تضعیف مجلس به سود کشور نیست

تهران- ایرنا- عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید براینکه تضعیف مجلس به نفع ملت و مملکت نبوده و نخواهد بود، گفت: سازوکارهای قانونی موجود در کشور و تفسیرهای موثق از حدود اختیارات برخی نهادها شرایط دشواری را فراروی مجلس به‌وجود آورده است.

«علی نجفی‌خوشرودی» روز دوشنبه در جلسه علنی مجلس در آخرین نطق میان دستور خود، با تبریک روز شوراها، معلم و روز کارگر و روز خلیج فارس و با قدردانی از نمایندگان مجلس برای رای به لایحه ایجاد منطقه آزاد تجاری در مازندران، اظهار کرد: شیوع ویروس کرونا بسیاری از معادلات اقتصادی و اجتماعی در سطح بین‌المللی را تحت تاثیر قرار داده است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: در محافل سیاسی و علمی دنیا مسئولیت و یا قصور برخی کشورها و همچنین میزان کارآمدی سازمان بهداشت جهانی به بحث گذاشته می‌شود.  از سوی دیگر از مناسبات بین المللی پساکرونا سخن گفته می‌شود.

نجفی‌خوشرودی بیان کرد: برخی کشورها نیز از قبیل آمریکا در تلاش هستند تا از بحران کرونا برای مقاصد سیاسی خود از جمله در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران سوءاستفاده کنند که البته با انتقاد جامعه جهانی مواجه شده‌اند.

وی اضافه کرد: بی‌تردید مقابله با تاثیرات منفی شیوع کووید ۱۹ بر اقتصاد جهانی که از جمله در کاهش بی‌سابقه قیمت نفت، کاهش مبادلات تجاری کشورها، قطع پروازها و ممنوعیت و محدودیت تردد مسافران و گردشگران قابل مشاهده است. بدون عزم مشترک و همبستگی جهانی امکانپذیر نخواهد بود.

نماینده مردم بابل در مجلس تصریح کرد: متاسفانه شمار قابل توجهی از اتباع کشورهای مختلف از جمله تعدادی از هموطنان عزیز ما جان خود را از دست داده‌اند از زحمات همه کادر سلامت اعم از مسئولین، پزشکان و پرستاران، کادر اداری و خدماتی و نهادهای مردمی و نظام قدردانی می‌کنم.

نجفی‌خوشرودی افزود: به‌رغم برخی ابهامات و تاخیرات در روند مقابله با این بیماری مرموز و همچنین فعالیت کم‌فروغ مجلس شورای اسلامی در مجموع اقدامات خوبی برای جلوگیری از گسترش هر چه بیشتر این بیماری و درمان بیماران و تامین ملزومات بهداشت انجام شد که در خور قدردانی است.

وی گفت: فراموش نکنیم که این ایران از معدود کشورهایی بود که با وجود تحریم‌های ظالمانه آمریکا توانست با این ویروس مقابله و تبعات آن را مدیریت کند.

نماینده مردم بابل در مجلس خاطرنشان کرد: به هر حال حفظ سلامت و معیشت مردم حائز اهمیت است. در این راستا ساماندهی، تقویت و استمرار کمک‌های معیشیت به اقشار نیازمند و تدابیر لازم برای پیشگیری از شیوع مجدد این ویروس در کشور مورد تاکید کرد.

نجفی‌خوشرودی عنوان کرد: پیشرفت‌ها و دستاوردهای کشور در بخش دفاعی موجب افتخار و مورد حمایت است. این توانمندی‌ها در راستای اهداف دفاعی کشور و حفظ و تقویت صلح و امنیت در منطقه است.

وی یادآور شد: نقش برجسته ایران در مبارزه با تروریسم در منطقه در همین راستا قابل ارزیابی است. علاوه بر دستاوردهای مذکور بدیهی است گام‌های موثر برای تقویت اقتصاد ملی از طرقی همچون مبارزه با فساد، اصلاح ساختار، پاسخگویی و نظارت و شفافیت، استمرار تعامل سازنده در روابط خارجی، به افزایش توان بازدارندگی کشور کمک خواهد کرد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: در واقع در پرتو سه اصل توسعه اقتصادی، حفظ و حمایت از سرمایه اجتماعی و توان دفاعی کشور، قدرت ملی مستحکم‌تر خواهد بود.

نجفی‌خوشرودی ادامه داد: در این راستا تلاش مذبوحانه دولت آمریکا در ممانعت از لغو تحریم تسلیحاتی ایران، خروج از برجام مصداق بارز آنارشیسم دولتی و نشانه آشفتگی و سیاست یک بام و دو هوای مقامات کاخ سفید است. آمریکا از توافقتنامه مذکور خارج شده است و نمی‌تواند به این صنعت برای بازگشت تحریم‌ها علیه ایران استناد کند.

وی افزود: دهمین دوره مجلس شورای اسلامی روزهای پایانی را طی می‌کند. در ۴ سال گذشته ایران با فراز و نشیب‌های متعددی مواجه بوده است. هم اکنون نیز  به دلایل مختلف کشور با شرایط سخت اقتصادی و اجتماعی و بین‌المللی و چالش بیکاری و اثرات تحریم بر پیچیدگی وضعیت مذکور افزوده است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس عنوان کرد: در چنین شرایطی تضعیف مجلس حتما به نفع ملت و مملکت نبوده و نخواهد بود. سازو کارهای قانونی موجود در کشور و تفسیرهای موثق از حدود اختیارات برخی نهادها شرایط دشواری را فراروی مجلس به‌وجود آورده است.

نجفی‌خوشرودی خاطرنشان کرد: شاید اصلاح قوانین مربوطه تغییر رویکرد و انتظارات مردم نسبت به جایگاه و وظایف اصلی نمایندگان مجلس و بازبینی روش‌های برگزاری انتخابات بتواند به چنین وضعیتی پایان دهد.

وی ادامه داد: طبعا جهت این تغییرات باید به نفع هر چه بیشتر نهادهای دموکراتیک و استیفای موثرتر حقوق عمومی باشد.

خوشرودی تصریح کرد: حق‌گرایی، توسعه‌گرایی، تلاش برای استیفای حقوق ملت، صراحت، شفافیت و پاسخگویی به عنوان پایه‌های اصلاح‌طلبی حقیقی از اصول بنیادین حاکم بر فعالیتم بوده است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: علاوه بر ایفای وظایف ذاتی در مجلس شورای اسلامی، ارتباط مستقیم با آحاد مردم، کمک به اتمام و تکمیل پرژوه‌های زیرساختی در شهرستان و استان از قبیل پروژه‌هایی که در گزارش عملکرد نیز به آنها اشاره شد و حمایت و تسهیل سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در زمینه های مختلف از جمله اقدامات و روس فعالیت‌های بنده در این چهار سال بوده است. از کاستی‌ها و کمبودها عذرخوهی کرده و حلالیت می‌طلبم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha