در حالی امروز (یکشنبه) خبر کاهش نرخ سود بانکی به ۱۵ درصد منتشر شد که این نرخ از تیر ماه ۱۳۹۵ بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار ۱۵ درصد تعیین و اجرایی شده بود.
به گزارش پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی، شورای پول و اعتبار در تیر ماه ۱۳۹۵ تصمیم بانکها مبنی بر کاهش نرخ سود سپرده های بانکی به ۱۵ درصد را تایید و سیستم بانکی را مکلف کرد نسبت به کاهش نرخ کارمزد تسهیلات بانکی به حداکثر ۱۸ درصد اقدام کند.
بانکها هم از ابتدای تیرماه بر اساس توافقی که میان خودشان کرده بودند، سود سپرده های بانکی را از حداکثر ۱۸ درصد به حداکثر ۱۵ درصد کاهش داده بودند اما در توافق شان تصمیم روشنی در مورد کارمزد تسهیلات بانکی نگرفته بودند که بانک مرکزی و شورای پول واعتبار نیز در آن زمان برای نرخ سود تسهیلات هم تصمیم گیری کرد.
البته هر چند شورای پول و اعتبار این مصوبه را در سال ۹۵ مصوب و بانکها را ملزم به اجرای آن کرده بود اما برخی از بانکها در بعضی موارد از این مصوبه تخطی میکردند و بر همین اساس قرار است بانکها به صورت جدی به اجرای این مصوبه اهتمام بخشند.
بر همین اساس نرخ سود بانکی بدون تغییر از فردا طبق روال گذشته در بانکها محاسبه می شود و تنها بر اجرای مصوبه شورای پول و اعتبار تاکید بیشتر شده تا بازار پول با آرامش بیشتری همراه باشد.
تهران- ایرنا- هر چند نرخ سود بانکی بر اساس مصوبه سال ۹۵ شورای پول و اعتبار طبق روال قبلی همان ۱۵ درصد است، اما قرار است بانکها نسبت به اجرای آن توجه بیشتری کنند و جلوی بانکهای متخلف نیز گرفته شود.
اخبار مرتبط
-
گامهای نظام بانکی برای مهار تبعات اقتصادی کرونا
تهران- ایرنا- مقابله با تبعات اقتصادی شیوع کرونا از برنامههای اصلی دولت و نظام بانکی به شمار…
-
رئیس کل بانک مرکزی تشریح کرد:
جزییات اعطای تسهیلات ۷۵۰ هزار میلیارد ریالی به مشاغل آسیبدیده از کرونا
تهران- ایرنا- رئیس کل بانک مرکزی با تشریح جزییات طرح ارائه تسهیلات ۷۵۰ هزار میلیارد ریالی به…
-
بانک مرکزی اعلام کرد؛
مهلت تسویه بدهی بانکی پس از حذف سود مرکب تا پایان آذر ۹۹
تهران- ایرنا- بانک مرکزی اعلام کرد: بدهکاران برای تسویه نقدی بدهی خود بدون سود مرکب تا پایان…
نظر شما