مرتضی نوریان روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، با تأکید بر اینکه نیاز به خون امری دائمی است، افزود: مرکز انتقال خون روحالله واقع در میدان معلم در ماه مبارک رمضان از ساعت ۸ تا ۱۳ و ۲۱ تا یک بامداد فعال است.
وی افزود: بیمارانی ازجمله تالاسمیها و افرادی که عمل جراحی انجام دادهاند نیاز به خون دارند که باید در تمام روزهای سال تامین شود، ازاینرو روزهداران اهدای خون را به شبهای قدر موکول نکنند.
مدیرکل انتقال خون قم ادامه داد: همچنین اهداکنندگان برای دریافت زمان نوبت برای اهدای خون میتوانند به سامانه www.IBTO.ir مراجعه کنند.
وی با اشاره به کاهش اهدای خون ناشی از شیوع کرونا، ادامه داد: توصیه و درخواست ما به اهداکنندگان و مردمی که از سلامت برخوردار هستند و علائم بیماری را ندارند، این است که جهت اهدای خون به مراکز انتقال خون قم مراجعه و نسبت به اهدای خون اقدام کنند.
نوریان با تأکید بر لزوم به همراه داشتن کارت ملی توسط داوطلبان اهدای خون، افزود: تمام افراد بالای ۱۸ سال که از سلامت کامل برخوردار بوده و هیچگونه علامتی از آنفلوانزا یا سرماخوردگی ندارند، امکان اهدای خون دارند.
مدیرکل انتقال خون قم افزود: خون و فرآوردههای آن جایگزین مصنوعی ندارد و منبع دسترسی به آن تنها خون هم نوعان و انسانهای دیگر است و چون زمان ماندگاری خون محدود است، امکان ذخیره خون در مدت طولانی وجود ندارد به همین دلیل باید اهدای خون بهصورت مرتب و مستمر صورت گیرد.
در شهر قم ۲ مرکز انتقال خون واقع در میدان روحالله و بلوار ۱۵ خرداد وجود دارد. علاوه بر بیماران نیاز به عمل جراحی و مجروحهای ناشی از تصادفات، بیش از یک هزار بیمار دیالیزی و حدود ۲۰۰ بیمار تالاسمی در قم وجود دارد که نیازمند دریافت مستمر خون هستند.
نظر شما