رشد پی در پی شاخص بورس در ماههای گذشته، عرضه های اولیه شرکت های بزرگ و رکود ناشی از کرونا در بخش های دیگر، موجب شده است تا رغبت عموم برای ورود به بورس در این روزها بالا برود که این البته در جای خود اتفاق خوشایندی است که می تواند با هدایت درست سرمایه ها به بخش تولید، در تحقق جهش تولید نیز موثر باشد.
اما همزمانی این رویداد با روزهای شیوع کرونا، نگرانی هایی را در نتیجه ازدحام مردم در کارگزاری ها و پیشخوان ها ایجاد کرده است. با اینکه طرح فاصله گذاری هوشمند به عنوان راه حل مقابله با گسترش کرونا در کشور در دستور کار قرار گرفته ولی در جایی که ازدحام مردم است، خبری از رعایت این مهم نیست و این روزها یکی از نمونه های واضح نایده گرفته شدن فاصله گذاری اجتماعی در کارگزاری ها و دفاتر پیشخوان است.
محمدی از کارکنان یکی از دفاتر پیشخوان در زنجان است، او می گوید: الان بیشتر مراجعات ما برای دریافت کد بورسی و تکمیل ثبت نام کارگزاری ها است، ما هر روز با تعداد زیادی از مردم سروکار داریم و به طور مرتب هم کارت های بانکی و انواع فرم ها بین مراجعان و همکاران ما رد و بدل می شود.
وی ادامه می دهد: با اینکه ما همه اقدامات لازم را برای رعایت اصول بهداشتی انجام داده ایم ولی هستند افرادی که به فاصله گذاری هایی که با اشیا مختلف مثل صندلی در محیط کار ایجاد کرده ایم، توجه نمی کنند.
محسن، جوانی ۳۵ ساله است که در محوطه یکی از کارگزاری ها ایستاده و منتظر رسیدن نوبتش است، او به جمعیت داخل سالن اشاره می کند و می گوید: برای کارت کشیدن و تحویل مدارک، لازم است در بین این جمعیت بروی، عده ای ماسک و دستکش دستشان است ولی تعدادی هم نه.
او به یک خودرویی که کنار خیایان است و سه نفر داخلش نشسته اند اشاره می کند و می افزاید: مادر و خواهرهایم با من هستند، آنان به خاطر شلوغی اینجا، داخل ماشین نشسته اند تا نوبتشان برسد.
محسن می گوید: اگر می شد این کارها را از طریق اینترنت انجام داد خیلی بهتر بود ولی یک سری مراحل مثل احزار هویت و دادن مدارک حتما باید حضوری باشد، این درحالی است که مسوولان باید برای غیرحضوری شدن این چنین کارهایی فکری بکنند تا مردم مجبور به مراجعه حضوری نباشند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان معتقد است در صورت رعایت نکردن فاصله گذاری اجتماعی به طور قطع باید از روزهای آینده منتظر روند تدریجی افزایش مبتلایان به بیماری کرونا در استان باشیم.
دکتر پرویز قزلباش در این خصوص می گوید: متاسفانه حضور اقشار مختلف مردم در مناطق عمومی شهر افزایش یافته است که تداوم چنین شرایطی وضعیت نگران کننده ای را ایجاد می کند.
وی خاطرنشان می کند: رعایت نشدن فاصله اجتماعی به طور حتم به افرایش شیوع بیماری منجر می شود.
سردار رحیم جهانبخش، فرمانده انتظامی استان زنجان هم می گوید: در راستای پیشگیری و مبارزه با بیماری کرونا، اقداماتی توسط پلیس قبل از اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی و حین برگزاری طرح انجام شده که این اقدامات در ادامه نیز با جدیت انجام خواهد شد.
گفتنی است از اوایل هفته جاری ، طرح زود و فرد برای تردد خودروها با هدف خلوت شدن خیابان ها در شهر زنجان به اجرا درآمده است که البته اجرای آن، منتقدانی هم دارد ولی در مجموع اجرای ناقص و نادرست فاصله گذاری اجتماعی هوشمند در اماکن و بخش های مختلف می تواند مهار کرونا را با چالش های اساسی مواجه کند.
به گفته رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان بازار و پاساژهای تجاری این استان نیز همچنان تا اطلاع ثانوی تعطیل است و هرگونه بازگشایی چنین مراکزی فقط به دستور ستاد پیشگیری از کرونا امکان پذیر است.
بر اساس اعلام ستاد ملی مبارزه با کرونا از آغاز هفته جاری فقط اصناف و کسب و کارهای کم خطر که لیست آنها منتشر شد، اجازه فعالیت دارند و فعالیت سایر صنوف همچنان غیرمجاز است.
بر اساس آمار اعلامی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، تاکنون ۷۴هزار و ۸۷۷ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۹۸ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۴۶۸۳ نفر رسیده است.
تا ظهر روز سه شنبه ،مجموع بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در کشور به ۷۴ هزار و ۸۷۷ نفر رسید.
نظر شما