«سید رضا آلطاها» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: یکهزار و ۴۷۶ میلیارد و ۳۴۱ میلیون ریال از این خسارتها بر اثر بارش باران، تگرگ و برف روزهای ۲۱تا ۲۳ فروردین ماه امسال به چهار بخش زراعت، باغبانی، زیرساختها و تجهیزات کشاورزی استان مرکزی خسارت وارد شده است.
وی ادامه داد: ۵۹۲ میلیارد و ۴۹۶ میلیون ریال از خسارتهای امسال نیز در سطح ۱۱ هزار و ۸۷۸ هکتار از اراضی زراعی استان مرکزی، ۷۸۴ میلیارد و ۴۳۵ میلیون ریال در سطح ۱۱ هزار و ۵۶۳ هکتار از اراضی باغی و ۱۴ میلیارد و ۳۶۰ میلیون ریال به هفت هزار و ۱۷۰ متر مربع تاسیسات جایگاه دام استان مرکزی خسارت وارد شده است.
رئیس اداره مدیریت بحران سازمان جهادکشاورزی مرکزی خاطرنشان کرد: تاسیسات زیربنایی حوزه کشاورزی استان در بارندگیهای بهاره امسال ۸۵ میلیارد و ۵۰ میلیون ریال زیان دیدند.
آل طاها افزود: این خسارتها به ۱۲ هزار و ۹۵۳ متر از قنوات، ۸۸ حلقه چاه و استخر آب کشاورزی و هشت هزار و ۳۰۷ متر از کانالهای انتقال آب کشاورزی استان مرکزی وارد شدهاست.
وی یادآور شد: حدود ۸۰۰ میلیارد ریال از خسارتهای بهاره امسال مربوط به سرمازدگی روزهای چهارم و پنجم فروردین ماه است که در بخش زراعت و باغبانی رخ داده است.
رئیس اداره مدیریت بحران سازمان جهادکشاورزی مرکزی گفت: ۲ میلیارد و ۵۲۹ میلیون ریال خسارت سرمازدگی در این مدت به ۱۹۰ هکتار از اراضی زراعی استان و بقیه این خسارتها به محصولات باغی استان از جمله باغهای هلو، زردآلو و بادام وارد شده است.
استان مرکزی بهعنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب میشود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهرهبردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.
استان مرکزی با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.
نظر شما