سید رضا موسوی مشکینی روز چهارشنبه در گفتوگو با ایرنا با اشاره به افزایش بارندگیها در روزهای گذشته اظهار داشت: با جریان آب در رودخانههای قمرود و قره چای، بار دیگر تالابها و دشتهای قم سیراب شده و طراوت و شادابی منحصربهفردی را در این مناطق شاهد هستیم.
وی افزود: از ابتدای سال جاری تالابهای شکارممنوع مره و حوض سلطان و دشت مسیله بهخوبی از نعمت باران بهرهمند شدهاند و در حال حاضر میزبان دستههای بزرگی از پرندگان کنارآبزی بوده و بخشی از توان اکولوژیکی خود را پس از گذر از خشکسالیهای مستمر بازیافتهاند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قم آبگیری دشتها و تالابهای قم را در کاهش میزان گردوغبار در ماههای گرم سال بسیار مؤثر دانست و گفت: پس از سیلاب و بارندگیهای ابتدای سال گذشته، در تابستان حدود ۶۰ روز هوای پاک و سالم و بدون گردوغبار را شاهد بودیم که نشان از تأثیر این بارشها داشته است.
وی بابیان اینکه امیدواریم باوجود بارشهای مناسب و افزایش حجم ذخیره آب در سدهای ۱۵ خرداد و الغدیر، تخصیص حقابه زیستمحیطی استان قم بهتر و بیشتر از سال گذشته انجام شود، تصریح کرد: افزایش حجم و دبی آب رهاشده از سد ۱۵ خرداد در تابستان و عدم برداشت بیشازحد مجاز کشاورزان، از مطالبات جدی اداره کل محیطزیست است.
از ابتدای سال جاری تاکنون شاهد بارش زیاد برف و باران در سراسر کشور بودهایم که برای دومین سال متوالی، رودخانههای قمرود و قره چای را پرآب و جاری ساخته است و تالابها نیز آبگیری مناسبی داشتهاند.
تالابهای قم با وسعت حدود ۱۰۰ هزار هکتار، حدود ۱۰ درصد از وسعت جغرافیایی استان را تشکیل میدهند و بر همین اساس، قم یکی از تالابیترین استانهای کشور و دارای ظرفیتهای بزرگ زیستمحیطی بوده که همهساله میزبان دستههای بزرگ پرندگان مهاجر است.
نظر شما