به گزارش تارنمای شبکه خبری "آی ۲۴" رژیم صهیونیستی، این توافق در دفتر نخست وزیری در شهر بیتالمقدس انجام گرفته است.
امضا برای تشکیل کابینه فراگیر چرخشی، ۱۷ ماه پس از آن نبود یک کابینه کامل صورت میگیرد.
براساس توافق صورت گرفته، کابینه چرخی رژیم صهیونیستی به صورت چرخشی خواهد بود، به این صورت که یک سال و شش ماه نخست را نتانیاهو نخست وزیر خواهد بود و یک سال و نیم بعد، نخست وزیری به گانتس میرسد.
در جلسه امضای این توافق برای تشکیل کابینه چرخشی، گابی اشکنازی از اعضای ارشد ائتلاف حزب آبی و سفید حضور داشته است.
برپایه این توافق، حزب آبی و سفید و حزب لیکود هرکدام با ۱۸ وزیر کابینه را را خواهند داشت اما تعیین قضات بزرگترین مانع در مذاکرات میان طرفین خواهد بود.
امروز هواداران نخست وزیر رژیم صهیونیستی بیش از هر زمان دیگری نفس راحتی کشیدند، نه به خاطر توافق صورت گرفته با حزب آبی و سفید برای تشکیل کابینه چرخشی، بلکه به خاطر این که احتمالا قاضی دیوان عالی اسرائیل درخصوص نتانیاهو که متهم به فساد مالی گسترده است، میتواند تجدید نظر کند.
خانواده نتانیاهو در طول ماههای اخیر درگیر چندین پرونده فساد مالی بوده و بارها اخبار آنها در صدر رسانهها قرار گرفته است؛ پروندههایی که در رسانهها به «پرونده ۱۰۰۰، ۲۰۰۰»، ه ۳۰۰۰» و ۴۰۰۰» معروف شده است.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی دستکم ۱۲ بار درباره پروندههای اتهامی مختلف فساد مالی، به بازجویان پلیس پاسخ داده که علاوه بر موارد مذکور، پرونده فساد مالی همسرش نیز در میان آنها است.
تنها در یکی از این موارد، نتانیاهو در یک بازجویی چهار ساعته به سوالات پلیس رژیم صهیونیستی در مورد پرونده ۴۰۰۰ یا «پرونده بِیزِک» پاسخ داد؛ پروندهای که تحقیقات در مورد آن از زمستان سال ۱۳۹۶ آغاز شد.
نتانیاهو در پرونده موسوم به ۴۰۰۰ متهم است، به «شائول ایلوویچ» مالک شرکت «بِیزِک» میلیونها دلار تسهیلات مالی پرداخت کرده تا پایگاه خبری «واللا» وابسته به این سرمایه دار صهیونیست از او و همسرش حمایت رسانهای بهتری داشته باشد.
زمستان سال ۹۷ مندلبلیت دادستان کل رژیم صهیونیستی، حکم بازداشت و تحقیق از «نیرحیفیتز» سخنگوی خانواده نتانیاهو، «شلومو ویلبر» مدیر وزارت اطلاع رسانی این رژیم، ایلوویچ و دو تن از افراد خانواده او و مدیران بلندپایه شرکت بیزک را به اتهام فساد مالی و گرفتن رشوه برای پوشش رسانهای مثبت عملکرد نتانیاهو، کلاهبرداری و سو استفاده از اموال عمومی صادر کرد و پلیس این رژیم پس از بازداشت، آنان را مورد بازجویی قرار داد.
همچنین نتانیاهو در پرونده موسوم به ۱۰۰۰، متهم است که حدود ۳۰۰ هزار دلار رشوه به عنوان هدیه از سوی سرمایهداران دریافت کرده است.
در پرونده ۲۰۰۰ نیز نخست وزیر رژیم صهیونیستی، متهم به زد و بند با «ارنون موزس» ناشر روزنامه معروف «یدیعوت آحارونوت» رژیم صهیونیستی بوده تا پوششی مثبت از او و فعالیتهایش در این روزنامه داده شود؛ در مقابل روزنامه «اسرائیل هیوم» یعنی رقیب یدیعوت آحارونوت نیز توسط دولت تحت فشار قرار گیرد.
پر سر و صداترین پرونده نتانیاهو اما به ۳۰۰۰ معروف است؛ پروندهای که مربوط به خرید سه زیردریایی آلمانی توسط رژیم صهیونیستی است و در سال ۱۳۹۵ جنجال زیادی به راه انداخت و برخی نمایندگان «کنست» (پارلمان) و سیاستمداران اسرائیلی، نخست وزیر را به دلیل اعمال نفوذ و کسب منافع از مسألهای مرتبط با امنیت ملی رژیم اشغالگر و بودجه جنگی کشور بشدت مورد انتقاد قرار دادند.
حزب ائتلافی آبی سفید (متشکل از ۴ حزب) در این دوره موفقیت چندانی نداشت و با کاهش ۲ کرسی نسبت به انتخابات دور پیشین، ۳۲ کرسی را از آن خود کرد.
این درحالی است که حزب لیکود با سه کرسی بیشتر نسبت به دور گذشته موفق شد ۳۶ کرسی را در این انتخابات بدست آورد.
پس از این دو حزب، فهرست مشترک احزاب عرب، ۱۵ کرسی، حزب افراطی "شاس" به ریاست "أرییه درعی" ۱۰ کرسی، حزب اسرائیل خانه ما به ریاست آویگدور لیبرمن وزیر جنگ مستعفی نتانیاهو در کنار احزاب "اتحاد یهودیت توراتی"، ائتلاف کارگر، گیشر و مرتص به رهبری "عمیر پرتس" هر یک هفت کرسی را بدست آوردند.
براساس این گزارش همچنین، احزاب دست راستی به رهبری "ایلیت شاکید" وزیر پیشین دادگستری کابینه نتانیاهو و نفتالی بنت وزیر جنگ کابینه بیبی نیز ۶ کرسی را کسب کرد.
دور سوم انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی ۱۲اسفندماه/۲ مارس گذشته در حالی برگزار شد که در دو دور گذشته در ماههای فروردین و شهریور ۹۸ به علت ناتوانی رهبران حزب اکثریت در تشکیل کابینه با شکست مواجه شدند.
نظر شما