مهدی اله پور روز جمعه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال بارندگی ها خوب بوده و آب بندها و آبشخورهای طبیعی، آبگیری شده است.
وی افزود: نیاز آب حیات وحش در میاندشت، بویژه آهوان به صورت سیار تامین می شد و آبشخورها به وسیله تانکرها پر می شد اما بارندگی ها، سبب شده تا از این اقدام بی نیاز شویم.
اله پور اظهار داشت: بارندگی ها همچنین سبب بهبود وضعیت مراتع در میاندشت شده است از این رو انتظار می رود شرایط زیست آهوان در این منطقه، بهتر شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی افزود: جمعیت آهوان میاندشت به عنوان طعمه گونه های گربه سان موجود در متطقه از جمله یوزپلنگ، حائز اهمیت است.
وی گفت: در سایر مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست بویژه در مناطق کوهستانی، نیاز به آبرسانی سیار وجود نداشته است و چشمه ها و رودخانه ها، نیاز حیات وحش را تامین می کند البته امسال، با توجه به شرایط بارندگی ها، وضعیت بهتر است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی تصریح کرد: در حال حاضر آبگیری بندسارها و آب انبار و آبشخورها در مناطق مختلف، خوب است.
میاندشت، تنها زیستگاه مولد یوزپلنگ در کشور است و جمعیت آهوان به عنوان طعمه این گونه ارزشمند، دارای اهمیت است.
شهرستان جاجرم در استان خراسان شمالی واقع شده و پناهگاه حیات وحش میاندشت و پارک ملی ضامن آهو در این شهرستان یکی از زیستگاه های اصلی یوزپلنگ آسیایی است.
از دیگر حیات وحش شاخص مناطق این شهرستان می توان به آهو، پلنگ، گرگ، کفتار، بزمجه و هوبره اشاره کرد.
اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را که محل زیست پلنگ ها می باشد، با گستره ۱۹۴ هزار و ۱۴۱ هکتار مدیریت می کند.
نظر شما