به گزارش پرنسا لاتینا خبرگزاری دولتی کوبا ، به رغم شیوع ویروس همه گیری کرونا، دولت آمریکا همچنان به سیاستهای محاصره اقتصادی، مالی، تجاری و بهداشتی علیه کوبا اصرار دارد.
در همین رابطه واشنگتن، کوبا را از فهرست ۱۰۶ کشور دریافت کننده کمک به ارزش ۵۰۸ میلیون دلار حذف کرد.
خروج کوبا از لیست کشورهای دریافت کننده کمک توسط وزارت امور خارجه آمریکا و آژانس توسعه بین المللی ایالات متحده (USAID) اعلام شد.
همچنین در سندی دیگر که توسط وزارت خزانه داری آمریکا صادر شده است، حفظ سیاستهای تحریم و اعمال محدودیتهای شدید علیه کوبا بدون در نظر گرفتن وضعیت دشوار فعلی (بیماری کووید ۱۹) اعلام شده است.
به دنبال شیوع ویروس همه گیری کرونا، شمار زیادی از نهادها و مقامهای جهان، خواستار کاهش و تعلیق تحریمهای ایالات متحده بر کوبا همسایه جنوبی خود در منطقه آمریکای لاتین شدهاند.
میشل باشله کمیسیونر حقوق بشری اتحادیه اروپا، خواستار تعلیق تحریمهای کوبا شده و جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی این نهاد گفته است که دستکم تحریم ها نباید شامل خرید و صادرات کمکهای انساندوستانه باشد.
نستور ماریمون رییس بخش روابط بین الملل وزارت بهداشت کوبا گفت: این تحریمها در دوره همه گیری این ویروس و بیماری، ستمگرانهتر از دورههای دیگر است و اثرات زیانبار بیشتری دارد.
ماریمون میگوید: هر چند ممکن است محدودیتهای اعمال شده از سوی واشنگتن، مانع از تهیه و تحویل کالاهای پزشکی و دارویی نشود، اما روند این کار را بشدت دشوار و پیچیده میسازد.
برای نمونه دولت کوبا اعلان کرده است که اخیرا تحویل محموله اهدایی" جک ما "بنیانگذار شرکت بزرگ چینی تجارت الکترونیک علی بابا شامل ماسک، کیتهای تست و دستگاههای تنفس مصنوعی (ونتیلاتور) به این جزیره آمریکای لاتین به علت تحریمهای واشنگتن، ممکن نشد.
به ادعای مایکل کوزاک مدیرکل وزارت امور خارجه آمریکا در امور آمریکای لاتین، هدف از اعمال این تحریمها از سال ۱۹۶۲، جلوگیری از تامین امکانات برای دولت فیدل کاسترو (رهبر وقت کوبا) برای نقض احتمالی حقوق بشر و مداخله در امور کشورهای دیگر این منطقه بوده که به صورت غیرمستقیم به ونزوئلا اشاره دارد.
نظر شما