قهرمان جام ملت‌ها در آستانه حذف به دست یک ایرانی

تهران- ایرنا- ژاپن، قهرمان جام ملت‌های سال ۲۰۱۱ ممکن بود در مرحله گروهی با تصمیم‌های جنجالی یک داور ایرانی از دور مسابقات کنار برود.

جام ملت‌های آسیا در سال ۲۰۱۱ در حالی با قهرمانی تیم ملی فوتبال ژاپن به اتمام رسید که ممکن بود همین تیم در مرحله گروهی از دور مسابقات کنار برود؛ آن هم با دخالت یک ایرانی.

شاگردان آلبرتو زاکرونی بعد از تساوی مقابل اردن در دومین گام به مصاف سوریه رفتند. سوریه موفق شده بود در جدال اول خود، عربستان را شکست دهد. سامورایی‌ها در دقیقه ۳۵ به زیبایی توسط ماکوتو هاسبه به گل نخست دست پیدا کردند. همین نتیجه تا پایان نیمه اول پابرجا ماند.

در ۴۵ دقیقه دوم شاگردان والریو تیتای رومانیایی کمی جلو کشیدند تا اینکه در دقیقه ۷۱ جنجالی‌ترین اتفاق بازی رخ داد. اتفاقی که یک ایرانی در آن تاثیر مستقیم داشت و آن هم کسی نبود جز محسن ترکی. ترکی به همراه حسن کامرانی‌فر و رضا سخندان کوبلِ داوری ایران را تشکیل می‌دادند و علیرضا فغانی نیز جزو داوران ذخیره بود. ترکی در آن روزها به نوعی بهترین داور ایران به حساب می‌آمد و کامرانی‌فر هم  بعد از درخشش در جام جهانی ۲۰۱۰ مورد توجه قرار گرفته بود.

اما ماجرا از چه قرار بود. ایجی کاواشیما دروازه‌بان ژاپن قصد دور کردن توپ را داشت که نتوانست با پا این کار را به خوبی انجام دهد.توپ چند متر جلوتر رفت و دوباره بعد از برخورد به یک بازیکن ژاپن یا سوریه به سمت او برگشت اما پیش از اینکه او به توپ برسد؛ مهاجم سوریه حضور پیدا کرد و توپ را قاپید اما کاواشیما روی او مرتکب خطا شد. در این بین چند نکته وجود دارد. اول اینکه مهاجم سوریه در موقعیت آفساید قرار داشت. حال اگر توپی که برگشت داده شده بود توسط بازیکن ژاپن صورت گرفته بود؛ بازیکن سوری مجاز بود روی توپ اثر بگذارد اما اگر بازیکن هم دسته، این کار را انجام داده بود؛ او در موقعیت آفساید قرار داشت.

بعد از این رفت و برگشت جنجالی، محسن ترکی سوت زد و نقطه پنالتی را نشان داد و چند متر آنطرف‌تر حسن کامرانی‌فر، پرچمش را به نشانه آفساید بالا برد. ستاره‌های ژاپن سردرگم بودند. ترکی با دست خود تصمیم کمکش را رد کرد و در حال بیرون آوردن کارت قرمز از جیبش بود. کامرانی‌فر هم به ژاپنی‌ها می گفت مقصر نیست و تصمیم داور بوده که پنالتی گرفته است. بعد از چند دقیقه، سرانجام ترکی، گلر ژاپن را اخراج کرد. نیشیکاوا به جای مائدا به زمین آمد تا پنالتی را بگیرد اما موفق نشد. فراس الخطیب تیمش را به گل تساوی رساند و ژاپن در آستانه یک چالش بزرگ و در خطر حذف قرار گرفت. آنها کمتر از ۱۵ دقیقه وقت داشتند تا با یک یار کمتر به بازی‌ها برگردند.

دومین اتفاق جنجالی در دقیقه ۸۰ رخ داد. این بار مهاجم ژاپن در داخل محوطه جریمه سوریه سرنگون شد و ترکی در سوت خود دمید و اعلام پنالتی کرد. این بار سوری‌ها به سمت او حمله کردند و معترض شدند اما نظر این داور مشهدی تغییر نکرد. صحنه‌های آهسته نشان می‌داد که ترکی، سختگیرانه تصمیم گرفته است. کیسوکه هوندا پشت توپ ایستاد و ضربه نه چندان خوبش از بین پاهای مصعب بالهوس گذشت و به گل تبدیل شد. این پایان ماجراهای ترکی نبود. او در دقیقه ۹۵ بازیکن سوریه را نیز از زمین اخراج کرد تا ۲ تیم از این حیث برابر شوند. ژاپن در پایان با نتیجه ۲ بر یک از سد حریف خود گذشت و سوریه بازنده این ماراتن ۹۷ دقیقه‌ای شد.

ژاپن در این گروه با هفت امتیاز اول شد و در نهایت به عنوان قهرمانی رسید.سوریه در گروه سوم شد و صعود نکرد. ترکی و تیم داوری ایران نیز دیگر قضاوتی در این جام نداشتند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha