رسانه‌های اسپانیا: ورشکستگی شرکت‌های نفتی، کابوس آمریکا

تهران- ایرنا- به دنبال سقوط شدید قیمت نفت، خطر ورشکستگی شرکت‌های نفتی آمریکا که سرمایه‌گذار آنها بانک‌های بزرگ این کشور هستند، به خبر نخست رسانه‌های اسپانیایی تبدیل شد.  

به گزارش روز چهارشنبه نشریه لاوانگواردیا، براساس آمارهای ارائه شده، چهار بانک مطرح آمریکا شامل «جی پی مورگان»، «بانک آمریکا»، «سیتی گروپ» و «ولز فارگو» که میزان سرمایه‌گذاری هر یک از این شرکت‌های مالی و بانکداری در بخش نفت در سال ۲۰۱۹ بیش از ۱۰ میلیارد دلار بوده است، اکنون با خطر جدی ورشکستگی شرکت‌های نفتی روبرو هستند.

به گفته کارشناسان، زنگ خطر برای شرایط پیچیده بازار نفت از مدت‌ها پیش از ظهور بیماری کووید-۱۹ به صدا درآمده بود؛ درست زمانی که ۹۱ درصد از ورشکستگی‌های شرکت‌های آمریکایی در سه ماهه پایانی سال گذشته (۲۰۱۹) در حوزه نفت و گاز اتفاق افتاد و همچنین آمارهای شرکت اقتصاد انرژی و تحلیل مالی (LEEFA) بیانگر آن است که بسیاری از آنها در سال گذشته قادر به پرداخت ۲۶ میلیارد دلار بدهی‌های خود نبودند.     

«آرتم آبراموو» رئیس شرکت مشاوره ای و تحلیلی «ریستاد انرژی» نیز با بیان اینکه اکنون اوضاع خارج از کنترل است، تخمین زده حتی در صورت افزایش ۲۰ دلاری قیمت هر بشکه نفت، ۵۳۳ شرکت نفتی آمریکایی در سال ۲۰۲۱ اعلام ورشکستگی خواهند کرد؛ اما اگر نرخ ناچیز فروش نفت(آمریکا) همان ۱۰ دلار باقی بماند، شاهد ورشکستگی بیش از یک هزار و صد شرکت خواهیم بود که این در عمل به معنای نابودی همه شرکت‌های فعال حوزه نفت است؛ و این چیزی نیست جز «یک کابوس تمام عیار».

صنعت نفت با یک شمشیر دو لبه از عرضه زیاد و کاهش تکان‌دهنده تقاضا به دلیل تعطیلی ناشی از ویروس کرونا در جهان، در شرایط بحرانی قرار گرفته است که هرگز پیش از آن تجربه نشده بود.
علاوه بر آن، بازار آمریکا با اشباع تولید نفت و پر شدن منابع ذخیره‌سازی آن، با آسیب زیادی روبرو شده است به گونه‌ای که به یکباره بهای نفت این کشور به منفی ۳۷ دلار و ۶۳ سنت کاهش یافت و این پیام سخت را به جهان مخابره کرد که حال و روز صنعت نفت آمریکا نیز خوش نیست و در بدترین بحران قرار گرفته است.
به گزارش  ایرنا قیمت نفت وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا دوشنبه گذشته برای تحویل در ماه می (۱۲ اردیبهشت) به منفی ۳۷ دلار و ۶۳ سنت در هر بشکه رسید. و این یعنی، تولیدکننده‌های آمریکایی در قبال تحویل نفت نه تنها پولی از مشتریان نمی‌گیرند، بلکه همین میزان را هم به ازای هر بشکه می‌پردازند تا آن را تحویل گرفته و حمل کنند.

این رسانه اسپانیایی در ادامه نوشت: رئیس جمهوری آمریکا در ۲ سال گذشته به طور پیوسته از افزایش تولید نفت این کشور به عنوان دستاورد دولتش سخن می‌گفت و برای آنکه بازارهای خود را به دست آورد، صنعت نفت ایران و ونزوئلا را تحریم کرد، سرخوش از قیمت ۶۰ دلار در اوایل سال جاری بود و به همین دلیل حتی بیش از عربستان سعودی و روسیه، نفت تولید کرد. ترامپ در این مسیر از چپاول چاه‌های نفتی سوریه نیز دریغ نکرد.

سقوط بی‌سابقه قیمت نفت در ایالات متحده آمریکا علاوه بر اینکه این کشور را با چالش‌های جدی مواجه کرده است، سیستم‌های مالی جهانی را نیز با عواقب غیرقابل پیش‌بینی روبرو خواهد کرد.
بازار سهام اسپانیا (IBEX) دیروز (سه‌شنبه) تحت تاثیر افت شدید قیمت نفت در بازارهای بین‌المللی، شاهد کاهش ۲.۸۸ درصدی بود.

بازارهای سهام سایر کشورهای اروپایی نیز از این سقوط قیمت نفت در امان نبوده و به ازای هر یورو معادل یک هزار و ۸۶ دلار، فرانکفورت با کاهش ۳.۹۹ درصدی، پاریس ۳.۷۷ درصدی، میلان ۳.۵۹ درصدی و لندن ۲.۹۶ درصدی مواجه شدند. 
۲۰۲۳

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha