش بیشتر زائران برای عبور از این مرز و تراکم زیاد جمعیتی ۲ بار یا بیشتر به استان ایلام سفر کردند که این موضوع نشان از اهمیت مرز مهران در منظر مسئولان دارد.

رشد ۵۲۴ درصدی درآمدهای گمرک ایلام

مجموع درآمدهای گمرک استان ایلام از فروردین تا مهرماه سال گذشته ۵۲۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشت.

در مدت هفت ماه سال گذشته ۷۶ میلیارد و ۱۵۵ میلیون ریال حاصل مراودات تجاری گمرک استان ایلام بوده است.

 مرز مهران در صدر صادرات کالا به کشور عراق از لحاظ مجموع ارزش دلاری کالاهای صادراتی قرار داشت و درآمد گمرک استان ایلام در مدت زمان یادشده ۱.۲ درصد از مجموع کل درآمد پنج سال گذشته بود.

 صادرات مرز مهران در هفت ماهه سال ۹۸ به میزان ۷۲۰ میلیون دلار بود و مجموع صادرات از مرز مهران طی این بازه زمانی یک میلیون ۲۴۸ هزار تن و به ارزش ۷۲۰ میلیون و ۲۸۰ هزار دلار براورد شد.

 این مقدار صادرات کالاهای مختلف از نظر وزنی رشد ۲۴ درصدی و از لحاظ ارزش دلاری رشدی ۱۰ درصدی نسبت به مدت مشابه را نشان می دهد.

۴۰ هزار هکتار کانون گرد و غبار در ایلام بیابان‌زدایی شد

باتوجه به اینکه استان ایلام همواره در معرض گرد و غبار کانون های ریزگرد کشورهای عراق و سوریه و نیز کانون های داخلی قرار دارد به همین منظور سال گذشته بیش از ۶۰ هزار هکتار از کانون‌های گرد و غبار در این استان بیابان زدایی شد.

طرح‌های بیابان‌زدایی با پروژه‌های مختلفی چون نهال و جنگل‌کاری، بذرپاشی، عملیات‌های آبخیز و آبخوان‌داری انجام گرفته است و در صورت تزریق اعتبار بیشتر کانون‌های گرد و غبار در استان به طور کامل بیابان‌زدایی می‌شوند. 

حفظ جنگل‌ها و مراتع در کاهش یا عدم ایجاد پدیده گرد و غبار تاثیرگذار است و در این راستا در استان ایلام اقدام‌های موثری در زمینه احیای عرصه‌های جنگلی و مرتعی به ویژه در دامنه کوه‌ها و اراضی شیب‌دار که از سوی بهره برداران دستخوش تحول و تغیر شده  انجام گرفته است که البته باید این طرح‌ها بیشتر شود.

۳۱ درصد جنگلکاری و توسعه جنگل های کشور در ایلام انجام شد

سال گذشته بیش از ۳۱ درصد سطح جنگلکاری و توسعه جنگل های کشور در  استان ایلام انجام شده است.

 با استفاده از اعتبارهای صندوق توسعه ملی کاری جهادی در بحث توسعه جنگل، بیابان زدایی و مبارزه با ریزگردها در استان انجام شد.

 از ۹ و نیم میلیون اصله نهال کاشه شده در کشور سهم استان ایلام سه میلیون اصله بود که در سطح هشت هزار هکتار کاشت شد. 

 در سال گذشته ۶ میلیون اصله نهال در استان تولید شد که در سال جاری این مقدار به دو برابر یعنی ۱۲ میلیون اصله نهال رسید.

 ۶۵ گونه جنگلی متناسب با شرایط اقلیمی استان در نهالستان های استان و با رعایت استاندارد های لازم تولید می شود.

ایلام، سومین استان در بهره‎مندی از یارانه دستمزد

با اجرای طرح یارانه دستمزد که ظرفیتی برای کمک به واحدهای تولیدی است و نقش مهمی در حمایت اقتصادی از واحدها و تثبیت اشتغال دارد، ایلام سومین استان کشور در بهره‎مندی از طرح یارانه دستمزد در سال گذشته بود.

 استان ایلام در طرح یارانه دستمزد از بین هشت استان پایلوت کشور در جایگاه سوم قرار دارد.

 در ۲۸ واحد پذیرنده استان ۸۰ نفر کارگر از یارانه دستمزد استفاده می کنند و توانسته اند در محل کار خود ادامه فعالیت دهند.

استان کهکیلویه و بویراحمد با ۱۵۰ نفر، کردستان ۱۲۰ و استان ایلام با ۸۰ نفر در اجرای طرح یارانه دستمزد پیشتاز هستند.

