۱ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۲:۰۸
کد خبر: 83757552
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

روزگار کرونایی و آموزگارانی از جنس خدمت

۱ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۲:۰۸
کد خبر: 83757552
روزگار کرونایی و آموزگارانی از جنس خدمت

اردبیل - ایرنا - هر روز صبح به صحرا می‌زند، دو سه کودک در قشلاق منتظر اوهستند تا در این روزگار کرونایی و تعطیلی اجباری درس و مشق، در دامن طبیعت کلاس درس گشوده و علم و تربیت به آن‌ها بیاموزد، راه دور است اما عشق خدمت روح و جان آموزگار را سرشار از هیجان و حرکت کرده و او در این راه خستگی حس نمی‌کند.

علی ، حمید،  محمد تنها تعدادی معدودی از آموزگارانی هستند که در گوشه کنار استان اردبیل هر روز عازم مناطق دور افتاده و محروم می‌شوند تا کلاس درس آنها تعطیل نشود.

حمید یکی از این آموزگاران است که در یکی از مناطق قشلاقی بیله‌سوار  با سه شاگرد ابتدایی خود کلاس درس را در دامن طبیعت تشکیل داده و به درس و مشق مشغول است.

می‌گوید: اجباری  برای این کار نبود اما احساس وظیفه باعث شد تا اقدام به این کار کنم ، من عاشق تدریس بوده و به سرنوشت دانش‌آموزان خود حساس هستم، اینجا از نظر کرونا منطقه‌ای پاک محسوب می‌شود و با اطمینان از نبود خطر اقدام به تشکیل کلاس و پیگیری امور تحصیلی شاگردانم می‌کنم.

وی بیان‌کرد: با وجود اطمینان از نبود خطر ویروس کرونا در این منطقه باز تمام جوانب احتیاط را کرده و با ماسک و انواع محلول‌های ضدعفونی  اقدام به تشکیل کلاس کرده و سعی می‌کنم هم خود و هم دو سه شاگردم فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنم.

محمد نیز یکی دیگر از معلمانی است که روزانه چندین کیلومتر راه را طی کرده و به روستای دور افتاده یکی از شهرستان‌های استان اردبیل می‌رود تا به ۲ دانش‌آموز خود تدریس کند.

او می‌گوید: دانش‌آموزان من از اینترنت بی‌بهره‌اند و امکان پیگیری درس و مشق را ندارند و به این خاطر بر خود فرض دانستم که همچنان در خدمت آن‌ها بوده و به درس و مشقشان رسیدگی کنم. 

در شهرها نیز هستند آموزگارانی که احساس تکلیف و وظیفه کرده و در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها اقدام به ایجاد کانال و گروه نموده و  آموزش ، درس و مشق  را با

دانش‌آموزان خود تعطیل نکرده و همچنان ادامه می‌دهند.

فضای مجازی در استان اردبیل این روزها مزین به تصاویر این آموزگارانی است که می‌توانستند مثل بقیه دبیران منتظر بخشنامه و برنامه‌های آموزش و پرورش باشند تا چگونگی فعالیت آنها را مشخص کند اما آنها  معلمی را نه به عنوان یک شغل بلکه بعنوان یک عشق و وظیفه قلمداد کرده و سختی را بر خانه نشینی و خدمت را بر بی‌تفاوتی ترجیح دادند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل در این زمینه گفت: در بیشتر مدارس استان معلمان با بهره‌گیری از فضای مجازی اقدام به تدریس، رفع اشکال و تکلیف دهی به دانش‌آموزان می‌کنند و در مناطق کمتر توسعه یافته، روستاهای دور و مناطق عشایری نیز معلمان با حضور خانه به خانه با رعایت نکات بهداشتی و با احساس مسوولیتی دوچندان به ادای وظیفه اجتماعی خود پرداخته و صحنه‌های زیبایی را رقم می‌زنند.

در این حال با اینکه وزارت آموزش و پرورش برای تداوم تعلیم و تربیت برنامه "شاد" و نیز آموزش تلویزیونی را در برنامه‌های خود جای داده ولی هنوز استفاده کامل از آنها میسر نشده و به دلایل مختلف بسیاری از دانش‌آموزان در استان اردبیل محروم از تحصیل بوده و همچنان روزگار خود را بدون کتاب و دفتر سپری می‌کنند.

محدودیت‌های آموزشی که مبتنی بر اینترنت و فضای مجازی است بویژه در مناطق روستایی  و محروم استان مشکل‌ساز شده است، یا برخی مناطق از پوشش اینترنت و حتی فرکانس‌های تلویزیونی محروم هستند و یا فقر و محرومیت امکان استفاده از اینترنت و موبایل  را برای آنها ناممکن کرده است.

 مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل نیز با تایید تلویحی وجود مشکل در این زمینه گفت: این اداره کل برای پوشش برنامه‌های شبکه آموزشی شاد در برخی مناطق روستایی استان با مشکلاتی روبروست.

احمد ناصری افزود: نبود پوشش اینترنتی در مناطق صعب‌العبور ، بالابودن هزینه اینترنت و همچنین نبود امکان مالی برخی از خانواده‌ها در تهیه گوشی‌های هوشمند از جمله مشکلاتی است که آموزش و پرورش در پوشش حداکثری دانش‌آموزان استان با آنها روبروست.

وی افزود: برای کاهش هزینه اقتصادی خانوارها اینترنت رایگان باید برای استفاده از شبکه آموزشی شاد در نظر گرفته شود.

در این حال برخی از کارشناسان با تاکید بر ضرورت تداوم آموزش و عدم ایجاد فاصله در نظام تعلیم و تربیت تاکید می‌کنند که بویژه در مناطق محروم استان می‌بایست خیران وارد میدان شده و در جهت تامین نیازهای دانش‌آموزان محروم پیشقدم شوند.

به گفته آنها، تامین موبایل، بسته‌های اینترنت و تجهیزات هوشمند آموزشی برای دانش‌آموزان محروم از جمله مواردری است که خیران بویژه مدرسه‌سازان می‌توانند در آن  فعال بوده و در این ایام پشتیبان آموزش و پرورش باشند.

مدیرکل آموزش و پروش استان اردبیل از ایجاد بستر لازم برای حضور و مشارکت خیرین و نهادهای اقتصادی در تامین بخشی از نیازهای خانواده‌های آسیب‌پذیر در این خصوص خبر داد و گفت: بستر مناسب برای پذیرش شبکه آموزشی شاد از سوی افکار عمومی استان فراهم شده است.

از سوی دیگر برخی از کارشناسان نیز معتقدند که هنوز برنامه منسجم یکپارچه‌ای برای پوشش آموزشی دانش‌آموزان فراهم نشده و اقدامات جزیره‌ای متفاوت و مختلف و عمدتا از سر دلسوزی از سوی آموزگاران و یا مدیران برخی از مدارس صورت می‌گیرد.

به گفته آنها، احساس وظیفه و وجدان کاری آموزگاران و مدیرانی که به هر طریقی در فکر تعلیم و تربیت کشور هستند مورد احترام و قابل تمجید است اما می‌بایست هرگونه اقدام در این زمینه با برنامه‌ریزی و بصورت یکپارچه صورت گیرد تا هم آموزش‌ها منطقی و بر اساس برنامه بوده و هم اقدام‌های جزیره‌ای موجب ایجاد تبعیض در بین دانش‌آموزان نشود.

در این حال احمد ناصری ،مدیرکل آموزش و پرورش،  طرح شاد را  پاسخگوی نیازهای تعلیم و تربیت در وضعیت کنونی ذکر کرده و بیان کرد: با این سامانه مدرسه فیزیکی به فضای مجازی منتقل و دانش‌آموزان به صورت یکپارچه و منسجم از آموزش‌های کلاسی معلمان خود بهره‌مند خواهند شد.

وی همچنین با اشاره به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در سطح ملی و استانی در رابطه با جبران عقب‌ماندگی تحصیلی دانش‌آموزان در ایام تعطیلی مدارس به جهت بیماری کرونا افزود: از همان روزهای نخست با بهره‌گیری از معلمان مجرب آموزش و پرورش، پخش منظم دروس دوره‌های مختلف تحصیلی در قالب ۲۸ نوبت جلسه آموزشی با همکاری شبکه‌های آموزش و چهار صدا و سیما از قاب تلویزیون شروع و همچنان ادامه دارد.

ناصری گفت: همزمان با این ۲ شبکه بخشی از زمان پخش شبکه ۲ سیما نیز به برنامه‌های سرگرمی و ورزشی برای دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها اختصاص داده شده است.

وی با بیان این که این برنامه‌ها مورد استقبال قابل توجه خانواده‌ها و دانش‌آموزان قرار گرفته، افزود: میزان رضایتمندی خانواده‌ها و دانش‌آموزان از برنامه‌های آموزشی بصورت مستمر پایش می‌شود.

او بیان‌کرد: با همکاری صدا و سیمای استان (شبکه سبلان) نیز اقدام به ضبط و پخش برنامه‌های درسی پایه دوازدهم تحصیلی توسط معلمان مجرب استان شد که مرحله اول آن پخش و مرحله دوم آن در روزهای آتی ضبط و پخش خواهد شد.

به گزارش ایرنا ،مهرماه سال گذشته ۲۵۰ هزار دانش‌آموز پایه‌های پیش‌دبستانی تا دبیرستان با حضور در حدود ۱۰ هزار کلاس درس آماده‌سازی شده در سه هزار و ۴۰۰ واحد آموزشی استان اردبیل سال تحصیلی جدید را شروع کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha