رسانههای غربی از مکزیکوسیتی گزارش دادند، بهای منفی نفت آمریکا بر اقتصاد برخی کشورهای آمریکای لاتین تاثیر گذاشته به گونهای که نگرانی از این وضعیت - که برای نخستینبار در تاریخ آمریکا رخ داده- اقتصادهای آمریکای لاتین را بیش از پیش تحت فشار قرار داده است.
با کاهش قیمت نفت آمریکا به منفی ۳۷ درصد که در روزگذشته (دوشنبه) رخ داد، درآمد شرکتهای نفتی ایالت متحده به صفر خواهد رسید. افت این قیمت نفت آمریکا به این معنی است که تولیدکنندههای این کشور در برابر تحویل نفت، نه تنها پولی از مشتریان نمیگیرند، بلکه همین میزان را هم به ازای هر بشکه میپردازند تا آن را تحویل گرفته و حمل کنند.
شیوع بیماری کووید-۱۹ سبب توقف پرواز هواپیماها و کاهش حملونقل کشتیرانی شده و مصرفکنندگان آمریکایی که ۱۰ درصد از تولید جهانی نفت را برای خودروهای خود خریداری میکردند، اکنون در خانههایشان ماندهاند.
در حالی که شیوع کرونا به اقتصاد منطقه آمریکای لاتین آسیب جدی وارد کرده، کاهش شدید بهای نفت آمریکا بر اقتصاد کشورهایی همچون مکزیک و کلمبیا تاثیر منفی داشته و موجب کاهش ارزش واحد پولی این دو کشور شده است.
براساس جدیدترین آمارهای رسمی اعلام شده، ارزش پزو مکزیک ۱.۸ درصد و پزو کلمبیا حدود یک درصد کاهش داشته یافته است.
این دو کشور از بزرگترین صادرکنندگان نفت خام در آمریکای لاتین محسوب میشوند و این شرایط نشان میدهد ارزش واحد پولی مکزیک و کلمبیا تا چه میزان نسبت به تغییر بهای نفت حساس است.
ادوارد مویا کارشناس مسائل اقتصادی در این زمینه گفت: سرمایهگذاران در جریان وضعیت اقتصادی و سرمایهگذاریها در این شرایط هستند. کاهش تقاضای خرید نفتی، تاثیر منفی بر اقتصادها گذاشته است.
کاهش بهای نفت بر شاخص واحد پولی کل منطقه آمریکای لاتین نیز تاثیر گذاشته و به طور میانگین تا حدود ۶ دهم درصد کاهش ارزش داشتهاند. این باعث میشود چشمانداز مبهمی در مسیر احیای پایدار اقتصاد کشورهای این منطقه ایجاد شود.
کاهش اخیر تولیدات اوپک نیز نتوانسته در بحبوحه بازار ضعیف تقاضا موجب افزایش قیمتها شود.
این شرایط بر بازار سهام و بورس کشورهای آمریکای لاتین نیز تاثیر منفی گذاشته است. بازار بورس برزیل حدود نیم درصد افت داشته و سهام شرکت نفتی پتروبراس برزیل نیز تا دو درصد روند نزولی را تجربه کرده و ارزش واحد پولی برزیل نیز حدود ۱.۲ درصد کاهش داشته است.
بازار سهام و بورس مکزیک نیز تا هفتدهم درصد شرایط نزولی داشته است.
در آرژانتین نیز شرایط اقتصادی که پیشتر به دلیل شیوع کرونا آسیب دیده بود، تاثیرش را از کاهش نفت در آمریکا گرفته و بر بازارهای بورس و سهام تاثیر منفی گذاشته است.
۲۰۲۳
نظر شما