چند روز پیش بود که رهبر معظم انقلاب در یک سخنرانی به برگزاری رزمایش همدلی اشاره و بر ضرورت کمک به اقشار ضعیف و خانوادههای آسیبپذیر از ویروس کرونا تاکید کردند و از مردم، خیران و افراد توانمند خواستند منتظر کمکهای دولت و دستگاهها نباشند بلکه خود همچون گذشته به میدان آمده و بخشی از نیازهای معیشتی نیازمندان را برطرف کنند.
اگر چه نیاز است دولت و دستگاههای مختلف تمام توان خود را برای یاری رساندن به اقشار آسیبدیده از کرونا بکار گیرند اما روشن است که این کمکها به تنهایی کارساز نیست و میطلبد مردم، افراد خیّر و نهادهای خیریه هم وارد این عرصه شوند.
در این میان و از زمان شیوع ویروس کرونا، افراد و گروههای زیادی از خیّران در کردستان آستین همت را بالا زدند و به صورت داوطلبانه و تنها بخاطر عشق به همنوع، هر کدام براساس توان خود و به شکلی متفاوت، از بخشش اجاره خانه و مغازه گرفته تا توزیع رایگان دستکش، ماسک و مواد ضدعفونی کننده، به خانوادهها و اقشار نیازمند کمک کردند.
اکنون که ۲ ماه از شیوع کرونا در کشور میگذرد، فشار اقتصادی بر سرپرستان خانوادههای ضعیف و کارگری بیشتر شده چرا که بسیاری از آنان طی این مدت به ناچار از کسب و کار باز ماندهاند، پس در شرایط کنونی راهی جز کمک مالی به این خانوادهها وجود ندارد و این کار هم فقط با همکاری مردم نوعدوست امکانپذیر است، کمااینکه اقشار مختلفی از مردم در کردستان با توجه به توان مالی خود، به پویشهای خودجوش کمک به خانوارهای محتاج و آسیبپذیر پیوستند.
مردم و افراد خیر کردستانی به کمکهای دولتی یا دستگاههای حمایتی اکتفا نکردند و به محض اطلاع از وضعیت نامناسب اقتصادی خانوارهای آسیبدیده از این بیماری، دست بکار شدند و هر کدام به نحوی در کار خداپسندانه کمک به اقشار مستضعف شرکت کردند و این روند همچنان ادامه دارد.
همدلی مردم، افتخاری بزرگ
نماینده ولی فقیه در کردستان با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر کمک مومنانه و یاری نیازمندان، اظهار داشت: شرکت در این رزمایش نشان دهنده انسانیت است و امسال هم باید از زکات در زمینه کمکهای مومنانه استفاده شود.
آیتالله سیدمحمد حسینیشاهرودی با بیان اینکه این روزها یادآور ایثارگری مسلمانان صدر اسلام است که اموال خود را تقسیم کرده و به کمک هم میشتافتند، گفت: در این شرایط و همهگیری کرونا، افتخاری برای کشورمان است که مردم با هم در برابر مشکلات همدل هستند در حالی که در دیگر کشورها اینگونه نیست.
وی اضافه کرد: این افتخار بزرگی است که در شرایط بحرانی شیوع کرونا که دنیا با مشکل مواجه شده است، ملت ایران با مساوات و در کنار همبودن شرایط را به بهترین شیوه مدیریت میکنند.
نماینده ولی فقیه در کردستان افزود: رزمایش «مساوات و کمک مومنانه» که مقام معظم رهبری در نیمه شعبان مطرح کردند، یک موج بزرگ و عظیمی از همدلی را در کشور برای کمک به اقشار آسیبپذیر به وجود آورد.
آیتالله حسینیشاهرودی یادآور شد: صدقه هم یکی از ظرفیتهایی است که امروز مردم در قالبهای مختلف پرداخت میکنند که بخشی از کانال نهادهای حمایتی و بخشی هم توسط خود خیرین به دست نیازمندان میرسد.
وی تاکید کرد: همزمان با شیوع کرونا در کشور همه مسئولان و مردم پای کار آمدند و همین حضور موجب شد بسیاری از مشکلات و کمبودها جبران شود و اقشار محروم مورد توجه قرار گیرند.
نماینده ولی فقیه در کردستان اظهار داشت: مساوات و احساس مسوولیت نسبت به همنوعان، خیلی از خیرین، مردم، مسوولان و بخشهای مختلف را پای کار آورد و همین امر بسیاری از نیازهای جامعه را تامین میکند.
آمادگی برای دریافت کمکهای مردمی
مسوول بسیج سازندگی سپاه بیت المقدس کردستان نیز گفت: برای تحقق تدابیر فرموده رهبری و پیرو ابلاغ دستورالعمل رزمایش بزرگ و سراسری کمکهای مومنانه، مردم میتوانند کمکهای نقدی خود را که برای هر شهرستان یک شماره حساب در نظر گرفته شده است به بانک انصار و به نام جذب و هدایت کمک های مردمی واریز کنند.
علیاصغر عزیزی فر افزود: فاز اول رزمایش کمکهای مومنانه و جمع آوری کمکهای مردمی، خیرین و دستگاههای اجرا شده و هفته آینده کار توزیع بستههای معیشیتی در بین خانوارهای نیازمند انجام میشود.
وی با بیان اینکه در هر شهرستان یک شماره حساب و شماره کارت برای جمعآوری کمکهای مردمی در نظر گرفته شده است، یادآور شد: این کمکها به صورت بومی و در بین خانوارهای نیازمند همان شهرستان توزیع خواهد شد.
مسوول بسیج سازندگی سپاه بیت المقدس کردستان اظهار داشت: کمکهایی که به صورت کالا باشد در همان محله به افراد نیازمند تحویل خواهد شد و کمکهای نقدی جمعآوری شده در هر منطقه در همان منطقه جغرافیایی توزیع میشود.
عزیزی فر گفت: با توجه به شیوع ویروس منحوس کرونا در سطح کشور و استان کُردستان و پیامدهای منفی به وجود آمده و آسیب وارد شده به معیشت برخی خانوارهای کم درآمد و بیبضاعت همزمان با سراسر کشور رزمایش کمکهای مومنانه در کُردستان نیز آغاز شد.
کمک به همنوعان نیازمند از مهمترین عبادات است
کمکها به اقشار آسیبدیده ناشی از کرونا، در کردستان نیز تنها منوط به دولت و دستگاههای حمایتی نیست بلکه خیران هم در این روزها از طریق مساجد یا مراکز خیریه به خوبی در این راه قدم گذاشته و با توجه به توان خود به یاری خانوادههای نیازمندان آمدهاند.
امام جماعت مسجد ارشاد سنندج با بیان اینکه کمک به همنوعان نیازمند از هر کانالی چه دولتی و چه از طریق مراکز خیریه ارزشمند و ضروری است، افزود: در شرایطی که به دلیل شیوع ویروس کرونا، تعداد زیادی از خانوادهها دچار مشکلات اقتصادی شده و درآمدی نداشتهاند، همه باید به عنوان یک انسان به یاری آنان بشتابیم.
ماموستا عبدالجبار لطفی تاکید کرد: یکی از مهمترین و بهترین اعمال در دین اسلام، این است انسان نسبت به دیگران حتی موجودات دیگر، رحم داشته باشد و در مواقع نیاز، آنان را کمک کند، چراکه انسان اشرف مخلوقات است و به واسطه همین شفقت و دلسوزی، جایگاه رفیعی نزد پروردگار دارد.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه تعداد قابل توجهی از مردم بخاطر شیوع کرونا، کسب و کار خود را از دست دادهاند و با مشکل اقتصادی مواجه شدهاند، هر کسی هر چه در توان دارد باید کمک کند، چرا که حتی برداشتن قدمی کوچک، نزد خداوند هزاران برابر اجر معنوی دارد.
امام جماعت مسجد ارشاد سنندج یادآور شد: با وجود اینکه حدود ۲ ماه است نماز جمعه و جماعت در مسجد برگزار نمیشود اما به مکانی برای جمعآوری کمکهای مردمی و توزیع آن بین خانوادههای نیازمند و آسیبدیده از کرونا تبدیل شده است.
ماموستا لطفی به تحت پوشش قرار دادن خانوادههای نیازمند در محلات حاشیهنشین اشاره و اضافه کرد: در چند روز اخیر، بین ۵۰ خانوار آسیبپذیر، بستههای مواد غذایی شامل برنج، روغن، گوشت توزیع کرده و پول نقد نیز به حساب آنان واریز کردیم.
وی با اشاره به توزیع مواد ضدعفونی و بهداشتی بین خانوارهای ضعیف، یادآور شد: بخشی از سرپرستان این خانوارها، بیبضاعت بوده و کارگرانی هستند که به دلیل شیوع کرونا، درآمدی ندارند یا توان پرداخت اجارهبها را ندارند.
امام جماعت مسجد ارشاد سنندج به برنامهریزی برای جمعآوری بستههای غذایی و توزیع بین اقشار نیازمند در ماه رمضان اشاره کرد و گفت: افرادی خیّر همواره به صورت ماهانه کمکهای نقدی خود را به حساب مسجد واریز میکنند و هیات امنا نیز، ضمن شناسایی نیازمندان واقعی و براساس نیازسنجی، این کمکها را به صورت نقدی یا غیرنقدی بین آنان توزیع میکنند.
ماموستا لطفی با بیان اینکه اسلام دین رافت، رحمت همکاری و تعاون است، افزود: طبق فرموده پیامبر(ص) کسانی که توانمند بوده و در زمان نیاز به افراد ناتوان و مستضعف کمک نکنند، خداوند نیز به آنان رحم نخواهد کرد.
