بندهای خاکی میتواند حجم وسیعی از رسوب ناشی از شستن خاک را در جریان بارندگی در خود نگه دارد و منبع خوبی برای تامین خاک مناسب کشاورزی در باغها، گلخانهها و اراضی کشاورزی است و به تقویت منابع آب های زیرزمینی منطقه نیز کمک می کند.
سید علی باقری عصر سهشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این تعداد بند خاکی در روستاهای ابراهیم آباد، طرنج، ثانی آباد، گرده کوه ، آدروشک و علی آباد چهل گزی قرار دارد.
بخش مرکزی مهریز شامل دهستان های میانکوه ، ارنان ، تنگچنار ، بهادران و خورمیزات است و از جمعیت ۵۵ هزار نفری این شهرستان حدود ۳۰ درصد در روستاها زندگی می کنند.
عرصه های منابع طبیعی مهریز ۶۰۰ هزار هکتار وسعت دارد و این شهرستان ۲۵ بندخاکی دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد امروز در ابرکوه به خبرنگار ایرنا، گفت: در جریان بارندگیهای فروردین ماه امسال حدود هفت میلیون مترمکعب سیلاب در بندها و سازههای خاکی این اداره کل مهار، کنترل و ذخیره سازی شد.
محمدرضا آخوندی افزود: جمع آوری سیلاب و روان آب ها نقش موثری در تقویت منابع آب های زیرزمینی استان دارد و از مجموع سیلاب های جمع آوری شده ۸۰۰ هزار مترمکعب آن در بندخاکی روستای رحیم آباد بخش مرکزی ابرکوه ذخیره شد.
وی ادامه داد: تاکنون ۲ هزار و هشت بند و سازه خاکی در مناطق مختلف استان برای مهار و کنترل سیلاب های فصلی و روان آب ها ساخته شد.
نظر شما