۲ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۵:۲۵
کد خبرنگار: 2176
کد خبر: 83759564
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

مردم غزه به خاطر محاصره با کلم ماسک درست کردند

۲ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۵:۲۵
کد خبر: 83759564
مردم غزه به خاطر محاصره با کلم ماسک درست کردند

تهران - ایرنا - در حالی که مردم جهان در ماه های گذشته طعم قرنطینه، کمبود دارو و مواد اساسی و بسته شدن مرزهای کشورهای خود را می چشند، این وضعیت برای مردم غزه در فلسطین اشغالی که در ۱۴ سال گذشته در این شرایط زندگی می کنند، عادی بود اما امروز خطری که از مدت‌ها پیش بسیاری نگران وقوع آن بودند، حالا رخ داده و ویروس کرونا به نوار غزه هم رسید.

طبق آخرین آمار در مناطق فلسطینی ۴۴۹ مورد ابتلا به ویروس کرونا شناسایی شده که سه نفر از آنها در اثر این ویروس جان خود را از دست داده اند و این نشان می دهد که تهدید کرونا برای منطقه تحت محاصره نوار غزه جدی شده است. این ویروس ابتدا در قدس اشغالی شیوع یافت و بعد از آن در میان فلسطینیان به‌خصوص نوار غزه تسری پیدا کرد.

 مقامات حوزه درمان غزه پیش از این گزارش دادند که برای اولین بار با بازگشت دو مرد ۷۹ و ۶۳ ساله که از پاکستان و از طریق مرز رفح با مصر وارد غزه شده بودند، ویروس کرونا در این منطقه شیوع پیدا کرد. مقامات غزه پیشتر کار بر روی مراکز قرنطینه را در مرز جنوبی با احداث ۵۰۰ اتاق قرنطینه آغاز کرده بودند.

به گفته وزارت بهداشت غزه، در حال حاضر بیش از هزار و ۸۰۰ نفر در مراکز قرنطینه در اطراف غزه نگهداری می‌شوند.

وزارت بهداشت فلسطین روز سه شنبه از شناسایی شش مورد جدید مبتلا به ویروس کرونا که دو مورد آنها در نوار غزه واقع هستند، خبر داد.

.در غزه که از سال ۲۰۰۶ تحت محاصره رژیم صهیونیستی قرار دارد و گذرگاه های آن بسته شده است، حدود دو میلیون نفر در مساحتی بالغ بر ۳۶۵ کیلومتر مربع زندگی می کنند؛ شش هزار نفر در هر کیلومتر مربع. عملیات ضدعفونی بسیاری از محله ها برای پیشگیری از شیوع ویروس به جریان افتاده است.

یکی از سخنگویان وزارت بهداشت غزه دوشنبه هفته گذشته اعلام کرد، پس از آنکه رژیم صهیونیستی اجازه داد تا مقدار محدودی کیت آزمایش ویروس کرونا که توسط سازمان بهداشت جهانی خریداری شده بود، وارد نوار غزه شود، آزمایش ویروس کرونا در غزه از سر گرفته ش اما این کیت‌ها، کمک فوری محدود هستند؛ چرا که از آنها تنها برای آزمایش حدود ۵۰۰ تن در این منطقه پرجمعیت با جمعیتی برابر با دو میلیون تن می‌توان استفاده کرد.

سخنگوی وزارت بهداشت غزه گفت: ‌صدها فلسطینی که در خارج از غزه حضور داشتند به زودی به خانه خود باز می‌گردند و باید این آزمایشات را انجام دهند. آنها به محض ورود به نوار غزه به مدت سه هفته باید قرنطینه شوند.

این اجازه رژیم صهیونیستی به ورود کیت ها به غزه داهیانه نبوده بلکه ممانعت از ورود تجهیزات پزشکی برای ساکنان نوار غزه و نرساندن دستگاه‌های تجهیزات پزشکی و تنفسی حتی صدای ژنرال‌های صهیونیستی را هم در آورده چرا که شیوع ویروس کرونا در غزه و محاصره اقتصادی و پزشکی این منطقه را به ضرر رژیم اسرائیل می‌دانند.

