۲۶ فروردین ۱۳۹۹، ۱۵:۳۶
کد خبرنگار: 1154
کد خبر: 83750844
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

کرونا و افزایش تنش‌های خانوادگی

۲۶ فروردین ۱۳۹۹، ۱۵:۳۶
کد خبر: 83750844
کرونا و افزایش تنش‌های خانوادگی

بزد- ایرنا- رییس اداره بهزیستی میبد می گوید: از زمان شیوع بیماری کرونا در اوایل اسفند سال ۹۸ تاکنون تعداد تماس‌ شهروندان شهرستان با اورژانس اجتماعی این نهاد در ارتباط با موضوع همسرآزاری ، کودک آزاری و اقدام به خودکشی ۲۰ درصد افزایش یافت .

سیدمحسن فلاح روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا بدون توضیح بیشتر در این مورد افزود: همه این موارد ریشه در اضطراب و استرس افراد دارد و بر این اساس مراکز مشاوره فعال شهرستان در تعطیلات عید و همچنین اورژانس اجتماعی شهرستان با پرداختن به این موضوع و آموزش مهارت‌های زندگی در این مدت فعال بودند.

وی افزایش مطالعه و همچنین سرگرمی ،  بازی‌های کودکان ، استفاده مفید از فضای مجازی  و انجام فعالیت‌های مشارکتی را برای کاهش اختلاف‌های خانوادگی توصیه کرد و آن را بسیار مهم دانست.

همچنین مشاور خانواده اورژانس اجتماعی میبد گفت: اختلاف‌های خانوادگی در روزهای شیوع کرونا چندین برابر افزایش یافت و افراد با توجه به ترس از ابتلا به بیماری ،مراجعه حضوری کمتری دارند اما بیشترین موارد تماس تلفنی را در این روزها داشته‌اند.

طاهره فلاح در ادامه بیشترین عوامل ایجاد اختلاف‌ها را فقر اقتصادی ، بیکاری ، مشکلات جنسی ، پرخاشگری مردان نسبت به فرزندان و همسران عنوان کرد.

وی مطالعه مهارت‌های ۱۰ گانه زندگی شامل کنترل خشم  و استرس ، خودآگاهی ، ارتباطی و مدیریت زندگی را بهترین راهکار رفع اختلاف‌های خانوادگی برشمرد.

مشاور خانواده اورژانس اجتماعی میبد تصریح کرد: یک خانم در مقابل پرخاشگری همسرش باید  مهارت ارتباطی موثر داشته‌ باشد تا وضعیت را بدتر از آنچه هست ،نکند.

همچنین به گفته مشاور خانواده و مسوول یکی از مراکز مشاوره میبد روزهای شیوع بیماری کرونا همراه با تجربه های تلخی است که پیامدهای آن احساس ترس ، اضطراب ،تنش ،اختلافات زناشویی و در کل بحران‌های روانی و جسمانی برای تمام افراد جامعه است.

منیژه غفاری افزود: در روزهای قرنطینه خانگی شکایت‌های زوج‌ها نسبت به یکدیگر پر رنگ‌تر شده و با توجه به تماس‌های گرفته شده با این مرکز در زمینه رعایت نکردن موارد بهداشتی و نظافت شخصی، اختلاف بر سر رعایت موضوع ماندن در خانه ،عدم مهارت درک و دلداری دادن طرفین در زمان اضطراب نشات گرفته از نبود درک تفاوت‌های روانشناختی زن و مرد از هم است.

وی مشکلات اقتصادی و درگیری‌های ذهنی نسبت به آن، نحوه نادرست رفتار با کودک بی‌حوصله و مضطرب در منزل توسط پدر یا مادر، خشونت‌های خانگی توسط والدین نسبت به فرزندان ، نبود توافق بر سر انجام و تقسیم کارها در منزل و نبود مشارکت شوهر در این امر را از دیگر عوامل افزایش اختلاف‌ها و شکایت‌های زوجین برشمرد.

این مشاور خانواده همچنین به سلطه‌گری زوجین برای مقصر جلوه دادن یکدیگر در ابتلای افراد خانواده به بیماری کرونا را نیز مورد اشاره قرار داد.

وی ترویج الگوی سهم گذاری زوجین به جای الگوی سهم برداری ، مدارا کردن ، درک تفاوت‌های روانشناختی زن و مرد و یادگیری مهارت های زندگی از جمله خودآگاهی ، کنترل خشم، مدیریت استرس ، تاب آوری، همسرداری و فرزندپروری را به عنوان راهکار و سرمایه گذاری در این ارتباط عنوان کرد.

به گفته رییس صدای مشاور بهزیستی استان یزد در فیلم‌ منتشر شده برنامه «با میبد» در فضای مجازی از سوی شهرداری  مرکز شهرستان برای کاهش استرس‌ها و فشارهای روانی «کودک بودن » به عنوان یک راهکار هیجانی می تواند قابل توجه باشد.

محمدعلی صادقی پور افزود: کودکان غمگین و عصبانی می‌شوند و به گریه کردن می‌پردازند و خیلی سریع هم خود را بازسازی می‌کنند.

وی ادامه داد: ما نیاز داریم تا اندازه ای در این روزها کودک باشیم و با دارا بودن صفت‌های کودکانه زود ببخشیم ، امیدوار باشیم و اعتقاد داشته‌ باشیم آنچه خراب شده و اوضاعی که مورد رضایت ما نیست به زودی اصلاح می شود.

البته در روزهای شیوع کرونا راه اندازی صدای مشاور در دستور کار قرار گرفت و برنامه‌های متنوعی نیز در فضای مجازی نظیر آموزش بازی و برگزاری مسابقات از سوی مراکز مشاوره بهزیستی و حتی شهرداری میبد به اجرا درآمد.

شهرستان میبد بیش از ۶ مرکز و موسسه مشاوره دارد و  مرکز این شهرستان ۱۰۵ هزار نفری در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد. 

همچنین به گفته رییس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت تاکنون ۷۴ هزار و ۸۷۷ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدند و با فوت ۹۸ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان به چهار هزار و ۶۸۳  نفر رسید.

کیانوش جهانپور روز سه شنبه افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز ( ۲۶ فروردین) بر اساس گزارش آزمایشگاه ها و دانشگاه های علوم پزشکی کشور هزار و ۵۷۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ شناسایی شدند .

وی ادامه داد: بر اساس این گزارش ها تاکنون ۴۸ هزار و ۱۲۹ نفر از بیماران بهبود یافته و از بیمارستان ها ترخیص شدند و سه هزار و ۶۹۱ تن نیز در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

وی گفت: تاکنون ۲۸۷ هزار و ۳۵۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در ۹۵ آزمایشگاه تشخیصی مورد تایید وزارت بهداشت در کشور انجام شد.

سخنگوی ستاد ملی مدیریت کرونا افزود: خبر خوش امروز این است که بعد از مدت ها تعداد درگذشتگان بیماری کووید- ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته ۲ رقمی شد، امیدواریم با کاهش ترددهای غیرضروری مردم، رعایت اصول فاصله گذاری اجتماعی و در خانه ماندن مردم در روزها و هفته های آینده نیز این روند را داشته باشیم و به مدد الهی بتوانیم اپیدمی کرونا را شکست دهیم..

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha