به گزارش روز سه شنبه صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران، این محققان با پشتیبانی صندوق پژوهش «تولید فلزات فوق مستحکم نانو ساختار جهت کاربردهای پزشکی» را انجام دادند.
قادر فرجی مجری این طرح پژوهشی گفت: مواد پیشرفته جدیدی برای استفاده در ایمپلنتهای پزشکی در این طرح پژوهشی توسعه یافت، تولید این مواد برای ایمپلنتهای دندانپزشکی انجام شد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در این نوع ایمپلنتها از آلیاژ تیتانیوم حاوی فلز وانادیوم و آلومینیوم استفاده میشود، استفاده از این فلزات در ایمپلنتها مضرر است و آسیبهایی را ایجاد میکند.
وی ادامه داد: تیتانیوم خالص نیز استحکام لازم برای ایمپلنت شدن را ندارد، پس در این طرح با استفاده از فناوری پیشرفته و در مرز دانش «تغییر شکل پلاستیک شدید» محصولی جدید تولید شد، در حال حاضر محققان در دنیا مشغول توسعه و کار روی این فناوری هستند.
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تهران افزود: محصول جدید ساختاری نانو دارد و در آن فلزات سمی حذف شدند، اما استحکامی مشابه آلیاژ تیتانیوم حاوی فلز وانادیوم و آلومینیوم است، اکنون این محصول در مراحل تجاری سازی قرار دارد.
تهران -ایرنا- محققان دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تهران موفق به تولید نوعی از ایمپلنتهای دندانپزشکی با آلیاژی مستحکم با استفاده از فناوری نانو شدند.
نظر شما