۲۲ واحد تولیدی ایلام از تسهیلات احیا و بازسازی بهره‌مند شدند

پارسال ۲۲ واحد تولیدی از تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه ۹۷ به منظور احیا، بازسازی و توسعه بهره‌مند شدند.

 تبصره ۱۸، ظرفیت قانونی برای حمایت از واحدهای تولیدی است که به طرح‌های بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی و طرح‌های نیازمند بهسازی، نوسازی و سرمایه در گردش پرداخت می‌شود.

همچنین سال گذشته ۸۵۶ میلیارد ریال تسهیلات سرمایه در گردش به طرح‌های تولیدی محختلف در این استان پرداخت شده است.

افزایش چهار برابری حجم مخازن سدهای ایلام

حجم مخازن سدهای این استان در سال ۹۸ به نسبت ابتدای تشکیل دولت تدبیر و امید چهار برابر شد.

قبل از دولت تدبیر و امید تنها یک سد در استان وجود داشت اما در حال حاضر سه سد دویرج دهلران برای استفاده در بخش کشاورزی، سد چم گردلان جهت تامین آب شرب شهر ایلام و سد کنگیر ایوان نیز برای استفاده در بخش کشاورزی استان فعال است.

 سه سد میمه، سیکان و کنجانچم با پیشرفت مناسب در دست احداث است و عملیات اجرایی ۲ سد چناره و گدارخوش نیز در آینده آغاز خواهد شد و سد گلال با سرمایه‌گذاری ۲ هزار میلیارد ریال آماده بهره برداری است.

 ۶ هزار فرصت شغلی در ایلام ایجاد شد

سال گذشته در قالب طرح ها و پرداخت تسهیلات اشتغال زا بیش از ۶ هزار اشتغالزایی در استان ایجاد شد.

سال ۹۱ نرخ بیکاری استان ۱۷.۲ درصد بود و در رتبه اول بیکاری کشور قرار داشت، سال ۹۲ این به نرخ ۱۳.۸، سال ۹۳ به ۱۱.۱، سال ۹۴ به ۱۲.۴، سال ۹۵ به ۱۱.۶، سال ۹۶ به ۱۱.۷، و در سال ۹۷ به ۱۱.۲ رسید.

سال ۹۸ و با ایجاد و فرصت اشتغالزایی این میزان از نرخ بیکاری به ۸.۱ دهم درصد رسید تا استان از رتبه اول به رتبه ۲۸ بیکاری کشور برسد و جزو چهار استان برتر کشور در زمینه کاهش بیکاری قرار گیرد.

ایلام هشتمین استان کشور در بکارگیری مدیران زن است

بهناز موحدی مدیرکل برنامه ریزی امور زنان و خانواده ریاست جمهوری سال گذشته اعلام کرد استان ایلام در زمینه بکارگیری زنان در پست هایمدیریتی رتبه هشتم کشور را به خود اختصاص داده است.

بزنان ایلامی بیشترین آمار میزان سطح سواد عالی در بین زنان کشور بالای ۶ سال را در اختیار دارند.

ایلام همچنین رتبه پنجم کشور را از نظر زنان در محدوده سنی ۱۵ تا ۲۹ سال دارد که بیانگر جوان بودن جمعیت زنان این استان بوده که باید برای استفاده از آن برنامه ریزی صورت گیرد تا اشتغال مناسب برای این افراد ایجاد شود.

ضریب نفوذ اینترنت روستاهای ایلام به ۸۵ درصد افزایش می‌یابد

ضریب نفوذ اتصال به شبکه ملی اطلاعات (اینترنت پرسرعت) در مناطق روستایی این استان سال ۹۸ با اجرا و تکمیل طرح‌های توسعه به ۸۵ درصد افزایش یافت.

 از مجموع ۶۸۰ روستای استان تا پایان سال گذشته ۵۵۱ روستا معادل ۸۵ درصد نقاط روستایی استان به شبکه ملی اطلاعات (اینترنت پرسرعت) متصل شدند.

اعتبارهای سیل سه برابر بودجه عمرانی استان است

اعتبارهای تخصیص یافته برای جبران خسارت های ناشی از سیل فروردین ماه سال ۹۸ سه برابر بودجه عمرانی استان ایلام بود.

در موضوع سیل ایلام استان اول کشور در زمینه دریافت خسارت های سیل در بخش کشاورزی قرار گرفت.

وزیر کشور ارتقای بخش چوار به شهرستان را تایید کرد

یکی از مهمترین اتفاقات سیاسی در استان ایلام طرح ارتقا و تبدیل چوار به شهرستان بود که پس از تایید در وزارت کشور به هیات دولت رفت.

همچنین یکی دیگر از برنامه ها برای استان ایلام در آینده نزدیک تحقق تبدیل دهستان آسمان آباد به بخش و ایجاد بازارچه هلاله شمالی است.

طرح بخش شدن آسمان آباد و ایجاد بازارچه هلاله شمالی نیز در دستور کار جدی دولت قرار دارد و تا رسیدن به نتیجه، این دو مطالبه بحق مردم استان را پیگیری خواهیم کرد.

۲۵۱ پروژه با حضور معاون رییس جمهوری در ایلام رونمایی شد

۲۵۱ پروژه به مناسبت گرامیداشت دهه فجر۱۵ بهمن ماه با حضور معاون پارلمانی رییس جمهوری در این استان رونمایی شد.

 این تعداد پروژه به ارزش ۳۷۰ میلیارد تومان به صورت متمرکز و در جریان شورای اداری استان ایلام با حضور حسینعلی امیری معاون رییس جمهوری رونمایی شد.

۶۳۱ واحد مسکونی، هدیه رهبری به مددجویان ایلامی

تا پایان سال گذشته تعداد ۶۳۱ خانوار مددجوی این نهاد از طریق طرح مشترک کمیته امداد و سپاه پاسداران صاحب خانه شدند.

 این طرح هدیه مقام معظم رهبری به نیازمندان و مددجویان این استان بود که از سال ۹۵ در دو فاز آغاز شده است.

 در فاز نخست این طرح ۴۰۹ واحد پس از تکمیل تحویل خانواده های مددجو و نیازمند این نهاد در شهرستانهای مختلف شد و فاز دوم آن نیز شامل ۲۲۲ واحد بود.

دولت تدبیر و امید ۱۷ هزار فرصت شغلی در ایلام ایجاد کرده است

دولت تدبیر و امید در طول ۶ سال گذشته تا سال ۹۸ افزون بر ۱۷ هزار فرصت شغلی در بخش های مختلف اقتصادی، تولیدی، صنعتی، کشاورزی، خدماتی و ... استان فراهم کرد.

طی مدت یاد شده بیش از ۲ هزار و ۲۳۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در بخش تولید و اشتغال استان انجام و ۲۵۸ پروانه بهره برداری صنعتی و تولیدی با اشتغالزایی ۲ هزار و ۶۵۴ نفر صادر شد.

تعداد کارگاه های صنعتی دارای ۱۰ نفر نیرو و بیشتر استان از ۳۷۵ مورد در ابتدای دولت دهم به ۵۳۶ کارگاه و کارگاه های فرش استان از ۱۸۴ کارگاه به ۲۱۶ کارگاه در این مدت افزایش یافته و همچنین معادن استان نیز از ۶۸ واحد به تعداد ۷۴ واحد رسیده است.

کاهش نرخ بیکاری از ۱۷،۲ در سال ۱۳۹۱ به ۸،۱ درصد در پاییز امسال و افزایش میزان صادرات از گمرک استان از حدود یک هزار و ۱۰۹ میلیارد تومان به چهار هزار و ۴۷۱ میلیارد تومان از دیگر دستاوردهای دولت تدبیر و امید در استان ایلام است.

۱۶ هزار نفر از جمعیت ایلام جویای کار هستند

با وجود تلاش های متعدد و ایجاد فرصت های شغلی متنوع و گوناگون اما از مجموع جمعیت ۵۸۰ هزار نفری استان ایلام، در سال گذشته تعداد ۱۶ هزار و ۱۰۰ نفر بیکار بوده و جویای کار بودند.

 نرخ بیکاری استان در پاییز سال گذشته ۸.۱ درصد بود و بر اساس اعلام مرکز آمار استان ایلام از نظر نرخ بیکاری در سال ۹۱ با ۱۷.۲ درصد در رتبه سی ام کشوری بود سال ۹۸ به رتبه چهارم کشور رسیده است.

 میزان جمعیت فعال استان ۱۷۳ هزار نفر و جمعیت شاغلان استان را ۱۵۷ هزار نفر است.

پیش بینی ۴۵۰ هزار و ۵۶۵ تعرفه اخذ رای انتخابات در ایلام

برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی یکی از مهمترین رویدادهای سیاسی استان ایلام در سال گذشته بود و برای برگزاری انتخابات ۴۵۰ هزار و ۵۶۵ تعرفه برای تمام شعب ثابت و سیار استان در نظر گرفته شده بود.

این تعداد تعرفه در ۵۵۴ شعبه اخذ رای ثابت و سیار سطح استان ایلام در هر ۲ حوزه انتخابیه ایلام و دهلران توزیع شد.

