۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۶:۰۲
کد خبرنگار: 2256
کد خبر: 83765674
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

چین و چالش های پسا کرونا

۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۶:۰۲
کد خبر: 83765674
چین و چالش های پسا کرونا

پکن- ایرنا- بسیار تصور می کنند که چین با عبور از دوره شیوع کرونا به وضعیت با ثبات اقتصادی می رسد اما این دوره گذار می تواند مدتی طولانی باشد و بعید است کشور بسرعت به شرایط عادی بازگردد.

به گزارش ایرنا شیوع کرونا باعث تعطیلی کسب و کارها، کارگاه ها، کارخانه ها و صنایع شده است به طوری که بسیاری از مشاغل تعطیل است و شمار زیادی نیز کارشان را از دست داده اند صادرات کاهش یافته و ارزش تجارت خارجی به دلیل شیوع کرونا افت کم سابقه ای داشته است عبور از این دوره به معنای این نیست که چین در وضعیت عادی اقتصادی قرار گرفته است.

بیکاری، وام های بانکی سنگین، ورشکستگی شرکت های متوسط و کوچک و بدهی های بالا از جمله چالش های فراکرونایی برای چین محسوب می شود.

کری خوانگ تحلیلگر مسایل چین می گوید که تصور اینکه اقتصاد پس از کرونا عادی می شود کاملا نادرست است به این سرعت ممکن نیست.

او خاطر نشان کرد در ماه های پیش رو بسیاری از چالش ها و مشکلات برجای مانده از کرونا در چین سر باز می کند و آن زمان است که کشور باید برای مقابله با موج مشکلات آماده باشد.

اروپا،  آمریکا و ژاپن و بسیاری از کشورهای دیگر درگیر بحرانی هستند که به اعتقاد مسوولان آنها از بحران سال های ۱۹۳۰ میلادی به این طرف بی سابقه بوده است همه این کشورها دچار تعطیلی های بزرگ شده اند سفارشی به چین نمی دهند و وقتی سفارشی وجود نداشته باشد حتی باز شدن کارخانه ها کمکی به فرار آنها از ورشکستگی نمی کند.

از سوی دیگر افت اقتصادی در چین و چالش های بزرگی که این کشور را در معرض آسیب پذیری بالا قرار می دهد خبر خوشی هم برای کشورهای در حال رشد نیست که ارتباطات زیادی با چین دارند و از این کشور کمک ها و سرمایه های زیادی دریافت می کنند.

خوانگ می گوید که نگرانی هستند که در پسا کرونا با چالش های بسیار جدی تری روبرو شویم که باعث شود آن دوره را حتی بدتر از امروز بدانیم.

چین تا پیش از کرونا سریع ترین رشد اقتصادی دنیا را داشت و موتور محرکه اقتصادی دنیا بود این کشور در سال ۲۰۰۷ میلادی بیش از ۱۴ درصد رشد اقتصادی را تجربه کرد در سال ۲۰۱۹ میلادی هم رشد ۶.۱ درصدی را تجربه کرد که پایین ترین رقم از سال ۱۹۹۰ بود.

مشکل دیگر چین برای بازگشت به شرایط اینجا است که نمی تواند تدابیر قرنطینه را کاهش دهد زیرا هنوز خطر شیوع ویروس رفع نشده است مسافران چینی هم که به کشور باز می گردند بعضا مبتلا به کرونا هستند و این نشان می دهد کار چین با کرونا هنوز تمام نشده است.

اقتصاد چین سال ها است که به سرمایه گذاری،  مصرف و صادرات وابسته است که فعلا هر سه تعطیل هستند به نظر می رسد اولین بخشی که در پسا کرونا بهبود می یابد بخش سرمایه گذاری است.

صندوق بین المللی پول رشد اقتصادی چین را برای سال جاری میلادی ۱.۲ درصد و برای سراسر جهان یک رکود بالا حتی فراتر از رکود سال های ۱۹۳۰ پیش بینی کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha