هنر، جهش تولید و مدیریت کرونا در نگاه مطبوعات سمنان

سمنان- ایرنا- مطبوعات استان سمنان در هفته‌ای که گذشت به مسایل مختلفی پرداختند که احوال فرهنگ و هنر، جهش تولید و مدیریت مطلوب کرونا از مهم‌ترین این موضوع‌ها بود.

سلبریتی‌ها تعامل یا حذف، دستگیری نیازمندان، خوش نبودن حال فرهنگ و هنر، صحت و سقم گفته‌های مسئولان، شفافیت لازمه کسب اعتماد عمومی، آمریکا اسیر بی‌تدبیری ترامپ، جهش تولید، انتقال آب خزر و راهبرد نان و جان، کرونا و اوضاع فرهنگ و هنر، از جمله موضوع‌هایی بود که مطبوعات محلی استان سمنان در هفته گذشته به آن‌ها پرداختند.

روزنامه بیان مردم

روزنامه « بیان مردم » نشریه استان سمنان است که در هفته گذشته موضوع‌هایی چون نکات اساسی در دوران کرونایی، آمریکا اسیر بی‌تدبیری ترامپ، جهش تولید، انتقال آب خزر و راهبرد نان و جان را مورد اشاره قرار داد.

یکی از موضوع های مهمی که در این روزنامه مورد توجه قرار گرفت، مطلبی به عنوان « مدیریت مطلوب کرونا » به قلم رضا قدس است.

در این مطلب آمده است: تبعات فاجعه‌بار کرونا با شدت توصیف ناپذیری هر روز در حال آشکار شدن است.جدا از میزان مرگ و میرهای جانگداز هموطنان و همشهریان عزیز ناشی از این ویروس موذی و منحوس که هرگز قابل جبران نخواهد بود. تبعات گسترده این ویروس نشان از وخامت اوضاع جهان در دوران پسا کرونا دارد که هنوز خط پایانی برای آن متصور نیست.

در بخش دیگری از این مطلب آمده است: اما مساله‌ای که هم اکنون مطرح و از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است مبارزه با خود این ویروس که دوران شیوع و پیشروی را می‌گذراند و مدیریت آن است.

در کشور ما برخی معتقدند دولت از ابتدا باید سیاست‌های سخت و قرنطینه کامل مثل چین را اجرا می‌کرد. شاید بی‌راه نباشد اگر گفته شود راه جلوگیری از اوج گرفتن این بیماری همان قرنطینه کامل است.اما اگر چنین سیاستی اجرا شود و در حقیقت همه کسب و کارها تعطیل شود به گفته آقای دکتر روحانی قریب به ۳۰ میلیون نفر ممکن است کسب و کارشان دچار وقفه و مشکل شود.

واقعیت این است که دولت با توجه به تحریم‌های ظالمانه چنین امکاناتی را ندارد که بخواهد همه‌ی آسیب‌ها را جبران کند. بنابراین به نظر می‌رسد دولت آقای دکتر روحانی بر اساس توانمندی‌های خود تلاش کرده با این ویروس به نحو مطلوب مقابله کند و در قیاس با کشورهای مختلف برابر آمارها، عملکرد قابل قبولی داشته باشد.

واقعیت این است که دولت امکانات و مقدورات محدودی دارد و چه بسا کفاف رسیدگی تام و تمام به همه نیازمندان و آسیب دیدگان را نداشته باشد ولی انصافاً در حد امکاناتی که دارد خوب مدیریت کرده و عملکرد قابل دفاعی دارد.

در مطلب دیگری با عنوان « جهش تولید و اقتصاد پساکرونا » با قلم محمد همتی آمده است: اقتصاددانان می‌گویند، اساس اقتصاد کلان هر کشور، اعتماد مردم به حکومت است؛ در هر جامعه‌ای کارگران و نهادهای تولید کننده به قوانین و مقررات در محیط کسب و کار و برنامه‌های دولت‌ها اعتماد داشته باشند، ستون پایه‌های اقتصاد نیز شکل خواهد گرفت.

در بخش دیگری از این مطلب آمده است: وقتی عدالت نباشد حکومت از چشم مردم زایل می‌شود، وقتی اضافه کار ماهانه برخی از دستگاه‌های دولتی بیشتر از حقوق مصوب کارگران در شورای عالی کار باشد، قطعاً اعتماد اجتماعی که سرمایه اصلی رونق محیط کسب و کار است شکل نخواهد گرفت.

