فراخوان مسابقه نقاشی شهر دوستدار صلح آذرماه ۱۳۹۷ از سوی سازمان بین المللی شهرداران برای صلح ویژه شهرهای عضو این شبکه جهانی اعلام شد؛ در پی آن، اداره توسعه فرهنگ شهروندی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری با همکاری فرهنگسراها و اداره آموزش و پرورش بیش از یک هزار و ۵۰۰ اثر نقاشی با مفهوم صلح و دیگر مضامین مرتبط با صلح، کودکان و شهر دوستدار صلح را در دو رده سنی ۶ تا ۱۰ سال و ۱۱ تا ۱۵ سال دریافت کرد.
از میان این آثار، هیأت داوران داخلی سازمان، ۶۵ اثر را در مرحله ابتدایی و در نهایت ۱۰ اثر منتخب را به سازمان شهرداران صلح ارسال کرد. این سازمان جهانی نقاشی کیانا بردبار (۱۰ ساله از شیراز) را به عنوان رتبه اول رده سنی ۶ تا ۱۰ سال و برنده جایزه ویژه رییس سازمان شهرداران صلح انتخاب کرد.
در این رقابت جهانی، ۷۰ شهر از ۲۱ کشور شرکت کردند و در گروه سنی اول (۶ تا ۱۰ سال) تعداد ۱۶۸ اثر و در گروه سنی دوم (۱۱ تا ۱۵ سال) تعداد ۱۷۱ اثر ارسال شد.
معاون فرهنگی شهردار و رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری با بیان این مطلب که شیراز از سال ۲۰۱۳ عضو شبکه جهانی شهرهای دوستدار صلح است، گفت: صلح و مدارا ویژگی ذاتی شیراز و مردمان این شهر است که هم در ادبیات دیرین این شهر هم در فلسفه و حکمت حکیمانش آمده است.
مرتضی جعفری افزود: رفتار مردم شهر شیراز نیز در موقعیت ها و اتفاقات مختلف بیانگر این صلح و دوستی و مهربانی بوده است، تا جایی که توانستند شیراز را با مهربانی و میهمان نوازی خود، در عرصه های جهانی مطرح کنند و توجه همگان را به این ویژگی اخلاقی جلب کنند.
وی تأکید کرد: حتی معماری و هنر شهر شیراز نیز نمادهایی از صلح و مدارا در خود دارد و این یک ظرفیت بزرگ است که می توان رویدادهای ملی و بین المللی با همین رویکرد تعریف کرد. دکتر جعفری گفت شهرداری شیراز ضمن قدردانی از همه شهروندانی که در این رقابت جهانی مشارکت کردند، از برنده جایزه صلح نیز به طور ویژه تجلیل خواهد کرد.
سازمان بین المللی شهرداران صلح سال ۱۹۸۲ به ابتکار شهرداران هیروشیما و ناکازاکی و با اعلام رسمی در سازمان ملل متحد تاسیس شد. در حال حاضر بیش از پنج هزار شهر دنیا در بیش از ۱۵۳ کشور عضو این سازمان هستند. هر چند سال یک بار شهرداران عضو این سازمان در یکی از کشورهای عضو گرد هم می آیند تا بر اهمیت تلاش جمعی برای رسیدن به اهداف این سازمان تاکید کنند و برنامه هایی را در این ارتباط تنظیم کنند.
اهداف مهم این شبکه بین المللی عبارتند از تلاش برای پیشگیری از وقوع جنگ ، کشتار و تخریب که نتیجه ای جز صدمه به شهروندان و مردم بیگناه ندارد، تلاش برای ریشه کن شدن سلاح های کشتار جمعی به ویژه سلاح های اتمی و شیمیایی در سطح جهان و تقویت روابط فرهنگی و صلح طلبانه بین شهروندان شهرهای عضو سازمان بمنظور گسترش فرهنگ صلح و دوستی و پرهیز از نزاع و خشونت.
دبیرخانه اصلی این سازمان در شهر هیروشیما واقع است و ریاست سازمان در حال حاضر به عهده شهردار هیروشیماست؛ افزون بر این، دبیرخانه اروپایی سازمان در شهر ایپر (محل وقوع اولین حمله شیمیایی در جنگ اول جهانی) در بلژیک مستقر است.
دبیرخانه شهرداران ایرانی عضو این سازمان از سال ۱۳۸۷ به همت شهردار تهران در محل موزه صلح تهران آغاز به کار کرده است و اعضای آن جمعی از جانبازان شیمیایی هستند که بصورت داوطلبانه در این زمینه فعالیت میکنند.
شهرداران ایرانی عضو این سازمان تاکنون در چند اجلاس بین المللی حضوریافته و پیام صلح جویی و دوستی شهروندان ایرانی را به سایر شهرداران دنیا ابلاغ کرده اند. همچنین برنامه های دوجانبه و چندجانبه فرهنگی، هنری و علمی گوناگونی در چارچوب همین همکاریها تاکنون در ایران اجرا شده است.
نظر شما