۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۰:۲۱
کد خبر: 83770367
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آمادگی ایران برای توسعه همکاریهای پزشکی با ترکمنستان

۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۰:۲۱
کد خبر: 83770367
آمادگی ایران برای توسعه همکاریهای پزشکی با ترکمنستان

مشهد- ایرنا- سفیر ایران در ترکمنستان از آمادگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در عشق آباد جهت گسترش همکاری های دو کشور در حوزه بهداشتی، درمانی و پزشکی خبر داد و گفت: ایران از ظرفیت های خوبی در حوزه همکاری پزشکی با کشورهای منطقه به ویژه با کشور برادر، همسایه و مسلمان خود ترکمنستان برخوردار است.

غلامعباس ارباب خالص روز پنجشنبه با بیان این مطلب در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون در کشور ترکمنستان اقدامات و زیرساخت‌های خوبی برای توسعه بهداشت عمومی صورت گرفته است.

وی اضافه کرد: خوشبختانه دو کشور همسایه ایران و ترکمنستان با دارا بودن هزار و ۲۰۰ کیلومتر مرز مشترک و چهار مبدا تردد گمرکی و مرزی اکنون از روابط و سطح مناسبات خوبی برخوردار هستند.
سفیر ایران در ترکمنستان گفت: هم اکنون سطح مناسبات ایران و ترکمنستان در بخش‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی مطلوب است و لذا توسعه این همکاریها در بخش‌های دیگر و جدیدتری نظیر همکاری‌های پزشکی و درمانی و بهداشتی ضروری است.
ارباب خالص افزود: ظرفیت، توان و تخصص بالای پزشکی و درمانی ایران در سطح منطقه و جهان باعث شده است تا دیگر کشورها از این ظرفیت بهره لازم را ببرند و تعاملات پزشکی و درمانی خود را با بخش‌های مختلف درمانی کشورمان رقم بزنند.
وی همکاری‌های بهداشتی، درمانی را  دارای ابعاد و اشکال مختلف از جمله برگزاری سمینارهای مشترک تخصصی و فوق تخصصی، برقراری همکاری‌های دانشگاهی، علمی و تحقیقاتی میان مراکز پزشکی و از جمله گیاهان دارویی و  انعقاد تفاهم نامه های بهداشتی، درمانی و قرنطینه‌ای و همچنین گردشگری سلامت عنوان کرد.
سفیر ایران در ترکمنستان گفت: امروزه  گردشگری سلامت یکی از  بخشهای صنعت گردشگری به شمار می‌رود که کشورمان  ایران و به ویژه کلانشهر مشهد در حوزه پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی از قابلیت‌های زیادی در این زمینه برخوردار است.
ارباب خالص افزود: هزینه مناسب و  پایین خدمات پزشکی در ایران برای گردشگران سلامت از یک سو و کیفیت ارائه خدمات پزشکی و درمانی مناسب از سوی دیگر زمینه گردشگری سلامت در کشورمان را برای گردشگران خارجی فراهم آورده است و اکنون تعدادی از شهرهای کشورمان از جمله مشهد قطب گردشگری سلامت منطقه شده‌اند. 
وی با اشاره به نشستی که طی روزهای اخیر با مسوولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این خصوص برگزار شد ادامه داد: طبق اعلام این دانشگاه ارایه خدمات بهداشتی و درمانی به اتباع خارجی از جمله اتباع کشورهای آسیای میانه از مدتها پیش فراهم شده است به طوری که آنان بعد از بحران کرونا می‌توانند با کمترین هزینه و با توجه به نزدیکی و کمی مسافت از بهترین خدمات پزشکی برخوردار شوند.
سفیر ایران در جمهوری ترکمنستان گفت: تدابیر لازم برای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا با توجه به اجتناب‌ناپذیر بودن ترددهای مرزی برای نقل و انتقالات بین دو کشور اتخاذ شده است.
جمهوری ترکمنستان با حدود هفت میلیون نفر جمعیت در آسیای مرکزی با کشورهای ایران، ازبکستان، افغانستان و قزاقستان مرز زمینی دارد.
خراسان رضوی از شمال و شمال شرق دارای مرز مشترک با جمهوری ترکمنستان به طول تقریبی ۵۳۱ کیلومتر است که در محدوده شهرستانهای قوچان، درگز، کلات، سرخس و صالح‌آباد" قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha