وزارت دفاع پاکستان طرح حصارکشی نوار مرزی مشترک با ایران را به دو مرحله تقسیم کرد که هفته گذشته کمیته بلندپایه هماهنگی اقتصادی این کشور با افزایش بودجه طرح حصارکشی به ۱۸.۶ میلیون دلار موافقت کرد.
براساس این گزارش، وزارت دفاع پاکستان برای مرحله دوم حصارکشی به طول ۱۰۸۰ کیلومتر شامل ساخت ۲۲۵ برجک مرزی و نصب سیستم نظارتی، خواهان افزایش دوباره اعتبار این طرح به ۳۰ میلیارد روپیه معادل تقریبا ۱۸۸.۲۹۷ میلیون دلار شده است.
روزنامه پاکستانی 'بیزینس ریکوردر' روز یکشنبه از درخواست مجدد وزارت دفاع برای افزایش تامین اعتبار طرح حصارکشی نوار مرزی مشترک با ایران گزارش داد و نوشت: این درخواست به کمیته هماهنگی اقتصادی دولت پاکستان تقدیم شده و انتظار میرود هرچه سریعتر درخواست جدید وزارت دفاع به تصویب برسد.
کمیته هماهنگی اقتصادی دولت پاکستان برای مرحله اول حصارکشی مرز با ایران افزایش هزینه این طرح تا ۳.۰۲۸ میلیارد روپیهای معادل معادل ۱۸ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار را تصویب کرد.
وزارت دفاع پاکستان در تازهترین گزارش خود به کمیته هماهنگی اقتصادی این کشور اعلام کرد: مدیریت کارآمد مرزهای مشترک برای بهبود روابط میان ایران و پاکستان بسیار حائز اهمیت است.
در این گزارش آمده است: وجود خلاء و شکافهای گسترده در نوار مرزی مشترک باعث شده تا عناصر تروریستی، اشرار، قاچاقچیان موادمخدر و قاچاقچیان انسان از این فرصت سوء استفاده کنند که علاوه بر پیامدهای منفی بر معیشت، مشکلات امنیتی را نیز به دنبال دارد.
وزارت دفاع پاکستان افزود: تجارت مشترک نیز باید مدیریت شده و گذرگاههای رسمی مرزی باید نقطه اصلی فعالیتهای بازرگانی باشد و برای این مهم حصارکشی مرزها اجتناب ناپذیر تلقی میشود. بنابراین حصارکشی نوار مرزی به یک اولویت استراتژیک تبدیل شده که باید در سریعترین زمان تکمیل شود.
روزنامه بیزینس ریکوردر در بخشی از این گزارش به نقطهنظر ستاد کل فرماندهی ارتش پاکستان پرداخت و نوشت: حصارکشی مرزهای غربی این کشور با 'افغانستان' از جمله احداث برجکهای مرزی در مدیریت بهتر مرزها موفق ثابت شده است و نتایج قابل قبولی به همراه داشته است بنابراین اجرای آن در مرزهای جنوب غربی ایالت بلوچستان میتواند به جلوگیری از قاچاق، تردد غیرمجاز و تحرکات تروریستی کمک کند.
براساس این گزارش، نیاز به حصارکشی مرزها با ایران به اولویت راهبردی پاکستان تبدیل شده به همین دلیل دفتر نخستوزیری از وزارت دفاع این کشور خواسته بود تا درخواست افزایش تامین اعتبار طرح حصارکشی را به وزارت امور خارجه و دارایی تقدیم کند.
فرمانده نیروهای مرزبانی پاکستان (FC) اواخر اردیبهشت ۹۸ اعلام کرده بود که طرح حصارکشی مرزهای این کشور با ایران طی سه تا چهار سال آینده تکمیل میشود.
سخنگوی ارتش پاکستان نهم اردیبهشت سال گذشته به خبرنگار ایرنا گفت: پاکستان شمار نیروهای خود را برای مراقبت از مرزهای مشترک با جمهوری اسلامی ایران افزایش داده است.
سرلشکر «آصف غفور» گفته بود: ارتش پاکستان برای نخستین بار گردان نیروهای مرزی را به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم کرده است و نیروهای مرزبانی جنوبی، مأمور مراقبت از مرزهای مشترک این کشور با ایران هستند.
«آصف غفور» اوایل شهریور سال گذشته در گفت وگویی با خبرنگار ایرنا اعلام کرده بود ایران و پاکستان به این نتیجه مشترک رسیدهاند که تروریستها و اشرار از نقطه وسط مرزهای دو کشور سوء استفاده میکنند، به همین دلیل اسلام آباد برای دفع این تحرکات، حضور نیروهای سپاه مرزی خود در این منطقه را افزایش داده و عملیات حصارکشی در نقاط حساس نیز ادامه دارد.
خط مرزی ایران - پاکستان به فاصلهٔ ۹۵۹ کیلومتر (۵۹۶ مایل) است که این دو کشور را از یکدیگر جدا میکند. این مرز از نقطه تقاطع مشترک ایران، پاکستان و افغانستان آغاز میشود و خطی نسبتاً مستقیم به سمت جنوب شرقی را دنبال میکند تا به چشمههای آب گرمی برسد. در انتها، مرز به خلیج گواتر در دریای عمان ختم میشود.
نظر شما