برهمین اساس، فرمانده منطقه جنوبی ارتش رژیم صهیونیستی تاکید کرد جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در نوار غزه در راستای منافع امنیتی رژیم اسرائیل بوده و باید اجازه ورود تجهیزات پزشکی به این منطقه صادر شود.

ژنرال هرتسی هلیفی در رسانه‌های صهیونیستی اعلام کرد، در صورت شیوع گسترده ویروس کرونا در نوار غزه مقابله با این بیماری در منطقه‌ای مانند غزه بسیار مشکل است.

هلیفی تاکید کرد رژیم اسرائیل باید به سازمان‌های بین‌المللی اجازه دهد تجهیزات لازم پزشکی برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا وارد نوار غزه شود.

با وجود تمهیدات مدیریت حاکم بر غزه و اعمال محدودیت‌های جدی در گذرگاه مرزی که ورود ویروس را به تاخیر انداخت، اما اکنون با توجه به تمرکز جمعیت در شهرهای شلوغ و اردوگاه‌های آوارگان ویروس به سرعت گسترش پیدا خواهد کرد.

عامل اصلی ایجاد مشکلات پزشکی و بهداشتی در غزه را می‌توان محاصره منطقه توسط رژیم صهیونیستی معرفی کرد، زیرا با اعمال محدودیت برای تبادل کالا باعث کمبود تجهیزات بیمارستانی و درمانی شده است.

محاصره چهارده ساله رژیم صهیونسیتی تا آنجا پیش رفته است که جلوی کمک‌های بین‌المللی به این منطقه را گرفته است و مردم برای در امان ماندن از شیوع کرونا دست به ابتکاراتی زدند و با استفاده از پارچه و حتی برگ گل‌کلم ماسک‌هایی ساختند و بر صورت خود قرار دادند تا به کرونا مبتلا نشوند.

"جیمی مک‌ گولدریک" مسئول پروژه بیماری کووید ۱۹ سازمان ملل در غزه و کرانه باختری اعلام کرد ، غزه به شدت در مضیقه است و نظام بهداشتی در طولانی مدت در وضعیت هولناکی قرار داشته است. ما با تمام مقاومت تا اینجا به اندازه کافی خوش شانس بوده ایم. 

"ساری باشی" یک حقوقدان در مسائل حقوق بشر در فلسطین اشغالی گفت: اسرائیل اقدامات انجام داده که به صورت نظام‌مند سیستم بهداشتی در غزه را فلج کرده و اقتصاد را از کار انداخته است، به طوری که هیچ منابعی برای مواجهه با این بیماری وجود ندارد.

عزیزة الکحلوت سخنگوی وزارت توسعه فلسطین درباره وضعیت میعشتی مردم غزه به خبرگزاری آناتولی گفت که تعطیلی های ناشی از ویروس کرونا باعث افزایش بیکاری و فقر در میان اهالی غزه شده است.

وی افزود که اخیرا با شیوع ویروس کرونا ده هزار خانواده فقیر به برنامه دریافت کمک های مالی برا تامین معیشت خود پیوسته اند و خانواده هایی که کمک های غذایی دریافت می کنند به ۲۳ هزار نفر رسیده اند و پیش بینی افزایش این رقم  به ۲۰۰ هزار نفر نیز وجود دارد.

سازمان‌های بین‌ المللی نسبت به شیوع ویروس کرونا در این گونه مناطق با انبوه جمعیت و امکانات بهداشتی و درمانی محدود و نبود امکانات برای تشخیص زودهنگام هشدار می‌دهند.

 "محمد اشتیه" نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرده  که این تشکیلات برای مقابله با بحران ناشی از شیوع ویروس کرونا به ۱۲۰ میلیون دلار نیاز دارد.

بنابراین درحالی که شیوع ویروس کرونا کشورهای قدرتمند جهان را با چالش ها اساسی مواجه کرده است، باریکه غزه که در طول ۱۴ سال گذشته تحت محاصره بوده و زیر ساخت های پزشکی و درمانی آن ضعیف شده توانی برای رقابت با ویروس همه گیر کرونا را نخواهد داشت و تشخیص اولین موارد مبتلا در آن، زنگ خطری برای یک فاجعه انسانی باید فرض شود.

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha