۲ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۱:۵۴
کد خبرنگار: 958
کد خبر: 83758645
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

کمک های سیاست زده امریکا به فلسطین تحت لوای کرونا

۲ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۱:۵۴
کد خبر: 83758645
کمک های سیاست زده امریکا به فلسطین تحت لوای کرونا

قدس - ایرنا - گسترش کرونا در ۲۱۰ کشور جهان این روزها با حواشی و رویدادهای مختلفی همراه بوده است و برخی کشورها تلاش دارند تا از این موضوع در راستای منافع، مصالح و سیاست های استعماری و استکباری خود بهره برداری کنند.

یکی از این حواشی ها موضوع کمک های وزارت خارجه امریکا به بعضی از کشورها برای مقابله با کرونا با وجود ناکامی های واشنگتن برای مقابله با این بیماری در داخل امریکا است که بسیاری آن را یک حرکت سیاسی تا بشردوستانه ارزیابی می کنند.

بر اساس گزارش وزارت امور خارجه آمریکا، این کشور روی هم رفته ۵۰۸ میلیون دلار برای مبارزه با ویروس کرونا به ۱۰۰ کشور جهان کمک می‌کند که ۶۵ میلیون دلار از این کمک به کشورهای همسایه ایران بوده و ایران از قبول آن خودداری کرده است.

بر پایه این گزارش عراق، افغانستان، ترکمنستان، پاکستان، جمهوری آذربایجان، ترکیه، و ارمنستان در همسایگی ایران از کمک های آمریکا بهره‌مند شده اند و در منطقه نیز کشورهایی چون لبنان، یمن، سوریه، اردن، و سرزمین‌های فلسطینی از ایالات متحده کمک دریافت کرده‌اند.

کمک‌های آمریکا به برخی از کشورها از طریق سازمان های مردم‌ نهاد و سازمان های بین‌المللی صورت گرفته است از جمله کمک ۱۸ میلیون دلاری به سوریه که بخش عمده آن از طریق نهادهای وابسته به بانک جهانی هزینه می شود. در این بین، عراق با ۲۵ میلیون دلار و افغانستان با ۱۸ میلیون دلار به ترتیب بیشترین کمک را دریافت کرده اند.

به دنبال انتشار خبر مزبور از سوی سایت رسمی وزارت خارجه امریکا، ابراهیم ملحم سخنگوی دولت خودگردان فلسطین هرگونه دریافت کمک مالی از سوی آمریکا را رد کرده است و اکنون این سوال در افکار عمومی مطرح شده است که جریان این کمک ها از چه قرار است و  چرا طرف فلسطینی این موضوع را رد کرده است.

بررسی ها نشان می دهد که این کمک ها به برخی کشورها از طریق موسسه های خیریه و مردم نهاد امریکایی و برخی به طور رسمی از سوی واشنگتن صورت گرفته است و به همین خاطر طرف فلسطینی دریافت هرگونه کمک از امریکا را رد کرده است و این موضوع درست می باشد.

برخی در این ارتباط معتقدند دولت آمریکا که به هدف فشار بر تشکیلات خودگردان فلسطین برای قبول طرح موسوم به معامله قرن هرگونه کمک به فلسطین را متوقف کرده بود، اکنون از طریق موسسه های مردم نهاد و خیریه از در کمک های مالی برای ارتباط با تشکیلات خودگردان وارد شده و برای نخستین بار پس از دو سال مقام های فلسطین از این موسسه ها کمک مالی دریافت کرده اند.

بر اساس گزارش خبرنگار ایرنا در غزه، این کمک ۵ میلیون دلاری به بیمارستان های فلسطین برای مبارزه با ویروس کرونا اختصاص داده شد و تشکیلات خودگردان از گروه خیریه ارسال کننده این مبلغ که نافی دریافت هرگونه کمک از دولت آمریکا بود، تشکر کرد.

بر اساس آخرین آمارها در فلسطین تاکنون ۴۹۹ نفر به کرونا مبتلا شده که از این بین ۳ نفر فوت و ۷۱ نفر بهبود یافته اند.

