حسن قاسمپور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه از این مقدار حدود ۴۰۰ تن پسماند در شهر اردبیل تولید می شود، افزود: بدون همکاری شهروندان مدیریت این حجم از زباله با مشکلات جدی روبرو خواهد شد.
وی با بیان اینکه سرانه تولید زباله در استان اردبیل یک کیلوگرم در روز است، اظهار کرد: ۷۰ تا ۸۰ درصد پسماند و زباله ها قابل بازیافت است.
وی بیان کرد: در تمام شهرهای استان زباله ها در مرکز پسماند دفن می شود که این اقدام باعث ایجاد مشکلات و معضلات برای محیط زیست شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل اضافه کرد: با توجه به اینکه پسماند دارای ارزش اقتصادی بوده و درصد زیادی از آن قابل بازیافت است، همه آحاد جامعه به ویژه دستگاه های مرتبط باید در مدیریت آن مشارکت کنند.
قاسم پور دفن نامناسب و غیراصولی پسماند را از معضلات زیست محیطی استان اردبیل برشمرد و گفت: نخستین گام مدیریت صحیح پسماند، خودداری از ریختن زباله در محیط زندگی و طبیعت و جمعآوری آن است و تا این فرهنگ نهادینه نشود، توفیقی در اداره پسماند حاصل نخواهد شد.
وی با اشاره به ضرورت و نقش آموزش و ارتقای فرهنگ شهروندی در مدیریت پسماند، ادامه داد: استفاده از ظروف چند بار مصرف و تفکیک و جداسازی پسماند باعث کاهش تولید زباله شده و در نهایت علاوه بر تولید ثروت منجر به حفظ محیط زیست می شود.
وی اجرای طرح تفکیک زباله از مبداء در شهر اردبیل را از کارهای ماندگار و مفید شهرداری و شورای اسلامی اردبیل عنوان کرد و خواستار توجه بیش از پیش شهرداریها و دهیاریها به این موضوع شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل اظهار کرد: بر اساس قانون و آیین نامههای اجرایی مدیریت پسماندها، وظایف هر یک از دستگاهها در خصوص مدیریت پسماند مشخص شده و محیط زیست بر نحوه عملکرد و مدیریت دستگاههای مرتبط مبنی بر دفع و دفن پسماندها در حوزههای مختلف از جمله پسماند شهری، پسماند پزشکی، پسماند کشاورزی و پسماند صنعتی نظارت دارد.
استان اردبیل با ۱۲ شهرستان و جمعیتی افزون بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شمالغربی ایران همجوار با استانهای آذربایجانشرقی، زنجان، گیلان و در همسایگی کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.
نظر شما