"محمدرضا شهیدی" امروز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: اگر بازگشایی انجام نمیشد کارگران بیکار می شدند، علاوه بر آن محصولات تولید شده نیاز به بازار داشت؛ بنابراین بازگشایی واحدها از قرار گرفتن کشور در وضعیت بدتر اقتصادی جلوگیری کرده است.
وی بیان داشت: اکنون بسیاری از واحدهای تولیدی لوازم خانگی و صوتی و تصویری با رعایت پروتکل های وزارت بهداشت فعالیت های تولیدی خود را از سر گرفته اند.
شهیدی گفت: از آنجایی که قطعات حساسی در تولید این محصولات وجود دارد، در گذشته نیز پرسنل خطوط تولید همواره از ماسک و دستکش استفاده کرده و در محیط های ایزوله مشغول به کار بودند.
وی خاطرنشان کرد: مواد اولیه و قطعات برای حدود سه تا چهار ماه تولید در اختیار است، اما اگر امروز سفارش گذاری جدید انجام نشود برای چند ماه آینده در تامین قطعات و مواد اولیه دچار مشکل خواهیم شد.
این مقام صنفی ابراز امیدواری کرد بانک مرکزی تدبیری اندیشیده و پرونده های باقی مانده مربوط به ثبت سفارشات را هرچه زودتر تعیین تکلیف کند.
وی در خصوص وقفه ایجاد شده در تامین قطعات خارجی در ماه های گذشته ناشی از شیوع کرونا، اظهار داشت: عمده قطعات مورد نیاز از آسیا و به ویژه از چین و کره جنوبی تامین می شود، اکنون تامین قطعات از سر گرفته شده و کارخانجات تولیدی این کشورها فعالانه در حال تولیدند و کالای در راه مانده ای هم وجود ندارد.
حذف ارز نیمایی
دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم صوتی و تصویری کشور، همچنین در خصوص شایعات درباره حذف ارز نیمایی برای تامین مواد اولیه و قطعات لوازم خانگی، گفت: قیمت این ارز بالا رفته و نزدیک به بازار آزاد شده است.
وی ادامه داد: مشکل اصلی در تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی است که چند روزی با مشکل مواجه شده، اما حذف شدن قانونی و رسمی ارز نیمایی مطرح نیست.
نظر شما