حسن نگین تاجی در نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم و صیانت از حقوق بیت المال با قدردانی از تلاش هایی که برای رفع تصرفات از سود جویان و متخلفان انجام شده افزود : در یاسوج مرکز استان به حریم و بستر رودخانه ها، منابع طبیعی و جنگل ها تعرض شده و اقدام بازدارنده والزام آور برای برخورد دستگاههای اداری با متخلفان انجام نمی شود.
وی با بیان اینکه هرگونه دخل و تصرف در اراضی ملی عملِ مجرمانه است اظهار کرد: به استناد مواد قانونی، ادارات بدون نیاز به مشارکت مستقیم دستگاه قضا توان برخورد با متخلفان و جلوگیری از تعرض به انفال و بیت المال را دارند.
داستان مرکزکهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست به مشهود بودن برخی تعرض ها به اراضی ملی در اطراف شهر یاسوج اشاره کرد و گفت :باید با متوقف کردن تغییر کاربری ها ی خود سرانه نسبت به تشکیل پرونده در محاکم قضایی برای مدیران سهل انگار و افراد خاطی مانع از تعرض به سرمایه های عمومی شد.
سید علی ملک حسینی افزود:کسب مجوزهای قانوی در امر واگذاری اراضی ملی ضروری است و این واگذاری ها باید پیوست زیست محیطی و منابع طبیعی داشته باشند.
وی به قلع و قمع باغ ها ی غیر مجاز در سال ۹۵ در عرصه های منابع ملی با قدمت ۱۴ سال اشاره کرد و افزود قانون با استفاده از ظرفیت ها و اختیارات در رفع تصرف ها باکسی تعارف ندارد.
ملک حسینی مشارکت مردم در امر پیشگیری و ممانعت از تصرف اراضی ملی را تعیین کننده دانست و از مردم خواست در صورت مشاهده تخلفاتی از این دست مراتب را گزارش کنند.
دادستان مرکز استان گفت: برخی مدیران با استناد به اسنادی که ارزش قانونی ندارند در برخی مناطق از جمله آب نهر و اطراف یاسوج به واگذاری اراضی ملی اقدام کرده اند که عمل ِمجرمانه است.
ملک حسینی با انتقاد از بی توجهی به مواد مندرج در مجوز های واگذاری ادامه داد: بیش از ۵۰ درصد طرح های واگذاری از مسیر خود خارج شده و ۱۰۰ در صد آنها اراضی اضافه بر قراردادها را تصرف کرده اند.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کهگیلویه و بویراحمد هم برخی پدیده ها از جمله قاچاق چوب از جنگلهای استان را نگران کننده دانست و گفت: باید سازو کار هایی برای جلوگیری از این پدیده خطرناک دیده شود.
سید عسیی حسنی افزود: به زودی با فراخوان دهیاران و حمایتهای قضایی، فصل جدیدی برای صیانت از اراضی ملی در مناطق روستایی گشوده می شود.
ریس سازمان جهاد کشاورزی استان هم گفت: سامانه ۱۳۱ برای اطلاع رسانی در امر مقابله با تصرف اراضی ملی ایجادشده است.
الیاس تاج الدینی افزود :ساخت و سازها در ۶۰ مورد از تصرفات قلع و قمع شده است.
مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد هم از رفع تصرف ۳۴ هکتار اراضی درخت کاری شده درشهرستان چرام خبر داد.
غلام حسین حکمتیان با ابراز نگرانی از توسعه ی قبرستانهای جدید در عرصه های منابع طبیعی گفت این موضوع خطرات زیست محیطی به همراه دارد.
سید اسد الله هاشمی مدیرکل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد هم از پایش تصویری منطقه دنا خبر داد و گفت: واگذاری برخی طرح ها در عرصه های محیط زیست و پمپاژها ی آب محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد را به خطر انداخته است.
ایرنا- یاسوج- رئیس کل دادگستری کهگیلویه و بویراحمد گفت:برخی تعرض ها به بیت المال ناشی از سهل انگاری مدیران دستگاه های مربوطه است و دادستان ها به عنوان مدعی العموم با این مدیران برخورد کنند.
نظر شما