" ولید نمور " دبیر شبکه بیمارستان های قدس شرقی در ارتباط با کمک های مزبور با اشاره به این که هزینه مبارزه با کرونا در بیمارستان های قدس شرقی حدود ۷ میلیون دلار تخمین زده می شود، تاکید کرد مبلغی که شبکه بیمارستان های قدس دریافت کرده کم تر از ۳ میلیون دلار یعنی نصف بودجه پیش بینی شده برای مبارزه با کرونا است و کفاف نیازها برای مبارزه با کرونا را نمی دهد به ویژه آن که مشکل تسویه فاکتورهای واردکنندگان دارو، هزینه های عملیاتی و پرداخت حقوق کادر درمان، مشکلات بیمارستان را دو چندان کرده است.

" ریاض العیله" نویسنده و تحلیلگر سیاسی در ارتباط با کمک های امریکا معتقد است که چه بسا "دونالد ترامپ" رییس جمهوری آمریکا با ارسال کمک به فلسطین توسط یک موسسه خیریه هر چند تدریجی به فکر از سرگیری ارتباط با تشکیلات خودگردان و دست یابی به چشم انداز طرح موسوم به معامله قرن باشد.

وی ادامه داد: به نظر من مقامات فلسطین مواضعی ثابت در این قضیه دارند چرا که حق ملت فلسطین در این باره به طور کامل پایمال شده است.

این نویسنده فلسطینی با این استدلال که هدف از این کمک ها اعمال فشار بر تشکیلات خودگردان نبوده چرا که کمک های دولت آمریکا به فلسطین حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون دلار بود و نه فقط ۵ میلیون دلار، افزود: این کمک ها نشانه هایی دارد اما نشانگر از سرگیری ارتباط با تشکیلات خودگردان و ارسال دوباره کمک های آمریکا نیست.

از سویی دیگر " حسام الدجنی" تحلیلگر سیاسی دیگر در غزه این اقدام واشنگتن را بازتاب فضای بشردوستانه حاکم بر جامعه جهانی در پی شیوع کرونا و با هدف بهبود چهره امریکا در بین جهانیان دانست.

جنایت های امریکا به خصوص در دهه های اخیر علیه مردم کشورهای منطقه نظیر عراق؛ استفاده از بمب های حاوی اورانیوم ضعیف شده، افغانستان؛ بمباران مراسم عروسی مردم، فلسطین؛ حمایت از جنایت های بی شمار اسراییل علیه ساکنان آن و سوریه؛ بی خانمانی نیمی از جمعیت این کشور به خاطر بحران ناشی از حمایت های امریکا و غرب از تروریسم موجب شده تا چهره امریکا در بین افکار عمومی بشدت مخدوش شود و اکنون واشنگتن با سوء استفاده از ناتوانی برخی کشورها برای مقابله با کرونا با کمک های مالی به دنبال اصلاح چهره خود است.

الدجنی تاکید کرد که دولت آمریکا در چارچوب نفوذ در خاورمیانه احساس انزوا می کند و این کمک به نوعی بازیابی جایگاه ایالات متحده به عنوان بازیگر (به اصطلاح) مهم در مسئله فلسطین است.

وی ادامه داد در صورت عبور از بحران کرونا، واشنگتن در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در نوامبر آینده است و این موضوع قطعا در سیاست ترامپ و در سیاست کسی که پس از وی می آید، مهم است.

این تحلیلگر سیاسی با تاکید بر این که روابط با دولت آمریکا از لحاظ امنیتی و اطلاعاتی قطع نشده، این کمک ها را راهی برای حذف نشدن دولت واشنگتن از منطقه خاورمیانه و قضیه فلسطین دانست و پیش بینی کرد که روابط ایالات متحده و واشنگتن پس از گذار از انتخابات و بحران کرونا به شکل تدریجی از سر گرفته شود.

تاکنون ۲ میلیون و ۴۸۲ هزار و ۲۷۲ نفر از اتباع ۲۱۰ کشور جهان به کرونا مبتلا شده که از این تعداد ۱۷۰ هزار و ۴۷۲ نفر فوت شده اند که بیشترین مرگ و میر در امریکا به خاطر نبود زیرساخت های بهداشتی و کمبود امکانات و تجهیزات بوده است و اجساد فوت شدگان به صورت گروهی در پارک های عمومی دفن می شود.

در امریکا بر اساس آخرین آمار روز ۲ اردیبهشت ۷۹۲ هزار و ۹۳۸ نفر به کرونا مبتلا شده، ۴۲ هزار و ۵۱۸ نفر فوت کرده و ۷۲ هزار و ۳۸۹ نفر نیز بهبود یافته اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha