دکتر ابراهیم تقوایی روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این فصل، که جابه جایی دام بیشتر شده، خطر سرایت بیماری تب برفکی و شیوع آن افزایش یافته از این رو، نظارت ها در پست های قرنطینه بیشتر شده و سلامت دام هایی که با خودرو حمل می شوند بررسی می شود.
وی افزود: در این استان، یک پست قرنطینه در محل چمن بید، فعال است و علاوه بر آن، در شرایط کنونی پست های قرنطینه سیار هم در ۶ شهرستان فاروج، اسفراین، گرمه، جاجرم، مانه و سملقان و راز و جرگلان فعال شده است.
کارشناس مسوول قرنطینه اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی گفت: با هماهنگی های انجام شده با پلیس راه، علاوه بر کنترل بیماری تب برفکی، جلو قاچاق دام هم گرفته می شود.
وی افزود: برای پیشگیری از بیماری تب برفکی، توصیه می شود، دامداران جابه جایی دام را تنها با مجوز قرنطینه انجام دهند و پیش از جابه جایی دام، حتما آن را توسط دامپزشک معاینه کنند تا سلامتی حیوان تایید شود.
وی اظهار داشت: در شرایط شیوع بیماری، حمل و نقل دام و بارگیری آن در جاهایی که کانون بیماری بوده، تا شعاع ۱۰ کیلومتری ممنوع است و جابه جایی دام تنها از مناطق عاری از بیماری که در ۲ هفته پیش از آن سابقه بیماری گزارش نشده است، مجاز است.
کارشناس مسوول قرنطینه اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: هیچ ممنوعیتی برای جابه جایی دام در مناطق مختلف استان لحاظ نشده است، البته کانون هایی از بیماری تب برفکی گزارش شده اما سبب ممنوعیت در جابه جایی دام نشده است.
تب برفکی یا «بیماری دهان و پا» یک بیماری عفونی و گاهی کشنده ویروسی است که که موجب بیمار شدن حیوانات زوج سم از جمله گاو اهلی و اعضای خانواده گاوسانان میشود.
این ویروس عامل بیماری در ابتدا به مدت ۲ تا سه روز تب شدید ایجاد کرده و متعاقباً تاولهایی در داخل دهان و روی پای دام ظاهر می کند که ممکن است پاره شده و موجب لنگش حیوان شود.
این بیماری به عنوان طاعون صنعت دام محسوب میشود. کنترل بیماری منوط به واکسیناسیون، مراقبت شدید نقل و انتقال حیوانات، قرنطینه کردن حیوانات مبتلا، اعمال محدودیت در خرید و فروش حیوانات و گاهی معدوم ساختن میلیونها راس دام است.
خراسان شمالی با بیش از سه میلیون واحد دامی سبک و سنگین یکی از قطب های مهم دامپروری در کشور است.
نظر شما