به گزارش تارنمای شبکه خبری "روسیا الیوم" این سازمان در اطلاعیهای نسبت به وخامت اوضاع انسانی در طرابلس و مناطق اطراف آن ابراز نگرانی کرده و این وضعیت در غرب لیبی را ناشی از تشدید درگیریها در روزهای اخیر دانسته است.
برپایه این گزارش، تاکنون پنج غیرنظامی از جمله یک زن، و یک کودک در حمله بیهدف به مناطق مسکونی طرابلس و اطراف آن کشته و حدود ۲۸ تن دیگر نیز زخمی شدند.
این اطلاعیه میافزاید: این حمله موجب موج جدید آوارگی مردم شده و خسارتهایی را نیز به مراکز شخصی و تأسیسات غیر نظامی وارد آورده است.
براساس این اطلاعیه، ۱۷ آوریل (۲۹ فروردین) بیمارستان سلطنتی شهر طرابلس هدف قرار گرفت که در جریان آن آسیب زیادی به بخش مراقبتهای ویژه وارد آمد و موجب شد که این بخش تخلیه شود.
سازمان ملل متحد همچنین نسبت به بغرنج شدن شرایط انسانی در شهر "ترهونه" (غرب لیبی) و اطراف این شهر به خاطر تشدید درگیریهای نظامی ابراز نارضایتی کرد و افزود: این حمله موج جدیدی از آوارگی غیرنظامیان را به دنبال داشته است.
سازمان ملل متحد همچنین به طرفهای درگیر در لیبی نسبت به حملات بیهدف و نیز هدف قرار دادن بیمارستانها و دیگر مراکز بهداشتی، قطع عمدی برق، سوخت، آب و غذا هشدار داد و این را نقض حقوق بشر دانست که میتواند از مصادیق جنایت جنگی قلمداد شود.
این آتشبس همچنین به مقامهای لیبیایی این امکان را خواهد داد تا کار خدمات رسانی، درمان مجروحان و مقابله با تهدید روزافزون کرونا را انجام دهند.
هفته گذشته نیز «استفان دوجاریک» سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد گفته بود، حمله به غیرنظامیان و زیرساختهای لیبی میتواند جنایت جنگی تلقی شود.
نیروهای حفتر که توسط امارات، عربستان، روسیه، مصر و اردن و برخی کشورهای اروپایی حمایت میشوند، از ۴ آوریل ۲۰۱۹ (۱۵ فروردین ۹۸) حملات خود به طرابلس را آغاز و از ۱۲ دسامبر گذشته (۲۱ آذر) نیز به منظور تصرف این شهر حملات خود را تشدید کرده بودند.
لیبی پس از برکناری معمر القذافی دیکتاتور این کشور عملاً به دو بخش تقسیم شده است.
در بخش غربی با مرکزیت طرابلس، دولتی موسوم به دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» بر سر کار آمده که مورد تأیید و حمایت سازمان ملل متحد است و در بخش شرقی و جنوب نیز خلیفه حفتر ژنرال بازنشسته ارتش، کنترل امور را در دست گرفته است.
نظر شما