۴ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۱:۵۰
کد خبرنگار: 1228
کد خبر: 83761808
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

روزنامه پاکستانی: اسلام‌آباد از سقوط بهای نفت بهره‌ای نبرد

اسلام‌آباد - ایرنا - روزنامه انگلیسی زبان چاپ پاکستان گزارش داد که این کشور که بیش از هفتاد درصد نیازهای انرژی خود را از خارج وارد می‌کند، نتوانست از وضعیت دریافت نفت بدون هزینه ناشی از سقوط جهانی قیمت این فرآورده سود ببرد.

«اکسپرس تریبیون» امروز (پنجشنبه) در گزارشی با عنوان اینکه «پاکستان نتوانست از سقوط قیمت نفت بهره‌ای ببرد»، نوشت: پس از بحران سقوط قیمت نفت، بسیاری از کشورهای تولیدکننده و صادرکننده پیشنهاد دریافت نفت بدون هزینه و حتی سوخت به همراه هزینه را به جهان دادند، اما بسیاری از کشورها از جمله پاکستان نتوانستند از این فرصت استفاده کنند.  
در این گزارش آمده است: مالکان شرکت‌های نفتی و پالایشگاهی در پاکستان می‌گویند که تکمیل ذخایر سوخت در سراسر این کشور باعث شد تا پاکستان نتواند از فرصت به وجود آمده پس از بحران سقوط قیمت نفت، بهره‌ای ببرد.  
پاکستان بیش از ۷۰ درصد از انرژی مورد نیاز خود را از طریق واردات تامین می‌کند. بر اساس دفتر آمار این کشور، واردات انرژی (به ارزش ۷. ۱۳ میلیار دلار) یک چهارم کل واردات پاکستان (در مجمع ۲۷. ۳۴ میلیارد دلار) را طی هفت ماه گذشته (از ژوئیه ۲۰۱۹ تا ژانویه ۲۰۲۰) تشکیل می‌دهد.  
روزنامه اکسپرس تریبیون پاکستان گزارش داد: در یک ماه گذشته هیچ نفتکشی به دلیل تکمیل مخازن نفتی به ویژه پس از شیوع «ویروس کرونا» و اعمال قانون منع آمد و شد و سایر محدودیت‌ها در حوزه تجارت در جنوب این کشور، وارد بنادر پاکستان نشده است.  پیش‌تر دولت پاکستان پس از کاهش قیمت نفت به ۳۰ دلار در ماه مارس گذشته، تصمیم به واردات بیشتر نفت گرفته بود، اما پس از آن از بیم سقوط بیشتر قیمت‌ها، دست از سفارش جدید برداشت. گفته می‌شود خواسته اصلی پاکستان دریافت قیمت بیمه شده نفت در حدود ۳۰ دلار بود، یعنی اگر این قیمت به بیش ۳۰ دلار می‌رسید شرکت بیمه تفاوت آن را باید به مبدا خریداری نفت پرداخت می‌کرد.  
در هفته‌های اخیر به دلیل افزایش تولید صادرکنندگان عمده نفت از جمله روسیه و عربستان، بهای این فرآورده به شدت کاهش یافته است. با وجود تصمیم «اوپک پلاس» برای کاهش بیش از ۱۵ درصدی از تولید توسط کشورهای تولیدکننده، اما در پی شیوع ویروس کرونا و رکود اقتصادی در جهان، بهای این فرآورده همچنان روند نزولی داشته است.  
پاکستان هم‌اکنون نفت خام مورد نیاز پالایشگاه‌هایش را از کشورهای عرب حوزه خلیج فارس وارد می‌کند. پاکستان همچنین یکی از وارد کنندگان سوخت است و به رغم فعالیت چند پالایشگاه در این کشور، بخش عمده‌ای از سوخت مورد نیاز پاکستان از کشورهای مختلف وارد می‌شود. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha