عشقِ ماشین بوده و آن طور که میگوید از همان روزهای کودکی دست زیر چانه می زده و ویراژ ماشین های سنگین را با حسرت نظاره می کرده است.
خودش می گوید: شاید الگوگیری از پدر کشاورزم این آرزو را در وجود من انداخت که از کودکی به دنبال رانندگی با ماشین سنگین باشم و این را مدام در ذهنم تداعی کردم که باید روزی آرزویم را محقق کنم.
شوق رانندگی باعث شد تا خیلی زود گواهینامه رانندگی را اخذ کند و در سن ۲۱ سالگی به عنوان مربی آموزش رانندگی مشغول به فعالیت شود و امروز پس از ۹ سال فعالیت آموزشی، به عنوان یکی از بانوان موفق این سرزمین در خطه استان مرکزی مشغول به فعالیت باشد.
از «پروانه قاسم آبادی » بانوی اراکی سخن می گوییم، کسی که عنوان نخستین راننده زن اتوبوس شهری استان مرکزی را با خود یدک می کشد و به قول معروف یک دستی اتوبوس شهری را در کوچه پس کوچههای این شهر می چرخاند.
در گفت و گو با این بانوی راننده شرکت واحد اتوبوسرانی ناگفته های زیبایی درمی یابیم و خودش می گوید: سختیهای روزگار و سرپرستی خانوار، تحقق آرزوهای کودکیام را تسریع داد و باعث شد تا پس از یک سال دوندگی شبانهروزی و گذر از هفتخوانهای مختلف امروز مسوولیت سنگین تردد مسافران شهری در خط کرهرود اراک را داشته باشم.
قاسم آبادی هنوز از نگاه سنگین به اشتغال بانوان در شغل هایی که شاید بیشتر مردانه به نظر می رسند، سخن می گوید و معتقد است: حضور یک زن به عنوان راننده اتوبوس شهری شاید برای برخیها غیرقابل باور باشد اما من آنقدر به توانایی خود باور داشتم تا این تابو را شکستم و اکنون بیش از ۲ ماه است که هر روز در این مسیر مسافران زیادی را جابهجا میکنم.
او میگوید: البته این کار برای من بازخوردهای زیادی به همراه داشته که برخی از آنها برایم تلخ بوده اما شیرینیهای آن و استقبال بیشتر مردم از حضور یک زن راننده در اتوبوس شهری برایم بیشتر بوده است و دروغ نگفته باشم هم تشویق شدم و گاهی هم مورد گاهی مورد انتقاد قرار گرفتم.
قاسم آبادی که سرپرست خانوار نیز هست، میگوید: در ابتدای راه برای دریافت مجوزهای لازم به درهای بسته می خوردم و اینقدر پافشاری کردم و هر روز برای دریافت مجوزهای مختلف از این اتاق به آن اتاق رفتم و حتی از استاندار نیز طلب حمایت کردم تا آرزوی کودکیام را به رنگ واقعیت تبدیل کنم.
این بانوی راننده اتوبوسرانی میگوید: در ادامه حمایتهای صورت گرفته از اینجانب، به زودی خطی که من در آن فعالیت دارم، قسمت تعیین شده برای مردان و زنان جابهجا میشود و مردان باید در بخش انتهای اتوبوس بنشینند.
نگرانی از آینده فرزندانش را به راحتی میشود حس کرد و خودش می گوید: بزرگترین آرزوی من بهبود شرایط زندگی برای ۲ فرزند دخترم است تا بتوانم زمینه تحقق آرزوهای آنها را فراهم کنم و در این راه تنها بر خدای خود توکل کرده و با مدد از او حرکت میکنم.
استان مرکزی تجربه حضور یک بانوی راننده در خط اتوبوسرانی را نداشته است
مدیرعامل سازمان حمل و نقل و بار مسافر شهرداری اراک نیز میگوید: تاکنون راننده زن اتوبوس واحد نه تنها در اراک بلکه در استان مرکزی وجود نداشته و شمار رانندگان زن با ماشینهای سنگین در کشور نیز انگشت شمار است.
«حجتالله مرادی» افزود: خانم «پروانه قاسم آبادی فراهانی» بانوی ۳۰ ساله اراکی است که به عنوان نخستین زن راننده اتوبوس واحد شهری در خط کروهرود اراک فعالیت دارد و فعالیت این بانوی توانمند موجب دلگرمی و استقبال زیاد شهروندان شده است.
وی بیان کرد: استاندار مرکزی در مراحل فرایند به کارگیری این بانوی اراک حمایت ویژهای داشتند و امید است فعالیت این بانو زمینه را برای حضور بیشتر این قشر در این حرفه فراهم سازد.
مدیرعامل سازمان حمل و نقل و بار مسافر شهرداری اراک ادامه داد: حضور این بانوی اراکی به عنوان راننده اتوبوس واحد شهری تابوی مردانه بودن این حرفه را شکست و زنان ثابت کردهاند انضباط اجتماعی را به مراتب بیشتر رعایت میکنند.
روزهای اولی که برای سوار شدن در خط کرهرود ترس داشتم
یکی از مسافران خط کروهرود نیز میگوید: در روز اولی که چهره یک خانم جوان پشت فرمان اتوبوس را دیدم، تعجب کردم و با ترس در اتوبوس نشستم.
موسوی می گوید: اما پس از رسیدن به مسیر و رعایت نظم در رانندگی نگرانی ام را برطرف کردم و این روزها بسیار خرسندم که در شهرم هستند هنوز بانوانی که با خلاقیت و پشتکار خلق موفقیت میکنند.
این مسافر که مشتری دائمی خطوط اتوبوسرانی است، عنوان میکند: وقتی مسافران دیگر نیز در خط کرهرود با رانندگی خانم قاسم آبادی جابجا شدند، دیگر از آن تعجب ها خبری نیست و کسی از سوار شدن بر این اتوبوس ترسی ندارد.
خوشحالم یک بانوی خلاق بار دیگر به موفقیتهای جامعه زنان کمک کرد
یکی دیگر از مسافران خطی که خانم قاسم آبادی در آن تردد دارد می گوید: موفقیت این بانوی راننده برای شهروندان جای خوشحالی دارد که خلق ایده و پشتکار مرد و زن نمی شناسد.
«مریم محمدی» میگوید: امیدوارم مسوولان از بانوان در شغلهای مختلف حمایت کنند و سایه سنگین مردانه از شغلها برداشته شود و مصداق بارز آن نیز اشتغال این بانوی با پشتکار در اتوبوسرانی است.
«پروانه قاسم آبادی فراهانی» بانوی ۳۰ ساله سرپرست خانوار اراکی به عنوان نخستین بانوی راننده اتوبوس واحد شهری استان مرکزی است که در خط کرهرود فعالیت دارد.
نظر شما