۳۰ فروردین ۱۳۹۹، ۸:۰۲
کد خبرنگار: 2445
کد خبر: 83754536
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

درخواست کشورهای فقیر جهان برای تعویق بازپرداخت وام‌های خود

تهران-ایرنا- کشورهای فقیر جهان از بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول درخواست کردند که این دو نهاد بین‌المللی، بازپرداخت وام‌های خود را به دلیل شیوع ویروس کرونا به تعویق بیندازند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد روز جمعه از طلبکاران و وام‌دهندگان خواست تا به تمام کشورهای درحال توسعه و نه تنها کشورهای فقیر، مهلت بیشتری برای پرداخت بدهی‌هایشان بدهند.

دبیرکل سازمان ملل متحد هشدار داد که بسیاری از این کشورها بدنبال شیوع ویروس کرونا با رکود اقتصادی و مشکل پرداخت بدهی‌ها روبرو شده‌اند.

گوترش که در یک نشست ویدئو کنفرانس به میزبانی بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول سخن می‌گفت، دربارۀ قاره آفریقا نیز اعلام کرد که این قاره برای مقابله با شیوع کرونا و کاهش پیامدهای اقتصادی آن، به بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار کمک مالی نیاز دارد.

صندوق بین المللی پول پیشتر در هفته جاری پیش‌بینی کرده بود که اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۰ به دلیل شیوع ویروس کرونا با رکود سه درصدی همراه شود که بزرگ‌ترین رکود از زمان رکود بزرگ دهه ۱۹۳۰ است.
دیوید مالباس رییس بانک جهانی در این باره گفت که رکود جهانی بسیار عمیق‌تر از بحران مالی سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ خواهد بود که تأثیرات این رکود به ویژه بر کشورهای فقیرتر و ضعیف‌تر بیشتر خواهد بود.
مالباس که در برابر کمیته توسعه بانک جهانی مرکب از ۲۵ عضو و سهامداران صندوق بین‌المللی پول سخن می‌گفت از طلب‌کاران بخش خصوصی خواست که توافق به دست آمده در روز چهارشنبه این هفته گروه ۲۰ حمایت کنند.
گروه ۲۰ و باشگاه وام دهندگان پاریس روز چهارشنبه برای تعویق بازپرداخت وام فقیرترین کشورها تا پایان سال جاری میلادی موافقت کردند.
کمیته توسعه بانک جهانی همچنیین خواستار بررسی تعلیق پرداخت بدهی فقیرترین کشورهها شده است که بیانیه گروه ۲۰ نیز به این مسأله اشاره دارد.
"زینب احمد" وزیر دارایی نیجریه از بانک جهانی و سایر نهادهای چند جانبه مالی خواست راههایی برای مشارکت در طرح تعویق بدهی کشورهای فقیر و نیز راه‌حل‌های مناسب برای تأخیر در بازپرداخت وام کشورهای با درآمد متوسط پیدا کنند.

بانک جهانی ماه گذشته در گزارشی اعلام کرد که کشورهای فقیر در سال جاری باید ۱۴ میلیارد دلار از بدهی‌های خود را به دولت‌ها و نهادهای خارجی پرداخت کنند.
این کشورها همچنین میلیاردها دلار دیگر به وام‌دهندگان و بانک‌های بخش خصوص بدهی دارند.
«موسسه امور مالی بین‌الملل» برآورد کرده است که کشورهای فقیر در مجموع ۱۴۰ میلیارد دلار بدهی دارند. این برآورد شامل همه انواع بدهی به بخش خصوص و دولتی داخلی و خارجی است.
وزیران دارایی و رؤسای بانک‌های گروه ۲۰ در ویدیوکنفرانس چهارشنبه خود از بانک‌های خصوصی نیز خواستند تا در طرح تعویق بازپرداخت بدهی‌ها که ۷۶ کشور فقیر را شامل می‌شود، مشارکت کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha