در حالی که حدود هفت سال تا برگزاری نوزدهمین دوره جام ملتهای آسیا باقی مانده است اما تعیین میزبان احتمالا سال آینده در یکی از جلسات کنفدراسیون فوتبال آسیا انجام خواهد شد. در همین رابطه فدراسیون فوتبال ایران نیز با ارسال نامهای، آمادگی خو را برای میزبانی در این رقابتها اعلام کرد.
آخرین بار در جام ملتهای ۱۹۷۶ بود که فوتبال ایران توانست میزبانی بزرگترین رویداد فوتبالی قاره آسیا در سطح ملی را به دست بیاورد. مسابقاتی که با حضور ۶ تیم برگزار و با قهرمانی ایران تمام شد. پیش از آن در سال ۱۹۶۸ نیز این اتفاق برای اولین بار به وقوع پیوست و ملیپوشان در حضور چهار تیم دیگر، جام قهرمانی را تصاحب کردند.
بعد از سال ۱۹۷۶ اما هیچوقت میزبانی به ایران نرسید. چندین دوره خودمان درخواستی در این باب نداشتیم و سپس اگر هم اقدام میکردیم مطابق انتظار به درِ بسته میخورد. جالب است بدانید پیش از درخواست میزبانی برای جام ملتهای ۲۰۲۷، فدراسیون فوتبال ایران برای جامهای ۲۰۱۹ و ۲۰۱۱ نیز نامزد شده بود اما همه چیز در حد همان نامزدی باقی ماند. در هر ۲ دورهای که یک تیم غرب آسیایی می توانسته میزبان باشد نامزد شدیم و این بار هم طبق عادت برای جام ملتهای ۲۰۲۷ این درخواست تکرار شده است.
اما آیا اصلا کسب میزبانی جام ملتها برای فوتبال ایران مقدور است؟ در جواب باید گفت ما پتانسیل بالقوه برای میزبانی در این رویداد بزرگ را داریم اما اصلا امیدی به بالفعل شدن آن نیست و به خاطر همین هم نامزدی فوتبال ایران در جام ملتها، باعث شده تا هیچیک از اهالی فوتبال آن را جدی نگیرند.
چین برای جام ملتهای ۲۰۲۳ قرار است در۱۰ ورزشگاه و ۱۰ شهر بازیها را برگزار کند. امارات هم در سال ۲۰۱۹ این بازیها را در چهار شهر و هشت ورزشگاه به انجام رساند. آیا فوتبال ایران هشت یا ۱۰ استادیوم استاندارد برای میزبانی دارد؟ به جز ورزشگاههای آزادی، امام رضا، نقش جهان و فولاد آرنا که خودشان هم هنوز ایراداتی دارند کدام یک از استادیومهای ما به استاندارد مورد نظر نزدیک هستند؟ آیا امکان حضور زنان در ورزشگاهها فراهم است؟ آیا زیرساختها برای میزبانی به بهترین شکل از چندین هزار نفر نماینده از ۲۳ کشور در حداقل چهار شهر فراهم است؟ آیا زمین تمرین کافی و کمپ مناسب برای ۲۳ تیم در شهرهای ما هست؟ آیا فدراسیوننشینان دارای کرسی و اعتباری در مقر کنفدراسیون فوتبال آسیا هستند تا بخواهند با رایزنیهای سنگین میزبانی را به دست بیاورند و از رقبای خود پیشی بگیرند؟ سوالهای بسیاری در این بین هست که پاسخ روشنی برای هیچیک وجود ندارد.
به همین دلایل بود که نامزدی مجدد ایران برای میزبانی جام ملتها باعث تعجب شد و حتی برخی در فضای مجازی به آن با نگاهی کمدی نگاه کردند. یک کمدی تلخ و تکراری که شاید فقط یک بازی رسانهای و بازی با کلمات باشد.
نظر شما