علی اصغر یوسف نژاد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : تصویب این لایحه به این معناست که دولت می تواند زیرساخت های لازم را برای تاسیس منطقه آزاد برابر پیشنهادی که ارائه شده بود ، پیگیری کند.
وی با اعلام این که اصولا مصوبات مجلس باید به تایید شورای نگهبان برسد ، گفت که به دلیل موافقت دولت مشکلی برای تایید لایحه در شورای نگهبان هم ایجاد نخواهد شد.
نماینده مردم شهرستان های ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت : مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز علاوه بر منطقه آزاد تجاری مازندران ،منطقه آزاد تجاری خراسان رضوی در سرخس و دوغارون را با ۱۳۱ رای موافق تصویب کرد.
ارائه پیشنهاد برای تعیین و تصویب منطقه آزاد در مازندران سابقه دستکم سه دهه ای دارد و آخرین بار موضوع منطقه آزاد مازندران تابستان سال ۹۷ حتی تا مرحله تصویب شدن در مجلس شورای اسلامی پیش رفت ولی مخالفت تعدادی از نمایندگان استان با تبدیل بندر امیرآباد به منطقه آزاد از دستور کار نهاد قانونگذاری کنار گذاشته شد.مجلس در همان جلسه با ایجاد هشت منطقه آزاد دیگر در نقاط مختلف کشور موافقت کرده بود.
طرح ایجاد منطقه آزاد با سه لکه در مازندران با هدف کاهش مخالفت های منطقه ای و پایان دادن به ناکامی تاریخی در محقق شدن مطالبه مردمی از زمستان سال ۹۷ توسط احمد حسین زادگان استاندار بومی مازندران پس از رایزنی با افراد و گروههای صاحب نفوذ در سه منطقه غرب، مرکز و شرق استان تهیه و به جریان انداخته شد.
این طرح ابتدا به معاون اول رییس جمهوری ارائه شد و مورد موافقت قرار گرفت و سپس به دبیرخانه مناطق آزاد کشور رفت و در آنجاکه مهم ترین مرحله تخصصی است، تصویب شد و هم اکنون آخرین مرحله تصویب را در مجلس شورای اسلامی گذراند.
بر اساس این طرح، برای بهره گیری سراسر استان مازندران از مزیت منطقه آزاد، سه نقطه شامل بندر امیرآباد در شرق، بندر فریدونکنار در مرکز و بندر نوشهر در غرب به صورت همزمان و مکمل هم برای راه اندازی این ساختار اقتصادی پیشنهاد شد.
منطقه آزاد به ناحیه ویژه ای در خارج از مرز گمرکی گفته می شود که تولیداتش جهت گیری صادراتی دارند. هدف اصلی ایجاد این مناطق، توسعه و رشد اقتصادی از طریق سرمایه گذاری خارجی در حوزه تولید و صادرات تبیین شد.
نظر شما