"سید ذوالفقار عباس بخاری"دستیار ویژه نخست وزیر و رییس سازمان توسعه گردشگری پاکستان در جریان دیدار "سید محمد علی حسینی" در اسلام آباد، مزایای مختلف پاکستان در زمینه جذب توریست و ترویج مناسبات گردشگری را تشریح کرد.
طرفین بر تقویت همکاری ها و گسترش روابط دوجانبه در حوزه های مختلف به ویژه صنعت گردشگری تاکید کردند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران نیز گفت که ایران برای ارتقای سطح گردشگری با پاکستان در حوزه های مختلف از جمله توریسم زیارتی و سیاحتی آماده توسعه همکاری های مشترک است.
حسینی همچنین بر اهمیت روابط مردمی میان دو کشور و ضرورت افزایش خطوط پروازی با توجه به اشتیاق روز افزون مردم پاکستان برای انجام سفرهای زیارتی به ایران و همچنین به عراق تاکید کرد.
به گزارش رسانه های پاکستان، سالانه ۱۲۰ هزار شهروند این کشور برای زیارت اماکن مقدسه در ایران و عتبات عالیات در عراق از مسیر زمینی ایالت بلوچستان به این دو کشور سفر می کنند.
سیستان و بلوچستان تنها راه ارتباطی پاکستان به حوزه آسیای میانه و اروپا و نیز کشور عراق است.
بر اساس گزارش جدید رقابتپذیری سفر و گردشگری که توسط مجمع جهانی اقتصاد منتشر میشود، ایران ارزانترین مقصد گردشگری در بین ۱۴۰ کشور جهان است. سهم ایران از گردشگری خارجی، در حدود هفت میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در سال ۱۳۹۷ بوده است.
سازمان جهانی گردشگری میگوید تعداد گردشگر ورودی در سطح جهان در سال ۲۰۱۸ به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر رسیده است. همچنین این هفتمین سالی است که در آن، رشد صادرات گردشگری بیشتر از رشد صادرات کالاهای تجاری بوده است. گردشگری خارجی از آنجایی اهمیت اقتصادی پیدا میکند که ارزش پرداختهای این گردشگران در کشورهای مقصد را بررسی کنیم. در سال ۲۰۱۷ این رقم به ۱۳۳۲ میلیارد دلار رسیده است.
ارزش اقتصادی گردشگری، کشورها را در رقابتی برای جذب گردشگر قرار داده است. آمارهای سازمان جهانی گردشگری نشان میدهد تا به اینجا، اروپا برنده این رقابت بوده، بهطوری که کشورهای اروپایی توانستهاند در سال ۲۰۱۷، ۳۸ درصد این مخارج را جذب کنند. کشورهای منطقه آسیاپاسیفیک با ۲۹ درصد و آمریکا با ۲۴ درصد در رده بعدی قرار دارند. کمترین سهم نیز مربوط به خاورمیانه با پنج درصد و آفریقا با سه درصد است.
نظر شما