۲ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۰:۴۷
کد خبر: 83758900
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

دولت ترامپ با اخراج مهاجران، کرونا صادر می‌کند

۲ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۰:۴۷
کد خبر: 83758900
دولت ترامپ با اخراج مهاجران، کرونا صادر می‌کند

تهران- ایرنا- دولت ترامپ با اخراج مهاجران اهل آمریکای مرکزی شروع به صدور ویروس کرونا به کشورهای همسایه خود کرده است؛ کشورهایی که به مراتب شمار مبتلایان آن بسیار کمتر از آمریکا گزارش شده است.

خبرگزاری رویترز در گزارشی با عنوان «صادرات ویروس کرونا؟ عفونت در میان مهاجرانی که از ایالات متحده اخراج شده‌اند به هائیتی و مکزیک می‌رسد» افزود: مقامات روز سه شنبه گفتند، مکزیک و هائیتی گزارش‌هایی از ابتلا به کووید-۱۹ در میان مهاجران اخراج شده از آمریکا داشته‌اند.  

موارد جدید ابتلا پس از افزایش اخراج مهاجران به گواتمالا گزارش شد؛ جایی که دولت ترامپ اواخر هفته گذشته نزدیک به یک پنجم کسانی که تازه به کووید-۱۹ مبتلا شده بودند را با پروازهایی به این کشور فرستاد. هر ۳ کشور هائیتی، مکزیک و گواتمالا شمار مبتلایان به مراتب کمتری نسبت به آمریکا دارند.  

یک مقام وزارت بهداشت به رویترز گفت: ۳ نفر از اهالی هائیتی که دو هفته پیش وارد منطقه کارائیب شده و در قرنطینه بسر می‌بردند، آزمایش کرونای آن‌ها مثبت شده است. این اخراج‌ها سبب اعتراض گروه‌های حقوق بشری و نگرانی از صدور ویروس کرونا از آمریکا به کشورهای اطراف شده است.  

مقامات ایالتی و اسقف شهر مرزی «نوئوه لوردو» (Nuevo Laredo) در مکزیک نیز اعلام کرده‌اند که یک مرد مهاجر اخراج شده از هیوستون ۱۴ نفر دیگر را در پناهگاه مهاجرتی کلیسای کاتولیک «ناصره» ‌ای شهر مبتلا کرده است. مقامات اذعان داشته‌اند که کوبایی‌ها، مکزیکی‌ها، هندوراسی‌ها و مهاجرانی از کامرون از جمله کسانی بودند که در آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. مقامات این پناهگاه همچنین تاکید کرده‌اند که در میان ۱۵ نفر از کسانی که آزمایش کرونای آن‌ها مثبت شده است، سه کودک با سنین ۱۶ سال و کمتر هم حضور دارند.  

هنوز مشخص نیست که مهاجران اخراج شده چگونه در خاک آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند، اما پس از گزارش‌هایی مبنی بر مثبت بودن آزمایش کرونای این مهاجران، بسیاری خواستار تعلیق اخراج مهاجران شده و مقامات آمریکا هم شروع به گرفتن آزمایش از این مهاجران پیش از اخراج از خاک کشور کرده‌اند.  

مقامات گمرک آمریکا نیز اذعان داشته‌اند که کارگران برخی از بازداشتگاه‌های مهاجران، به کرونا مبتلا شده‌اند.  

«راشل اشمیت» وکیل مدافع پناهندگان بین المللی برای آمریکای لاتین در این خصوص گفت: با وجود اینکه هنوز منبع عفونت‌ها مشخص نشده است، نگه داشتن مهاجران در بازداشتگاه‌های شلوغ خطر ابتلا به ویروس را افزایش می‌دهد.  

وی افزود: هیچ مهاجری نباید اخراج شود، مگر آنکه آزمایش کرونای او منفی شده باشد.  

هائیتی تاکنون تنها ۵۷ مورد تایید شده مبتلا به بیماری کووید-۱۹ داشته است.   «جوزف جوت» نخست وزیر این کشور در گفت و گو با یکی از رادیوهای محلی هائیتی گفت: پیش بینی می‌شود این هفته پرواز دیگری با بیش از ۱۰۰ نفر مهاجر اخراجی اهل هائیتی از آمریکا وارد کشور شود.  

«اندی لوین» نماینده دموکرات کنگره آمریکا در واکنش به این اخبار در توییترش نوشت: پرواز جدید به هائیتی باید متوقف شود تا از شیوع گسترده‌تر این بیماری جلوگیری شود. این تبعیدها غیراخلاقی است، ضمن آنکه هم آمریکایی‌ها و هم هائیتی‌ها را در معرض خطر قرار می‌دهد.  

پس از آنکه مقامات مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا نتایج برخی از مهاجران اخراجی به گواتمالا را از تاریخ ۱۳ آوریل (۲۵ فروردین) به بعد مثبت اعلام کرد، مقامات گواتمالا پروازهای خود را به صورت موقت متوقف کرد.  

«آلخاندرو جیاماتی» رییس جمهوری گواتمالا روز دوشنبه (دیروز) گفت: در مجموع از میان سیل مهاجران اخراج شده از آمریکا به کشورهای آمریکای مرکزی، ۵۱ مهاجر به کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند.  در این میان نه مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا و نه وزارت امنیت داخلی این کشور که بر اخراج‌ها نظارت دارند، هیچ اظهارنظری در این خصوص نداشته‌اند. تنها «جاسمین رید» سخنگوی مرکز کنترل و پیشگیری بیماری روز دوشنبه (دیروز) گفت: هرگاه نتایج آزمایشگاهی یا اپیدمیولوژی متفاوت از انتظارات باشد، بررسی اقدام درستی است.  

براساس اخرین آمار منتشر شده، از آمریکا نزدیک به ۷۹۳ هزار مبتلا به کووید-۱۹ و ۴۲ هزار و ۵۱۷ فوتی، گزارش شده است که بیشترین شمار مبتلایان و جان باخته‌ها در سطح جهان است.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha