مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قزوین روز شنبه با اعلام این خبر گفت: احیای هنرهایسنتی و صنایعدستی روبه فراموشی و شناسایی هنرمندان پیشکسوتی که سال ها برای معرفی و حفظ این رشتهها فعالیت داشتهاند از اولویتهای حوزه معاونت صنایعدستی این اداره کل به شمار میرود تا با حمایت از این سرمایههای گرانبها و احیای رشتههای دچار رکود این حوزه بتوان زمینه مناسبی را برای آموزش و اشتغالزایی نسل جوان فراهم کرد.
علیرضا خزائلی با اشاره به روند اقدامات صورت گرفته برای احیا و باززنده سازی رشته نقاشی پشت شیشه اظهار کرد: طرح احیای تعدادی از رشتههای بومی و سنتی استان پیش از این در شورای تخصصی احیا و باززندهسازی صنایعدستی کشور به تصویب رسیده و هر سال برنامهریزی جهت باززنده سازی یک یا دو رشته در دستور کار این اداره کل قرار دارد.
وی اضافه کرد: برگزاری چند کارگاه آموزشی (ورک شاپ) نقاشی پشت شیشه توسط هنرمندان استان،دعوت از فعالان کشوری این حوزه به منظور آشنایی علاقه مندان و هنرجویان، برگزاری دوره آموزشی نقاشی پشت شیشه توسط حوزه معاونت صنایعدستی برای آموزش نیروهای جوان و فعال، حضور هنرمندان این رشته در نمایشگاههای استانی و منطقهای و برنامهریزی و حمایت از بازطراحی تولید چند نمونه از محصولات کاربردی با تلفیق هنرنقاشی پشت شیشه از جمله اقداماتی است که پس از تصویب طرح برای احیای این رشته در سال۹۸ انجام شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قزوین یادآور شد:امید داریم با همراهی و حمایت شورای تخصصی احیا و باززنده سازی صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور بتوانیم در سال جاری گامهای موثری برای شناسایی و احیای رشتههای رو به فراموشی استان و حمایت از هنرمندان این رشتهها برداریم.
رشته نقاشی پشت شیشه زیر گروه آبگینه بوده و پیشینه آن به دوره زندیه بر میگردد، در قزوین نیز آثار این نوع نقاشی در تعداد زیادی از بناهای دوره قاجار مانند حسینیه امینیها مشاهده میشود.
این رشته هنری در سال ۹۰ در فهرست میراث ناملموس ملی به ثبت رسیده و نمونههایی از آثار زیبای نقاشی پشت شیشه هنرمندان قزوین در دوره قاجار در موزه شهر قزوین به نمایش درآمده است.
نظر شما