اصغر مختاری روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: به منظور جذب حمایتهای صندوق اعتباری هنر و حمایت از فعالان آسیب دیده این بخش با ستاد مقابله و پیشگیری از کرونا و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکاتبههایی انجام شده است.
وی ادامه داد: برای تعیین ساز و کار برگزاری دورههای آموزشی به صورت آنلاین و در فضای مجازی مکاتبه و پیگیریهایی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شد و زیر ساختهای لازم برای تسهیل در آموزشهای مجازی تئوری و عملی آماده سازی شده است.
معاون امور فرهنگی و رسانهای ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان افزود: برای اعطای وامها و حمایتهای مالی به خسارت دیدگان بخش فرهنگ و هنر و به آن دسته از اصحاب فرهنگ و هنرمندانی که بیماری زمینهای داشته و دچار مشکل شدند، برنامهریزی شده است.
به گفته وی سایت مستقل بخش موسیقی استان اصفهان آمادهسازی شده تا آموزشها در این بخش با نظارت آموزشگاهها و با جداول کلاسهای هفتگی به صورت کلاس آنلاین انجام شود.
مختاری اضافه کرد: همچنین مجوز برگزاری کنسرت به صورت زنده به یکی از موسسههای فرهنگی هنری اصفهان در تعامل با یکی از تلوزیونهای اینترنتی اعطا شد و برای صدور مجوز آموزش در آموزشگاههای سینمایی استان اصفهان اقدام شده است.
وی خاطرنشان کرد: اهالی فرهنگ و هنر استان با ایجاد پویشهای رسانهای و مردمی در فضای واتساپ و تولید محتوا توسط هنرمندان و نشر آن در فضای مجازی با ساخت ۴۵ کلیپ با موضوعهای نه به سفر، رعایت بهداشت، دوری و دوستی و سلامتی در ایام نوروز و تولید ۴۴ مورد محتوای متنی و اینفوگرافی و تهیه ۱۰ مورد کاریکاتور و ۱۰ مورد پوستر و انتشار آنها در فضای مجازی و گروه های مرجع برای تبدیل تهدید کرونا به فرصت اقدام کردند.
معاون امور فرهنگی و رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان گفت: تولیدات رسانهای و پادکستها توسط تعدادی از خبرگزاریهای فعال در استان از جمله مصاحبه با پزشکان متخصص و روانشناسان و حضور برخی اصحاب رسانه در بیمارستانها و تهیه گزارش و خبر و درج در رسانههای خود از دیگر اقدامها در راستای تبدیل تهدید کرونا به فرصت است.
وی بیان کرد: راهاندازی پویش رسانهای خبرگزاری ایرنا با عنوان سهم من در مهار کرونا و راهاندازی پویشهایی توسط تشکلهای رسانهای و خبرگزاریهای دیگر در استان و خانه مطبوعات، انجمن صنفی روزنامه نگاران و بسیج رسانه در این خصوص و برگزاری مسابقات کتاب خوانی توسط انجمنهای ادبی استان با همکاری این ادارهکل و تهیه پوستر آن و نشر در فضای مجازی و تولید محتواهای فرهنگی و هنری و برگزاری مسابقه و سرگرمی و نشر در فضای مجازی و شبکههای تعاملی و تولید محتوای آموزشی هنر(خوشنویسی) به منظور پخش در سیمای مرکز استان برای پرکردن اوقات فراغت در این ایام از دیگر فعالیتهای اهالی فرهنگ و رسانههای استان در راستا تبدیل تهدید به فرصت محسوب میشود.
مختاری با بیان اینکه عملکرد رسانههای استان در خصوص اطلاعرسانی و آموزش مقابله با کرونا خوب و موثر است افزود: در این دوران با وجود مشکلات و محدودیتهایی که وجود داشت شاهد عملکرد خوب و موثری از رسانهها در بخش اطلاعرسانی و آموزشی بودیم.
وی با بیان اینکه شیوع ویروس کرونا خسارات زیادی به جامعه فرهنگی، هنری و رسانهای استان وارد کرد ابراز امیدواری کرد که اصحاب فرهنگ و هنر نظیر دیگر صنوف بتوانند از تمهیدات دولتی برخوردار شوند.
اصفهان از دیرباز و از نخستین سال هایی که مطبوعات پا به عرصه وجود گذاشت نامی مطرح در این حوزه داشته است.
از ۲۲۰ عنوان نشریه چاپی استان اصفهان، ۱۳۷ عنوان فعال و ۹۳ عنوان غیرفعال هستند. اما استان اصفهان در سال های اخیر با افزایش تعداد نشریات خود با دوره انتشار روزانه (روزنامه) روبه رو بوده است به گونه ای که هم اکنون استان اصفهان دارای ۱۰ روزنامه است که از جمله آن ها می توان به روزنامه های اصفهان امروز، اصفهان زیبا، زایندهرود، نسل فردا، نصف جهان، عصر اصفهان، سیمای شهر، رویداد امروز و روزنامه دوزبانه فارسی انگلیسی اصفهان نیوز اشاره کرد.
اکنون ۳۸ هفته نامه، ۱۶ دوهفته نامه، ۵۳ ماهنامه، ۱۳ دوماهنامه، ۷۶ فصلنامه و ۱۴ دوفصلنامه دارای مجوز در استان اصفهان به چاپ میرسد.
هیجده نمایندگی خبرگزاریهای فعال در استان اصفهان فعالیت دارد.
تاکنون بیش از ۷۶ هزار نفر در کشور بطور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و تعداد جان باختگان ناشی از این بیماری در کشور به بیش از چهار هزار و ۷۰۰ نفر رسیده است.
این ویروس از کشور چین به دیگر کشورها سرایت کرده و ساختار اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جوامع جهانی را تحتالشعاع قرار داده است.
نظر شما