مهدی سلیمانی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: ورود عشایر به سامانه های تعریف شده باید از ۱۵ اردیبهشت آغاز شود اما همه ساله عشایری که اغلب غیرمجاز(ولچر) و بدون پروانه چرا هستند زودتر از موعد وارد استان شده و بیشترین میزان دام نیز مربوط به آنها است.
وی اضافه کرد: طبق اطلاعات ثبت شده در اداره کل منابع طبیعی همدان یک هزار و ۱۳۸ خانوار عشایر مجاز به سکونت در ۵۳ سامانه عشایری هستند اما ورود بیش از ظرفیت تعیین شده عشایر به مراتع آسیب های جدی وارد کرده است.
رییس اداره مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان ادامه داد: میزان ورود عشایر و دام در مبادی ورودی و پس از استقرار در سامانه های پیش بینی شده رصد می شود اما همه ساله شاهد افزایش ورود غیرمجاز هستیم.
سلیمانی گفت: ادارهکل منابع طبیعی همدان در صورت شناسایی عشایر غیرمجاز برای آنها پرونده تشکیل و به مرجع قضایی معرفی می کند که در بیشتر مواقع متخلفان به پرداخت جریمه نقدی در حق دولت محکوم می شوند.
وی افزود: عشایر غیرمجاز علاوه بر وارد کردن آسیب به مراتع ، برای دامداران مجاز و عشایر دارای مجوز قانونی چرا نیز مزاحمت و مشکل ایجاد می کنند.
استان همدان همه ساله از ۱۵ اردیبهشت میزبان عشایرانی از ایلات ترکاشوند، ترک یارم طاقلو، جمور و طوایف چون مگسه، خزایی و زوله هستند که از طریق ایل راه ها وارد سامانه های همدان می شوند.
نظر شما