توزیع بستههای غذایی بین خانوادههای نیازمند حاشیهنشین
همانطور که اشاره شد، کمکها به اقشار ضعیف در شرایط شیوع کرونا مختص به نهادهای حاکمیتی یا دولتی نیست، چرا که مراکز خیریه نیز به خوبی احساس مسوولیت کرده و در حد توان خود پا در میدان جمعآوری کمکهای معیشتی و نقدی و توزیع آن بین اقشار نیازمند کردهاند.
مدیر مرکز نیکوکاری نصرت میگوید: حدود ۶ ماه است که این مرکز را تاسیس کردهایم و با وجود پایین بودن کمکهای جمعآوری شده، تاکنون به صورت نقدی و غیرنقدی به اقشار نیازمند کمک شده است.
لیلا محمدی اضافه کرد: در چند روز گذشته و با شناسایی نیازمندان واقعی، برای ۲۰ خانوار مستضعف، سبد غذایی چهار میلیون ریالی خریداری و بین آنان توزیع کردیم.
وی با اشاره به اینکه به حساب ۲۵ خانوار مناطق حاشیه شهر سنندج هرکدام ۲ میلیون ریال کمک نقدی واریز شد، افزود: ۶۰ میلیون ریال مواد ضدعفونی و بهداشتی نیز تهیه و بین خانوادههای نیازمند و کارگری توزیع شد.
مدیر مرکز نیکوکاری نصرت به برنامهریزی برای تهیه بستههای غذایی و توزیع آن در ماه رمضان خبر داد و گفت: برخی سرپرستان خانوادهها به دلیل شیوع کرونا و تعطیلی کسب و کار، از لحاظ اقتصادی به شدت دچار مشکل شدهاند و نیازمند کمک هستند.
محمدی با بیان اینکه هدف اصلی ما از تاسیس این مرکز، حرفهآموزی به بانوان بدسرپرست و بیسرپرست است، یادآور شد: به بانوان آموزش در زمینههای خیاطی و گیوه بافی داده میشود تا روی پای خود ایستاده و منبع درآمدی برای آینده داشته باشند.
کرونا را با مهربانی شکست دهیم
حال که مشخص نیست و نمیتوان پیش بینی کرد بیماری کرونا چه زمانی از کشورمان رخت برخواهد بست، ضروری است همه دست به دست هم داده و برای کمک به اقشار ضعیف و آسیبدیده از این بیماری گام برداریم.
کرونا اگر چه با همه نامهربانی کرده اما فرصت مناسبی است ما مهربانی را بار دیگر به نمایش بگذاریم و ضمن رعایت نکات بهداشتی، در مقابل افراد آسیبپذیر احساس مسوولیت کنیم تا خانوارهای نیازمند با کمترین آسیب از بحران کنونی عبور کنند.
براساس اعلام بسیج سازندگی سپاه بیتالمقدس کردستان، کسانی که تمایل دارند در رزمایش «مساوات و کمکهای مومنانه» شرکت کنند میتوانند از طریق واریز کمکهای نقدی به شماره حساب و شماره کارت در نظر گرفته شده در شهرستانهای مختلف این کار خداپسندانه مشارکت داشته باشند.
مردم نیکوکار سنندج از طریق شماره حساب۲۶۰۲۷۰۳۲۰۸۴۴۷۱ و یا شماره کارت :۶۲۷۳۸۱۷۰۱۰۰۴۱۰۷۱، بیجار شماره کارت ۶۲۷۳۸۱۱۱۴۹۵۰۸۷۱۲ یا شماره حساب: ۲۶۱۲۷۰۳۱۷۳۱۹۹۹۶۱، دیواندره شماره حساب۲۶۱۳۷۰۳۱۴۷۴۲۶۱ یا شماره کارت: ۶۲۷۳ ۸۱۱۱۴۹۴۶ ۴۴۳۷، کامیاران شماره کارت ۶۲۷۳۸۱۱۱۴۹۴۶۰۷۳۲، قروه شماره حساب ۲۶۱۶۷۵۸۵۵۵۵۵۵۵۱ و شماره کارت ۶۲۷۳۸۱۷۰۱۰۰۴۱۷۸۲، بانه شماره حساب۲۶۱۱۷۰۳۱۰۳۰۶۳۱۲۱ یا شماره کارت ۶۲۷۳۸۱۱۱۴۹۴۶۱۴۴۱ و در سقز شماره حساب۲۶۱۴۷۵۸۵۵۵۵۵۵۵۰۰۱ یا شماره کارت ۶۲۷۳۸۱۱۱۴۹۵۹۷۱۲ میتوانند کمکهای نقدی خود را واریز کنند.
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: تا ظهر چهارشنبه دهم اردیبهشت در مجموع ۹۳ هزار و ۶۵۷ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۸۰ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، جان باختگان کرونا در کشور به ۵۹۵۷ نفر رسید.
استان کردستان یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت، ۱۰ شهرستان، ۲۹ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۹۷ روستای دارای سکنه دارد.
نظر شما