بیش از یکماه است که خبر ایجاد نقاهتگاه مخصوص بیماران کرونایی در لرستان منتشر شده، مرکزی که به گفته مسئولان برای ورود ایمن تر مبتلایان به جامعه طراحی شده است اما تا چه اندازه نقاهتگاه های مذکور به اهداف خود در جهت یاری رسانی به سلامت جامعه رسیده اند.
هفته پایانی اسفند بود که خبر افتتاح نقاهتگاه مخصوص بیماران مبتلا به کرونا توسط سپاه استان در رسانه ها منتشر شد همزمان با اعلام این خبر مسئولان بهداشت و درمان نیز از آمادگی تشکیل چنین مراکزی در نقاط مختلف استان با ظرفیت های بالا خبر دادند، در این میان نام ورزشگاه تختی خرمآباد بعنوان یکی از مهمترین گزینه ها خودنمایی می کرد.
رفته رفته و با گذشت بیشتر زمان، با وجود ورود به دوران پیک بیماری، اطلاع رسانی در مورد وضعیت نقاهتگاه کمرنگ تر شد اما علت این مسئله چه بود؟
رئیس شورای هماهنگی بهداشت، امداد و درمان نیروهای مسلح لرستان دلیل این مسئله را استقبال اندک مبتلایان و امتناع از حضور در این مرکز دانست.
سرهنگ مصطفی امیری گفت: این نقاهتگاه پیش از این مرکز ماده ۱۶ نام داشت که توسط سپاه استان در پادگان شهید بهشتی خرمآباد برای نگهداری معتادان متجاهر و آماده سازی آنها برای ورود امن به جامعه ساخته شده بود.
وی افزود: در آن زمان تلاش کردیم همه امکانات مورد نیاز برای تجهیز این مرکز را تهیه کنیم اما با شیوع ویروس کرونا ناچار به تغییر کاربری شدیم.
امیری گفت: متاسفانه استقبال از این مکان بخوبی انجام نشده، در واقع چهار یا پنج نفر بیشتر از این مکان استفاده نکردند.
وی در توضیح چرایی این مسئله گفت: ما مانند کشورهای غربی نیستیم و حفظ شان و کرامت مردم برایمان اهمیت بالایی دارد، از طرف دیگر نمیتوانیم مردم را مجبور به حضور و استراحت در این مرکز کنیم.
رئیس شورای هماهنگی بهداشت، امداد و درمان نیروهای مسلح لرستان اظهار داشت: این در حالی است که این نقاهتگاه ۷۶ تختخوابی از امکانات بسیار بالایی برخوردار است و قابلیت ارتقا با ۱۲۰ تختخواب را نیز دارا است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان ضمن تایید این مطلب گفت: استقبال اندک مبتلایان از نقاهتگاه بیماران کرونایی به لرستان محدود نمیشود، در واقع این وضعیت در تمام کشور تقریبا به همین گونه است و هیچ گونه ارتباطی به میزان امکانات و تجهیزات ندارد.
عباس پزشکی اظهار داشت: افرادی که شرایط قرنطینه خانگی را ندارند با رضایت کامل شخصی به این مراکز معرفی میشوند.
وی توضیح داد: اگر در خانه فرد مبتلا، کسانی با سیستم ایمنی ضعیف مانند بیماران سرطانی یا دیابتی نیز وجود داشته باشند، این افراد را به نقاهتگاه معرفی میکنیم تا خطر ابتلا دیگر اعضای خانواده را به پایین ترین حد ممکن برسانیم.
وی با بیان اینکه در زمینه تجهیز و ایجاد نقاهتگاه هیچ گونه محدودیتی نداریم اظهار داشت: این مسئله به تقاضا و نیاز جامعه بستگی دارد که تا کنون گزارش خاصی در این زمینه دریافت نکرده ایم و مردم کماکان قرنطینه خانگی را به حضور در نقاهتگاه ترجیح میدهند.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا یا کووید ۱۹ به بیشتر کشورهای جهان سرایت کرده است و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوقالعاده اعلام کند.
شستوشوی دستها با آب و صابون، رعایت بهداشت فردی، خودداری از دست دادنهای مکرر و منع سفر و اجتماعات از جمله نکاتی است که پزشکان متخصص برای پیشگیری از شیوع این ویروس توصیه میکنند.
تا روز دوشنبه ۸۳ هزار و ۵۰۵ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شدند و با فوت ۹۱ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به پنج ۲۰۹ نفر رسید.
بر اساس گزارش آزمایشگاه ها و دانشگاههای علوم پزشکی تا ظهر روز دوشنبه هزار و ۲۹۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و با در نظر گرفتن موارد جدید، مجموع بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ در کشور به ۸۳ هزار و ۵۰۵ نفر رسید.
نظر شما