به دنبال روابط عزت‌مندانه با جهان باشیم، تنش های جهانی و داخلی را کاهش دهیم و اکثریت کارگران را از زندگی زیر خط فقر برهانیم تا رونق تولید و شکوفایی اقتصاد این مرز و بوم را به همراه داشته باشد.

قطعاً پاشنه آشیل اقتصاد ایران اسلامی، وابستگی اقتصادی است. استقلال اقتصادی نیازمند انقلاب اقتصادی فراگیر است تا مردم به استفاده از تولیدات داخلی باور داشته و صادرات کشورمان بیشتر از واردات و با موازنه مثبت مدیریت شود. آن زمان است که به قله‌ی سربلندی جهش تولید دست خواهیم یافت.

روزنامه پیام

«روزنامه پیام» استان سمنان در هفته‌ای که گذشت مطالبی چون سلبریتی‌ها تعامل یا حذف، دستگیری نیازمندان، خوش نبودن حال فرهنگ و هنر و صحت و سقم گفته‌های مسئولان را مورد اشاره قرار داد.

از مسائل مهمی که در هفته گذشته مورد توجه این روزنامه قرار گرفت، مطلبی به عنوان « حال فرهنگ و هنر استان سمنان خوب نیست! » نوشته روح اله ساعدی است.

در این مطلب آمده است: این روزها اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، شاهد تغییرات در حوزه مدیریتی استان شده و پس از حدود ۲ سال، فردی دیگر از دیار کرمان با سابقه‌ای فرهنگی، خوش‌فکر و اندیشمند قرار است سکان هدایت بزرگترین اداره فرهنگی و هنری استان تاریخی و ریشه‌دار سمنان را بر عهده گیرد.

در بخش دیگری از این مطلب آمده است: در سال اخیر، جدای از همه نارسایی‌ها و ناکامی‌های عرصه فرهنگ و هنر در دو بعد نرم‌افزاری و سخت‌افزاری اما رفتار ناشایست و توام با توهم و بدبینی با هنرمندان، بیش از هر چیز فضای شورانگیز هنر و فرهنگ کشور را دودآلود و مسموم کرده است.

پاسداشت و تکریم هنرمند، ننگ و عار شمرده نشود و درب‌های اتاق مدیران و کارشناسان سازمانی این حوزه، به روی هنرمندان و فعالان فرهنگی و هنری استان حتی در این‌روزهای کرونایی با رعایت مسایل بهداشتی چهارطاق باز باشد!

متاسفانه در سال‌های اخیر، زیرساخت‌های فرهنگی و هنری چه در مرکز استان و چه در شهرستان‌ها به طور کلی به فراموشی سپرده شده که نمونه بارز آن عدم به سرانجام رسیدن پروژه بزرگ مجموعه تالار فرهنگی و هنری سمنان است که علی‌رغم داشتن مصوبه هیات دولت، اما بنا به دلایلی به سرانجامی نرسیده است. امروز متاسفانه توسعه زیرساخت‌های فیزیکی همچون فرهنگسراها، تالارها و مجموعه‌های فرهنگی و هنری در فضایی بدون اعتبارات عمرانی در حوزه فرهنگ معطل مانده و به نظر می‌رسد مدیرکل جدید باید با بازشناسی نیازهای مرتبط در هر شهرستان، زمینه نگارش برنامه‌ای جامع در این خصوص را فراهم نموده و به بازسازی داشته‌ها و یا ایجاد زیرساخت‌های جدید اهتمام ورزد.

استان سمنان هم اکنون از فقدان چشم‌انداز مشخص فرهنگی و هنری و سیاست‌های کلان اجرایی در این بخش رنج می‌برد. بسیاری از چالش‌های اجتماعی موجود از طلاق و اعتیاد گرفته تا خودکشی و نابسامانی‌های خانوادگی را باید در همین موضوع دنبال کرد.

به نظر می‌رسد تشکیل کمیته‌ای اجرایی و زیرمجموعه شورای توسعه فرهنگی استان سمنان می‌تواند راهکاری منسجم برای اثربخشی فعالیت‌های قرانی جستجو کند. خروج از نگرش تک‌بعدی به فعالیت‌های قرانی و پیوست مطالعاتی تطبیقی در حوزه‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و حتی سیاسی در حوزه قران می‌تواند آینده‌ای قرآنی را برای جامعه‌ای اسلامی رقم بزند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha