«یدالله طاهرنژاد» روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره استعفای عبدالواحد موسوی لاری، نائب رییس شورای عالی سیاستگذاری جبهه اصلاحطلبان، اظهار کرد: شورایعالی سیاستگذاری از دو طیف نمایندگان احزاب و اشخاص حقیقی تشکیل شده است که بعضا هماهنگی و سازگاری لازم در ارتباط با موضوعات کلان ملی را نداشتند.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی افزود: برخی نهادها هم شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان را در چارچوب قانون احزاب نمیدیدند و معتقد بودند اعضای این شورا نه از شخصیتهای حقیقی بلکه باید از احزاب باشد و به دلیل ایجاد این نوع محدودیتها، طیف احزاب شورا مجبور شدند برای انتخابات مجلس یازدهم به عنوان جبهه از وزارت کشور مجوز اخذ کنند. به همین منظور موسوی لاری در اقدامی پیشدستانه استعفا کرد تا بستر برای اجرای قانون جدید احزاب هموار شود.
طاهرنژاد ادامه داد: برداشت شخصی من این است که نائب رییس شورای عالی نمیخواست خیلی واضح دلیل استعفایش را قانون جدید فعالیت احزاب اعلام کند، ولی واقعیت این است که ترکیب شورایعالی سیاستگذاری جبهه اصلاحات به سمتی میرود که همه اعضای آن اشخاص حقوقی (نمایندگان احزاب) باشند.
وی در پاسخ به این پرسش که عدهای از اصلاحطلبان معتقدند حزب کارگزاران در شرایط پیش آمده برای شورایعالی تا حدودی مقصر است، گفت: کارگزاران بیشترین همراهی را با شورایعالی داشته است، زمانی که به عنوان رییس کمیته استانهای این شورا انتخاب شدم و به دلایلی کنارهگیری کردم، بلافاصله حزب کارگزاران علیرضا سیاسی را به جای من معرفی کرد، این دلیلی بر همکاری حزب ما با شورایعالی است.
نماینده دوره پنجم مجلس شورای اسلامی یادآور شد: حزب کارگزاران سازندگی در انتخابات یازدهمین دوره مجلس تمام تلاش خود را به کار گرفت که از شورایعالی سیاستگذاری تصمیمی مهم خارج شود، وقتی این مهم انجام نشد کارگزاران در زمینه ارائه لیست مستقل راسا اقدام کرد و همچنان معتقدیم در چارچوب شورایعالی و کار جمعی است که اصلاحطلبان بیشتر میتوانند در عرصه سیاسی کشور نقشآفرین باشند.
طاهرنژاد با اشاره به اینکه مجوز فعالیت جبهههای سیاسی برای احزاب صادر شده است، اضافه کرد: بنابراین شورای عالی مجبور است خود را با شرایط جدید تطبیق دهد بنابراین برای اشخاص حقیقی در جبههها و شوراهای سیاسی عملا جایی ندارند و آقای موسوی لاری متوجه این شرایط شده است.
وی افزود: اگر چه شخصیتهای حقیقی تاثیرگذار نقششان را در عرصه سیاستگذاری اصلاحطلبان از دست نمیدهند و در قامت مشاور و اتاق فکر این جریان و در کنار کمیتهها حضور خواهند داشت. ضمن اینکه شورای عالی نیاز به خانهتکانی جدی دارد.
طاهرنژاد، شورای عالی سیاستگذاری را مسئول نرسیدن اصلاحطلبان به تصمیم واحد در انتخابات مجلس عنوان و خاطرنشان کرد: این شورا باید این مسئولیت را بپذیرد و به تاریخ پاسخگو باشد. بنابراین اصلاحطلبان به اصلاح ساختار و شورای مذکور به خانهتکانی نیاز دارند.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی با تاکید بر اینکه درباره تشکیل پارلمان اصلاحات تلاش زیادی صورت گرفت و دستاوردهای و نتایج خوبی هم به دست آوردیم، اظهار کرد: پیشنهاد اولیه نهاد پارلمان اصلاحات را حزب کارگزاران ارائه داد. اما در آستانه انتخابات اسفند ۹۸ گفته شد چون زمان کافی برای تشکیل آن وجود ندارد، تا زمان مناسبتر متوقف شود.
نماینده مجلس پنجم بیان کرد: پارلمان اصلاحات به این دلیل که گستره وسیعتری از بدنه اصلاحطلبان را نمایندگی میکند در صورت تاسیس از شورای عالی بهتر و قدرتمندتر عمل خواهد کرد.
مجلس یازدهم عملکردی بهتر از مجلس هفتم نخواهد داشت
طاهرنژاد به مجلس یازدهم هم اشاره کرد و گفت: به دو دلیل بعید است مجلس یازدهم اثرگذاری مشخص و جدی در عرصه سیاسی کشور داشته باشد. یکی به دلیل مشارکت پایین مردم و آرا کم نمایندگان منتخب، پشتوانه افکار عمومی برای این مجلس وجود ندارد و دوم اینکه، طیف وسیعی از افرادی که انتخاب شدهاند فاقد تجربه نمایندگی و امور پارلمانی هستند.
وی افزود: روز گذشته مرتضی آقاتهرانی در مصاحبهای گفت؛ در حال آموزش مجلس اولیها هستیم، خیلی از این منتخبان با قانونگذاری، فراکسیون، کمیسون و دیگر مفاهیم تقنینی هیچگونه آشنایی ندارند. بنابراین به نظر میرسد مجلس یازدهم عملکردی بهتر از مجلس هفتم نخواهد داشت.
نظر شما