رسول فرزادفر روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: تعداد متهمان دستگیر شده سال ۱۳۹۸در زمینه قاچاق کالا و ارز در خراسان رضوی نسبت به سال ۱۳۹۷ به میزان ۳۷ درصد کمتر شده است.
وی ادامه داد: تعداد باندهای متلاشی شده قاچاق کالا و ارز در خراسان رضوی طی این مدت تغییر نکرده است.
دبیر کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی گفت: ارزش ریالی کشفیات کالاهای مظنون به قاچاق در سال گذشته سه هزار و ۷۳۳ میلیارد ریال بود که نسبت به سال ۱۳۹۷، ۳۹ درصد افزایش یافت.
وی افزود: اداره پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان ۷۲ درصد، گمرک ۱۷ درصد، سازمان صنعت معدن و تجارت ۸.۵ درصد و مرزبانی استان ۲.۵ درصد از این کالاها را کشف کرده اند.
فرزادفر ادامه داد: پارسال چهار هزار و ۱۳۱ پرونده مربوط به کالاهای مظنون به قاچاق به ارزش ۸۰۲ میلیارد ریال توسط تعزیرات حکومتی خراسان رضوی تشکیل شد که نسبت به سال ۱۳۹۷ از نظر تعداد ۱۷ درصد و از نظر ارزش ۱۳۳ درصد رشد داشت.
وی گفت: تعداد پرونده های محکومیت یافته قاچاق کالا و ارز در تعزیرات حکومتی طی سال گذشته سه هزار و ۴۱۵ پرونده به ارزش ۳۴۲ میلیارد ریال بود که در مقایسه با سال ۱۳۹۷ در تعداد پنج درصد و از نظر ارزش ۷۱ درصد رشد داشت.
دبیر کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی افزود: پارسال جریمه تعیین شده برای کل پروندههای محکومیت یافته قاچاق کالا و ارز در خراسان رضوی یافته ۵۲۳ میلیارد ریال بود که نسبت به سال ۱۳۹۷، ۴۳ درصد افزایش یافت، مبلغ وصول شده از این میزان جرایم ۱۳۱ میلیارد ریال معادل ۲۵ درصد از کل جرایم بود که نسبت به سال ۱۳۹۷ سه درصد افزایش داشت.
وی ادامه داد: تعداد پروندههای برائت یافته قاچاق کالا و ارز در تعزیرات حکومتی خراسان رضوی در سال گذشته ۵۸۲ پرونده به ارزش ۱۵۲ میلیارد ریال بود که نسبت به سال ۱۳۹۷ در تعداد ۱۹ درصد و در ارزش ۶۱ درصد افزایش داشت.
فرزادفر گفت: پارسال ۱۸۸ میلیارد ریال کالاهای ممنوعه در استان کشف شد که این میزان نسبت به سال ۱۳۹۷ سه درصد ارزش افزایش داشت.
وی گفت: پارسال هزار و ۵۸۳ میلیارد ریال کالاهای هدف مبارزه با قاچاق در خراسان رضوی کشف شد که از نظر ارزش ۷۰ درصد نسبت به سال ۱۳۹۷ افزایش داشت، در این حوزه مواد غذایی با ۵۸۰ میلیارد ریال، لوازم آرایشی و بهداشتی و خانگی با ۱۸۲ میلیارد ریال، منسوجات و پوشاک با ۱۷۹ میلیارد ریال به ترتیب بیشترین میزان کشفیات را به خود اختصاص دادند.
دبیر کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی افزود: میزان کشفیات فرآوردههای نفتی قاچاق در خراسان رضوی طی سال گذشته یک میلیون و ۳۲۱ هزار لیتر بود که نسبت به سال ۱۳۹۷ در وزن ۲۴ درصد کاهش یافت، بیشترین حجم کشفیات قاچاق در حوزه فرآوردههای نفتی مربوط به نفت گاز با ۸۶۸ هزار لیتر بود.
وی ادامه داد: پارسال ۹۳ تن کالای قاچاق به ارزش ۲۱ میلیارد ریال در خراسان رضوی منهدم شد که از نظر وزن ۶۷ درصد و از نظر ارزش ۲۰ درصد نسبت به سال ۱۳۹۷ افزایش داشت.
فرزادفر گفت: پارسال یک میلیون و ۱۶۹ هزار دلار ، ۲۳۱ هزار یورو، ۲۳۳ میلیون دینار عراق، ۳۹۷ هزار روپیه پاکستان، یک میلیارد و ۱۲۲ میلیون ریال ایران و سایر ارزها به صورت قاچاق در خراسان رضوی کشف و ضبط شد.
وی افزود: پارسال از محل اجرای چهار طرح عمده فروش در بازارچه مرزی، فروش در مناطق ویژه اقتصادی، جایگاههای عرضه و کنترل، سوخت مرزنشینان، ۹۴ میلیون لیتر نفت گاز از مرزهای استان صادر شد که نسبت به سال ۱۳۹۷ از نظر حجم ۴۱ درصد کاهش یافت.
دبیر کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی ادامه داد: پارسال تمرکز این استان در حوزه کشف و مبارزه با قاچاق کالا و ارز پیرامون اجرای سامانههای جدید برای توسعه نظارتها و دقیقتر شدن آنها بود.
وی گفت: در همین راستا طرحهایی از جمله شناسهدار کردن پوشاک برند و نیز هشت قلم لوازم خانگی، اجرای سامانه جامع انبارها و نیز طرح ریجستری موبایل، تمرکز بر کشفیات ارز قاچاق و تشکیل بزرگترین پرونده قاچاق ارزی کشور در خراسان رضوی صورت گرفت.
فرزادفر افزود: بر این اساس تمرکز برنامهریزیها، هماهنگیها و نظارتهای در حوزه قاچاق خراسان رضوی بر مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور، حمایت از تولید داخل و شناسایی و رفع موانع تولید معطوف شده است.
خراسان رضوی با وسعت ۱۱۸ هزار و ۸۵۱ کیلومترمربع (معادل ۱۱ میلیون و ۷۴۰ هزار و ۶۵۹ هکتار) هفت درصد از کل مساحت کشور را دارد. این استان شامل ۲۹ شهرستان، ۷۷ شهر، ۷۰ بخش و دو هزار و ۵۴۰ روستا است. این استان با جای دادن ۸.۱ درصد جمعیت کشور در گستره خود، شش میلیون و ۴۳۴ هزار و ۵۰۱ نفر جمعیت در قالب دو میلیون و ۴۵۰ هزار و ۹۱۶ خانوار دارد. یک میلیون و ۷۳۳ هزار نفر از جمعیت خراسان رضوی در روستاهای این استان سکونت دارند.
همچنین خراسان رضوی از سمت شمال و شمال شرق جغرافیایی به طول تقریبی ۵۳۱ کیلومتر و ۶۰۰ متر دارای مرز مشترک با جمهوری ترکمنستان بوده و از شرق به طول حدود ۳۰۲ کیلومتر مرز مشترک با جمهوری اسلامی افغانستان دارد. هشت شهرستان شامل "قوچان، درگز، کلات، سرخس، صالحآباد، تربتجام، تایباد و خواف" واقع در نوار شرقی این استان با کشورهای جمهوری ترکمنستان و جمهوری اسلامی افغانستان هم مرز هستند. مرز مشترک شهرستانهای "قوچان، درگز، کلات، سرخس و صالحآباد" نیز با کشور جمهوری ترکمنستان و شهرستانهای " تربتجام، تایباد و خواف" با جمهوری اسلامی افغانستان است.
از آنجا که کلانشهر سه و نیم میلیون نفری مشهد سالانه پذیرای افزون بر ۳۰ میلیون زائر و مسافر از اقصی نقاط ایران و جهان است حدود هشت درصد حجم ۲۵ میلیارد دلاری قاچاق کالا به داخل کشور به ارزش دو میلیارد ریال بطور عمده از طریق تهران و استانهای جنوبی کشور روانه بازار خراسان رضوی میشود. تلفن همراه، لوازم الکترونیک، پوشاک و لوازم منزل بیشترین کالای ورودی قاچاق به مشهد هستند.
همچنین ۸۰ درصد کالاهای سلامت محور به ویژه لوازم آرایشی، بهداشتی و مکملهای دارویی در خراسان رضوی قاچاق و نیز ۹۰ درصد گوشیهای تلفن همراه در بازار مشهد قاچاق و غیراستاندارد است.
نظر شما