 از این تعداد تعرفه سهم حوزه انتخابیه ایلام ۳۱۷ هزار و ۲۳ تعرفه و سهم حوزه انتخابیه دهلران نیز ۱۳۳ هزار و ۵۴۲ تعرفه بود.

۴۵۱ هزار نفر از مردم استان واجد شرایط شرکت در انتخابات دوم اسفند ماه امسال بودند که این از این تعداد ۳۱۷ هزار نفر در حوزه شمالی و ۱۳۴ هزار نفر نیز مربوط به حوزه جنوبی استان هستند.

مشارکت ۶۱ درصدی ایلامیان در انتخابات

با پایان یافتن رای گیری در روز دوم اسفندماه ۶۱ درصد واجدان شرایط رای دادن در این استان در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی مشارکت کردند.

 از مجموع ۴۵۱ هزار نفر واجد شرایط رای دادن در ۲ حوزه شمال و جنوب استان ایلام، ۲۶۶ هزار و ۴۱۰ نفر آرای خود را به صندوق انداختند.

 از این تعداد ۱۷۲ هزار و ۳۲۰ نفر متعلق به حوزه شمال و ۹۴ هزار و ۹۰ نفر متعلق به حوزه جنوب استان است.

 فرماندار شهرستان تازه تاسیس هلیلان انتخاب شد

سرپرست فرمانداری شهرستان تازه تاسیس هلیلان در حکمی منصوب شد.

بخش هلیلان تا بهمن ماه امسال جز  شهرستان چرداول بود که با مصوبه هیات دولت به عنوان  یازدهمین شهرستان در استان ایلام شناخته شد.

با توجه به این که انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در پیش بود و اعضای هیات های اجرایی، نظارت و بازرسی و سایر عوامل برگزار کننده انتخابات هلیلان زیر مجموعه شهرستان چرداول بودند، معرفی فرماندار شهرستان  تازه تاسیس هلیلان به بعد از انتخابات موکول شد.

پس از گمانه زنی های مختلف بالاخره توسط استاندار ایلام  سعید شهبازی بعنوان اولین فرماندار شهرستان هلیلان  منصوب شد.  

 سعید شهبازی پیش از این سوابق مدیرکلی هسته گزینش استانداری و شهرداری های ایلام از سال ۹۴ تاکنون ، بخشداری چوار به مدت ۶ سال (سالهای ۸۸ تا ۹۴)، بخشداری زرنه به مدت ۵ سال (سال ۸۳ تا ۸۸)، بخشداری هلیلان به مدت ۴ سال (سالهای ۷۳ تا ۷۷) را در کارنامه خود دارد.

ایلام به جمع استان‌های آلوده به کرونا پیوست

کشور ایران در هفته های پایانی سال ۹۸ درگیر شیوع بیماری ویروسی کرونا شد و استان ایلام نیز شوربختانه از این قاعده مستثنا نشد و در واپسین روزهای سال ۹۸ دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام از مثبت شدن نتیجه آزمایش کرونای یک بیمار ایلامی خبر داد.

با وجود تلاش های مستمر مسوولان برای جلوگیری از ورود بیماری کرونا به ایلام اما این ویروس وارد استان شد و بر اساس اعلام وزارت بهداشت این استان به جمع استانهای آلوده به کرونا پیوست.

ایلام به آزمایشگاه تشخیص کرونا مجهز شد

با حضور نماینده وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در قرارگاه مقابله با ویروس کرونا منطقه غرب کشور آزمایشگاه تشخیص کرونا در استان ایلام افتتاح و  این استان به امکانات تشخیص کرونا مجهز شد.

پس از تهیه کیت آزمایشگاهی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با ارایه آموزش‌های لازم به متخصصان دانشگاه علوم پزشکی استان، از امروز تمامی آزمایش‌های تشخیص کرونا در ایلام انجام می‌شود.

راه‌اندازی این آزمایشگاه در سرعت بخشی تشخیص و انجام اقدامات لازم بسیار تاثیرگذار بوده است.

فوت نخستین ایلامی مبتلا به کرونا تایید شد

 نخستین بیمار ایلامی مبتلا به کرونا در روزهای پایانی سال ۹۸ جان خود را از دست داد.

متوفی فردی مسن بود که در یکی از شهرستان های استان به علت ابتلا به بیماری کرونا جان خود را از دست داده است.

بیماری کرونا در شهرستان های ایوان، ایلام، دره شهر و مهران بیشتر از سایر نقاط استان نگران کننده بود.

یک‌ میلیارد و ۱۴۰ میلیون دلار کالا از مرز مهران به عراق صادر شد

 یک میلیارد و ۱۴۰ میلیون دلار کالا در سال گذشته از طریق مرز بین المللی مهران به کشور عراق صادر شده است.

این میزان کالا با بیش از ۲ میلیون تن وزن از استان صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۳۴ درصد افزایش افزایش داشته است.

مهمترین اقلام صادراتی استان ایلام شامل مصالح ساختمانی، میوه و تره‌بار، محصولات پلاستیکی، محصولات صنعتی، شیشه و جام، لوازم خانگی و محصولات فلزی بوده است.

ورود اتباع خارجی به مهران ممنوع است

همزمان با شیوع گسترده ویروس کرونا در کشور و استان ایلام مرزهای مسافری و گمرکی مهران بسته شد و حتی حق تردد از مرز مهران برای اتباع خارجی نیز گرفته شد و اتباع خارجی حاضر در مهران به خارج از استان فرستاده شدند.

 مقرر شد اگر اتباعی هم در شهر مهران بعنوان زائر وارد مهران شوند چنانچه به ویروس کرونا مبتلا باشند پس از طی اقدامات اولیه به کشور عراق تحویل داده می شوند.

علاوه بر مرز مسافری گمرک ترخیص کالا نیز تعطیل و تمام ورودی های این شهر بر  روی ماشین های غیربومی بسته شد و به هیچ کامیون داری اجازه تخلیه یا بارگیری داده نشد.

بازارهای شهر ایلام تعطیل شد

به علت شیوع بیماری کرونا پارکینگ بزرگ شهرداری در مرکز شهر ایلام که محل فعالیت کسبه و بازار میوه فروشان است مسدودو فعالیت در این مرکز تجاری تا اطلاع ثانوی تعطیل و از مردم خواسته شد از مراجعه به این مکان خودداری کنند.

این مکان به خاطر اینکه همواره تا پاسی از شب محل تجمع انبوه زیاد کسبه، دست فروشان و خریداران است با توجه به شیوع بیماری کرونا و به دستور ستاد پیشگیری از کرونا تا اطلاع بعدی و زمان نامعلوم بسته است.

 این مصوبه شامل چهارشنبه بازار خیابان مسجد صاحب صاحب الزمان(عج) و دیگر بازارهای هفتگی سطح شهر نیز است و مردم در این مدت مایحتاج خود را به صورت هفتگی یا بلند مدت از کسبه محل های خود خریداری و از آمدن به مرکز شهر به طور جدی خودداری کنند.

ثبت نام ۶ هزار و ۷۳۴ متقاضی مسکن ملی در ایلام

سال گذشته دولت برای خانوارهای فاقد منزل طرحی را تدوین کرد تا خانوارهای واجد شرایط در این طرح ثبت نام کنند و در طرح اقدام ملی مسکن ۹ هزار و ۸۸۶ نفر متقاضی در این استان ثبت ‌نام کردند.

در مرحله دوم طرح اقدام ملی مسکن ۶ هزار و ۷۴۳ نفر متقاضی در این استان ثبت ‌نام کردند.

در این مرحله هشت هزار و ۵۰۰ مسکن ملی در سطح استان احداث می‌شود که با توجه به فراهم بودن ظرفیت، امکان ثبت نام مجدد جاماندگان وجود دارد.

 در مرحله اول از مجموع سه هزار و ۱۴۳ نفر متقاضی ثبت نام شده طرح اقدام ملی ساخت مسکن در استان یک هزار و ۹ نفر تایید شده‌اند.

ابتلای ۱۲۸ ایلامی به کرونا ثبت شد

با پایان یافتن سال ۹۸ در مجموع افراد مبتلا به ویروس کرونا در استان ایلام به ۱۲۸ نفر رسید.

 شمار افرادی که بر اثر کرونا در استان فوت کردند نیز هشت نفر است.

 از مجموع بیمارانی که در این استان به کرونا مبتلا شدند ۶۰ نفر بهبود یافته و ترخیص شدند.

آمار پزشکان مبتلا به کرونا در این استان نیز چهار نفر است.

استان ۲ میلیون هکتاری ایلام در منتهی علیه غرب کشور قرار گرفته و از شمال با استان کرمانشاه، از شرق با استان لرستان، از جنوب با استان خوزستان و از غرب با کشور عراق هم مرز است.

این استان طبق آخرین تقسیمات کشوری در سال ۹۸ دارای ۱۱ شهرستان است و بر اساس آمارگیری های نفوس و مسکن سال ۹۵ جمعیت استان ایلام ۵۸۰ هزار نفر است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha