۲۵ فروردین ۱۳۹۹، ۱۲:۵۴
کد خبرنگار: 1228
کد خبر: 83748960
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

سایه سنگین کرونا بر صنعت گردشگری پاکستان

۲۵ فروردین ۱۳۹۹، ۱۲:۵۴
کد خبر: 83748960
سایه سنگین کرونا بر صنعت گردشگری پاکستان

اسلام آباد - ایرنا - هنوز چند ماهی از گزارش مجله فوربیس برای معرفی پاکستان به عنوان یکی از مقاصد برتر گردشگری برای سال ۲۰۲۰ نمی‌گذرد که سایه پدیده همه گیر ویروس کرونا بر صنعت گردشگری این کشور سنگینی می‌کند و پیش بینی می‌شود گردشگری پاکستان روزهای سختی را در آینده سپری خواهد کرد. 

رسانه‌های پاکستان این روزها علاوه بر انعکاس پیامدهای ناشی از شیوع ویروس کرونا بر بخش‌های صنعتی، تجارت، کسب و کار، ارز آوری، نوسانات در بازار بورس و کاهش صادرات این کشور، می‌گویند: اگر این وضعیت ادامه یابد نه تنها گردشگران خارجی به پاکستان نخواهند آمد بلکه گردشگری داخلی نیز تحت تاثیر قرار می گیرد.
خبرگزاری رسمی دولت پاکستان (APP) اواسط دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) گزارش داد که نشریه آمریکایی فوربس پاکستان را در فهرست ۱۰ مقصد برتر گردشگری برای سال ۲۰۲۰ قرار داده بود و این مهر تاییدی بر تلاش‌های دولت فعلی اسلام آباد برای بهبود نگاه دیگر کشورها به پاکستان از طریق ترویج گردشگری و معرفی جاذبه‌های دینی این کشور محسوب می‌شد. 
علاوه بر این «کاندی نِست» یکی از مشهورترین پرتال‌های مسافرتی جهان (Conde Nast) در نیویورک نیز پاکستان و جاذبه‌های گردشگری این کشور را یکی از بهترین مقاصد سفر در سال جاری میلادی اعلام کرد. 
این نشریه با تشریح ظرفیت‌های گردشگری و ماجراجویانه در پاکستان، قله‌های موجود در این کشور را بلندتر از چین و نپال توصیف کرد که این امر عاملی برای جذب  هر بیشتر گردشگران خارجی و  ماجرا جویان می شود.

دولت پاکستان طی سال‌های اخیر علاوه بر تلاش برای غلبه بر چالش تروریسم که به شدت صنعت گردشگری را تحت تاثیر قرار داده بود، محدودیت‌های مرتبط با صدور روادید برای اتباع خارجی را برای جذب هرچه بیشتر گردشگران برداشته است.
سفر شاهزاده ویلیام و همسرش زوج سلطنتی بریتانیا به پاکستان در مهرماه ۹۸ و سفر ملکه هلند در آذرماه گذشته سبب شد تا پایگاه‌های نظرسنجی بین المللی تلاش‌های دولت اسلام آباد برای جذب توریست خارجی و بهبود صنعت گردشگری پاکستان را بازتاب دهد. 


توریست‌های خارجی پاکستان این روزها درگیر کرونا هستند
پایگاه اینترنتی شبکه «داون نیوز» پاکستان گزارش داد: اکثر گردشگران خارجی به ویژه کوهپیمایانی که به پاکستان سفر می‌کنند از ایتالیا، آلمان، اسپانیا، لهستان، ژاپن و کره جنوبی هستند اما تمامی این کشورها این روزها به شدت درگیر کرونا هستند و این موضوع جای هیچ شکی را باقی نمی‌گذارد که پاکستان در ماه‌های آینده یعنی در فصل جذب گردشگر خارجی، شاهد حضور این تعداد از توریست‌ها از کشورهای ذکر شده نخواهد بود. 
در این گزارش آمده است: اردیبهشت تا مرداد فصل سفرهای گردشگران خارجی به پاکستان است و برنامه‌های سفر این افراد در ماه مارس (فروردین) نهایی می‌شود اما آغاز بحران کرونا باعث شد تا فهرست ثبت نام گردشگران خارجی برای سفر به پاکستان تقریباً خالی است و افرادی که پیش‌تر برنامه خود را نهایی کرده بودند، مجبور به لغو آن شدند. 
داون نیوز نوشت: از میان گردشگران خارجی از آسیا و اروپا حدود ۵۰ تیم از کوهپیمایان نیز در میان آن قرار دارند که امسال پیش بینی می‌شود تمامی این برنامه‌ها لغو شود. قله‌های موجود در مناطق شمالی پاکستان همه ساله میزبان کوهپیمایان خارجی بوده است اما به نظر می‌رسد بحران کرونا نه تنها جلوی سفر توریست‌های خارجی را می‌گیرد بلکه این وضعیت منبع درآمد تقریباً ۳ هزار نفر را در پاکستان به طور مستقیم نشانه می‌رود. 
«کمیل احمد» یک فعال گردشگری پاکستان که اقدام به جذب گردشگران خارجی می‌کند، گفت: لغو سفرهای توریست‌های خارجی از هم اکنون کسب و کار هزاران نفر را در مناطق مختلف پاکستان از جمله ساکنان مناطق گردشگری را تحت تاثیر قرار داده است. 
«حمزه خالد» رئیس اتحادیه آژانس‌های مسافرتی پاکستان نیز گفت: وضعیت حاکم ناشی از شیوع کرونا در کشور نه تنها جلوی سفر گردشگران خارجی به پاکستان را می‌گیرد بلکه گردشگران داخلی نیز دیگر تمایلی برای سفر و بازدید از جاذبه‌های دیدنی ندارند. 


بخش‌های آسیب پذیر در برابر کرونا در پاکستان
پیش بینی می‌شود بحران پیش روی صنعت گردشگری پاکستان ناشی از شیوع کرونا به سایر بخش‌های مرتبط با آن شامل شرکت‌های هواپیمایی، آژانس‌های مسافرتی، تورهای مسافرتی، هتل داری، حمل و نقل، شرکت‌های خدماتی و راهنمایان توریست و صنعت شیلات نیز سرایت کند. 
شیوع کرونا طی دو ماه گذشته تمامی پروازهای شرکت‌های هواپیمایی دولتی و خصوصی در پاکستان برای انتقال مسافران عازم حجم عمره و برنامه‌های آتی برای حجم تمع را لغو کرد و باعث شد تا میلیاردها روپیه ضرر مالی نصیب این شرکت‌ها شود. 
منابع خبری به نقل از مسئولان سازمان هواپیمایی پاکستان (PIA) اعلام کردند: صنعت هواپیمایی به شدت تحت تاثیر بحران کرونا قرار گرفته و تنها سازمان هواپیمایی دولتی پاکستان تا الان متحمل ۴ میلیارد روپیه ضرر بوده و از این وضعیت حتی فرصت جبران خسارت‌های قبلی این سازمان کشوری را نیز از بین برده است. 
آژانس‌های مسافرتی، تورهای مسافرتی، صنعت هتل داری، حمل و نقل گردشگری، جاذبه‌های توریستی از جمله صنعت شیلات در شمال پاکستان نیز در رادار ویروس کرونا قرار گرفته و باعث شد تا این این حوزه و تمامی افراد وابسته به آن روزها و ماه‌های سختی را تجربه کنند. 
کارشناسای اقتصادی و فعالان گردشگری در پاکستان معتقدند: دولت باید برای نجات صنعت توریست از بحران کرونا به یاری صنعت هواپیمایی، آژانس‌های مسافرتی و شرکت‌های توریستی بشتابد و ضمن نرمش در خصوص دریافت مالیات بسته مالی ویژه‌ای برای حمایت از آسیب دیدگان بخش گردشگری اعلام کند. 
آنان گفتند: بهبود مجدد صنعت گردشگری در پاکستان با دشواری‌های فراوانی طی سال‌های اخیر صورت گرفت و اگر دولت در وضعیت فعلی کاری برای حمایت از این حوزه نکند، این کار در آینده به مراتب دشوارتر و ضررهای جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت. 

بهبود شاخص‌های گردشگری
پاکستان کشوری زیبا و بی‌نظیر است که دست طبیعت آنچه از هنر در آستین داشته به آن هدیه داده است، کشوری که سال‌های سیاه ترور و انفجار را پشت سرگذاشته و اینک طعم شیرین امنیت را می‌چشد. 
آغاز عملیات‌های ضد تروریستی ارتش پاکستان در سال ۲۰۱۴ نشان داد که اگر اراده مردم و دولت برای مبارزه با تروریسم رقم بخورد، روزهای امن و خوب گذشته دوباره باز می‌گردد. 
بهبود نسبی شاخص‌های امنیت در پاکستان پس از عملیات‌های «ضرب عضب و ردالفساد» به قدری مورد قبول بود که از چشم جهانگردان و گردشگران نیز پنهان نماند. 
سال ۲۰۱۱ که سیاه‌ترین سال تاریخ پاکستان بود حملات تروریستی بیش از ۲۰میلیارد دلار به پاکستان خسارت وارد کرد ولی میزان این خسارت در سال ۲۰۱۷ به حدود دو میلیارد دلار رسید، و این مهر قبولی به کارنامه عملیات‌های ارتش پاکستان می‌زند. 
کارشناسان گردشگری بر این مهم هم عقیده‌اند که با بهبود شاخص‌های امنیتی در پاکستان و تبلیغ دولت در خصوص جذب گردشگر، این صنعت اشتغالزا در پاکستان بیش از گذشته در اقتصاد کشور نقش بازی می‌کند. 
برخی از شرکت‌های هواپیمایی خارجی از جمله بریتیش ایرویز پس از سال‌ها توقف، تصمیم به ازسرگیری پروازهای خود به پاکستان گرفتند. 
دولت حزب تحریک انصاف پاکستان به نخست وزیری «عمران خان» این روزها در این فکر است که زمان تغییر و بازسازی سیاست‌های صنعت گردشگری فرا رسیده است. 
سازمان توسعه گردشگری پاکستان دسامبر گذشته اعلام کرد: ابتکارات جدید دولت در تقویت حوزه توریست به ویژه بهبود وضعیت امنیتی کشور باعث شد تا سطح ورود گردشگران به پاکستان در طول سال ۲۰۱۸ شاهد افزایش ۷۰ درصدی در مقایسه با سال مشابه گذشته بود. 
خبرگزاری رسمی پاکستان گزارش داد: بیش از ۱۷ هزار گردشگر خارجی در سال ۲۰۱۸ به پاکستان سفر کردند در حالی که این تعداد در سال ۲۰۱۷، ۱۰ هزار نفر ثبت شده بود. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha