سرهنگ صابر افضلنیا روز شنبه گفت: ماموران یگان حفاظت میراث فرهنگی با همکاری ماموران انتظامی بخش انگوت گرمی این افراد متخلف را حین حفاری دستگیر کردند.
وی افزود: تشکیل اکیپهای نظارتی و گشتزنی به صورت شبانهروزی از وظایف ذاتی ماموران یگان حفاظت میراث فرهنگی استان است.
وی با بیان اینکه هر گونه حفاری در عرصه و حریم آثار تاریخی جرم محسوب شده و به شدت با حفاران غیرمجاز برخورد قانونی خواهد شد، گفت: این افراد با تشکیل پرونده برای رسیدگی و سیر مراحل قانونی تحویل سیستم قضایی شدند.
وی نقش مردم در جلوگیری از تخریب آثار تاریخی و فرهنگی را بسیار مهم دانست و اضافهکرد: آثار تاریخی و فرهنگی متعلق به تمامی آحاد مردم بوده و با توجه به وسعت استان مقابله با هر گونه سوء استفاده احتمالی افراد سودجو نیازمند مشارکت و همکاری همگان است.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل اظهارداشت: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه فعالیت مجرمانه در رابطه با حفاری غیرمجاز، موضوع را بلافاصله با تماس تلفنی با شماره ۱۱۰ به پلیس اطلاع دهند.
وی ادامه داد: هموطنان همچنین در صورت مشاهده هرگونه موارد مشکوک مراتب را از طریق شماره تلفنهای ۳۳۳۶۱۲۰۰ و ۳۳۳۶۶۹۷۸ گزارش کنند تا مواریث فرهنگی که هویت، تاریخ و تمدن هر ملت میباشد با اقدامات به موقع حفظ شود.
شهرستان گرمی مغان در شمال اردبیل واقع شده و یادگار ایران باستان و بجای مانده از دوران کهن تیموری و اشکانی است که میراث فرهنگی نقش بسته در لابلای صفحات سرگذشتش اهمیت تاریخی این منطقه را فریاد میزند.
بر اساس اعلام اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل ، گرمی با ثبت بیش از ۲۲۰ اثر بیشترین آثار تاریخی ثبت شده در استان را دارد.
به گفته کارشناسان ، آثار تاریخی گرمی بیشتر در درون تپهها و قلعه های باستانی در خاک مدفون بوده و این ویژگی در پاسداری از میراث فرهنگی این منطقه در رهگذر زمان نقش مهمی ایفا کرده است.
قلعههای تاریخی آنزر ، یئل سویی و برزند در بخش انگوت ، تپههای باستانی آغامعلی در بخش مرکزی ، تپه سلاله در روستای سلاله و خرمن تپهسی در روستای شیخلر بخش موران و شاه تپهسی که محل تاجگذاری نادر شاه افشار بوده از تاریخ پرفراز و نشیب و قابل تامل گرمی حکایت دارد.
از دیگر جاذبههای تاریخی گرمی قبور خمرهای و صندوقی شکل روی تپههای طبیعی کوچک در بخش موران است که در بین مردم به نام (دوه بوینی) یعنی گردن شتر شهرت دارد.
بر اساس تحقیقات باستانشناسان، شهر گرمی در قدیمالایام یکی از مراکز عمده استقرار اشکانیان بوده و آثاری از دوره اشکانی در روستاهای رمضانلو ، دریامان و پرمهر این شهرستان کشف شده است.
شهرستان گرمی مغان در صد کیلومتری شمال اردبیل و در منطقه مرزی با جمهوری آذربایجان واقع است.
نظر شما